Erdoğan: ABD güvenli bölgeyi YPG için istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de 'güvenli bölge' çalışması yürüttükleri ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Eylül bitmeden kurulmazsa kendi yolumuza gideriz" ifadelerini kullandı.

Haberler 09.09.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Suriyenin kuzeyinde güvenli bölge için ortak çalma yürütülen ABDyi suçlad ve eylül ay sonuna kadar bir sonuca varlmamas halinde söz konusu çalmalar sona erdireceklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Malatyada toplu açl töreninde konumasna imdi bir kez daha çetin bir mücadelenin içindeyiz diyerek balad ve sert ifadelerle ABDyi hedef ald:

RUSYA VE RAN LE YOUN çABA HARCIYORUZ

Suriyenin kuzeyi ile Irak snrmz önemli ölçüde güvence altna aldk. Rusya ve ran ile ibirlii halinde youn çaba harcyoruz. Üçlü zirvede bu konular bir kez daha ele alacaz. Bizim için asl tehdit Fratn dousundaki terör yaplanmasdr. Güvenli bölge için ABD ile görüme halindeyiz. Güvenli Bölge için ABD ile görüüyoruz ancak istediklerimizle onlarn kafalarndakinin ayn ey olmadn attmz her admda görüyoruz.

BÖYLE BR ANLAYII REDDEDYORUZ

Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldrmay hedeflerken onlar terör örgütüyle bizi ayn zeminde idare etmenin hesabn yapyorlar. Anlalan o ki müttefikimiz, bizim için deil terör örgütü için güvenli bir bölge oluturmann peinde. Böyle bir anlay reddediyoruz.

3-5 HELKOPTER UçUUYLA, BRKAç YÜZ ASKERLE OLACAK DEL

Eylül ay bitmeden Fratn dousunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluumunu balatmam olursak artk kendi yolumuza gitmekten baka çaremiz kalmayacaktr. Bu i öyle 3-5 helikopter uçuuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasyla olacak i deildir. Orada 1 milyon kiiyi iskan edebilmek için ehirleri ve krsalyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmi olmalyz.

AFRN ÖRNEK VERD

Bölge halk bizim yanmzda olacaktr. Terör örgütü ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli kardeimize güven vermiyor. Biz bu tecrübeyi Afrin için yaadk. Afrin için neler söyleniyordu. Biz oray 2 aya varmadan güvenli hale getirdik. Türkiyenin buralarda insan haklar ihlali olmamtr. Suriyede 8. yln geride brakan kaos döneminde 1 milyonu akn insan hayatn kaybetti. Bu mesele Türkiye açsndan hayati bir zorunluluktur. Kendi hayati önceliklerimizden vazgeçmeyeceiz. Türkiye gibi bir ülkeyi terör örgütlerine terk edecek bir anlay tüm dünya için tehlike arz ediyor demektir.

BBYE TEPK: 28 UBATI HATIRLATAN UYGULAMALAR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, tören öncesinde ise Önder mam Hatipliler Bulumasnda konutu. BB yönetimini eletiren Erdoan ETTde u anda sakallarla uramaya baladlar. Bunlar 12 Eylülde yaadk ifadelerini kulland. Erdoan konumasndan satr balar öyle:

Son seçimlerin ardndan imam hatip hazmszlnn nüksettirdiini görüyoruz. Özellikle BB gibi yerlerde 28 ubat dönemine hatrlatan uygulamalara imza atlyor. FETÖ gibi taktikler kullanarak derneklerimiz hedef haline getiriliyor.

CUMARTES ANNELERN HATIRLAYIN

Seçim döneminde taklan özgürlük mahkemesi baskya, tahammülsüzlüe brakt. Seçim öncesi Kimsenin ayla ekmeiyle uramayacaz diyenler binlere insan isiz brakt. Sevgi ve kucaklama sözlerinin yerini Suriyelilere verilen bir tas çorbaya göz diken, bölücülere gösterdii empatiyi evlad daa kaçrlan analardan eksik eden vicdansz, nobran bir zihniyet ald. Hatrlayn Cumartesi Annelerini Yazar vesaire evlatlar daa kaçrlm annelerin yanna neden gitmiyorlar? çünkü ikiyüzlüler. Üç be aacn tanmas için kyametler koparanlar, ormanlarn yakln PKK üstlendi. Acaba çevre dostlar neden bunlara dur demiyor? Biz elif gibi dimdik duracak ve yolumuza devam edeceiz. Biz Diyarbakrdaki malum partinin il binas önünde bekleyen analarn yanndayz. Bu terör örgütü kaçacak biz kovalayacaz. Er veya geç bu iin hesabn soracaz. Baz sanatçlar sa olsun Diyarbakra gittiklerinin haberini aldm. ahsm adna onlara teekkür ediyorum. Burada milletimizin uyan çok önemli.

Camilerin emlak niyetine satld, Kuran kurslarnn kapatld günler oldu. Kuran Kerimin tren vagonlarnda gizli sakl bir ekilde öretildii günler geçirildi. Milletin ölüsünü ykayacak gassal bulunamad zamanlarmz oldu.

GASSAL DYE DÜÜNDÜKLERNDEN CUMHURBAKANI çIKTI

nönü, Milli Eitim Bakan Tahsin Banguoluna Cenazeleri ykayacak gassal yetitirmek için okullar açman istiyorum diyor. mam hatiplerin bir vesile açlmas da böyle. Onun için de imam hatipten baz hocalarmz Siz ölü ykaycs m olacaksnz? derlerdi. Onlarn gassal diye düündüklerinden cumhurbakan çkt. Bu ülkede onlarn kabullenemedii bütün makamlara imam hatip mezunlar geldi. Demokrasinin askya alnd dönemleri milletle hesaplama dönemi olarak gördüler. Kimileri bu vakflar kapatmay denedi. Hiçbirisi de baarl olamad. Her defasnda halkn iradesi galip geldi. Bin kere mazlum olmak bir kere zalim olmaktan iyidir. Dünyada zulümle payidar olan hiç kimse yoktur. Milletimiz kendine ve evlatlarna hizmet etmekten baka gayesi olmayan vakflarn ypratlmasna müsaade etmeyecektir. Vesayetin kaps bir daha açlmamak üzere kapatld.

Bu topraklardaki kutlu yolculuumuza kimse set vuramazlar. Bu ülkenin sahibi u veya bu kesim deil 82 milyondur. Zaferin de sahibi alemlerin rabbi olan Allahtr. Bizim görevimiz sabrl olmak, ilkelerimizden taviz vermeden mücadelemizi sürdürmeye devam etmektir.

MAM HATP NESLNDEN BEKLENTM çOK

28 ubatn kzlarmzn ah ikna odaclarnn peini hiç brakmamsa Diyarbakrl annelerinki de kan tüccarlarnn peine brakmayacak.

Evlatlarmzn geleceini ina ederken kökleri ile ban tutmas gerekiyor. Onun için imam hatip neslinden beklentim çok. mam hatipler hayati bir öneme sahiptir. Ufkumuzu aydnlatan, öz deerlerimize sahip çkan nesillerin yetitii okullardr. 28 ubat döneminde birçou kapatlan imdi ise hamdolsun 1 milyon 300 bine ulaan bir yap ile milletimizin en fazla rabet ettii eitim kurumu haline gelmitir. imdi baar bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git