Erdoğan: Afrin şehir merkezi, tamamen kontrol altına alındı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki törende, Afrin şehir merkezinin tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Haberler 19.03.2018 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Bir müjdeyi sizlerle paylamak istiyorum. Afrin ehir merkezi, Türk Silahl Kuvvetlerimizin desteindeki Özgür Suriye Ordusu mensuplar tarafndan 08.30 itibaryla tamamen kontrol altna alnmtr. Bu zaferin bir kez daha hem ülkemize hem de Afrin bölgesindeki kardelerimize hayrl olmasn Allahtan diyorum dedi. Erdoan, Hamdolsun, terör koridoru zinciri imdilik 4 noktadan krld. Zincirin kalan halkalarn da en ksa sürede tane tane kracak ve bu oyunu tamamen bozacaz diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 103üncü yl dönümü dolaysyla düzenlenen törende konutu. Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dal Harekatna ilikin açklamalarda bulunan Erdoan, unlar söyledi:

Bir müjdeyi sizlerle paylamak istiyorum. Afrin ehir merkezi, Türk Silahl Kuvvetlerimizin desteindeki Özgür Suriye Ordusu mensuplar tarafndan 08.30 itibaryla tamamen kontrol altna alnmtr. Teröristlerin çou, zaten kuyruklarn kstrp, kaçmlardr. Kalan klç artklarn ve geride braktklar tuzaklar da özel birliklerimiz ve Özgür Suriye Ordusu mensuplar temizliyorlar. Afrin ehir merkezinde, artk terör örgütünün paçavralar deil; huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanyor. u anda orada Türk bayra dalgalanyor, Özgür Suriye Ordusunun bayra dalgalanyor. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamdediyorum, kahraman Mehmetçiklerimize ükranlarm sunuyorum. Ülkelerinin hürriyeti ve aydnlk gelecei için canla bala mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarna ahsm, milletim adna ükranlarm sunuyorum. Afrin operasyonumuzu en bandan beri yürekten destekleyen milletimize ükranlarm sunuyorum. Kendilerini teröristlerin zulmünden kurtaran askerimizi sevinç gözyalar içinde karlayarak, bize kucak açan Suriyeli kardelerimize ükranlarm sunuyorum. Bu operasyonla Türkiye, bir kez daha Hakkn, haklnn, mazlumun yannda olduunu tüm dünyaya göstermitir. 140 bin kii Cerablusa döndü. imdi de Afrinli kardelerimiz, Afrine dönecekler. Teröristlerin izlerini silerken, ayn zamanda altyapsndan üstyapsna, bölgeyi yaanabilir hale getirecek tüm admlar atacaz. Halen ülkemizde veya dier yerlerde yaayan bölge halknn en ksa sürede yurtlarna, evlerine kavumalar için gereken her türlü adm atacaz. Türkiyenin ve milletimizin, Suriyenin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi, terör örgütlerini aramza hançer gibi sokmaya, 1000 yllk kardeliimizi zehirlemeye çalanlara verilmi en güzel cevaptr. Bu zaferin bir kez daha hem ülkemize hem de Afrin bölgesindeki kardelerimize hayrl olmasn Allahtan diyorum.

ZNCRN HALKALARINI KIRACAK, OYUNU TAMAMEN BOZACAIZ

Bugün terör örgütleriyle ve arkalarndaki güçlerle snrlarn içinde ve dnda verilen mücadelenin anlamn çok iyi bildiklerini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Türkiyeye yönelik terör dalgas, bir asr sonra çanakkale saldrsnn yeniden horlatlma çabasndan baka bir ey deildir. imdi o kadar cesaretleri olmad için özel olarak eitip, donattklar, dünyann en alçak, en eli kanl, en zalim terör örgütleriyle üzerimize geliyorlar. PKKdan FETÖye, DEAtan PYDye tüm örgütler ite bu amaçla kullanlmakta. Sandlar ki bu milletin çanakkaledeki cesareti geride kald. Sandlar ki bu milletin çanakkaledeki azli artk kalmad. Sandlar ki bu milletin inanc o günkü kadar kavi deil; ama attklar her admda yanldklarn gördüler. 2015 ylnda çukur eylemleriyle milli birliimizi ve vatanmzn bütünlüünü hedef aldlar. Teröristleri de bu niyetlerin gerisindeki güçleri de açlan o çukurlara gömdük, saldry bertaraf ettik. Ardndan 15 Temmuz darbe giriimini balattlar. Ellerindeki en modern silahlara güvenerek, çktklar sokaklardan milletimizin o iman dolu gösüne çarpnca darmadan olarak ricat ettiler, geri döndüler. Baktlar ki içeriden olmuyor, bu defa snrlarmz dndan ülkemizi kuatmaya kalktlar. Suriye snrmz boyunca, 911 kilometre bu giriimi de önce Frat Kalkan sonra Zeytin Dal harekatlaryla yerle bir ettik, ediyoruz. Hamdolsun, terör koridoru zinciri imdilik 4 noktadan krld. Zincirin kalan halkalarn da en ksa sürede tane tane kracak ve bu oyunu tamamen bozacaz.

GALE DEL, TERÖR GRUPLARININ YOK EDLMESNE GTTK

Her köesi beton tünellerle duvarlarla gizlenen, tuzaklarla donatlan Afrinin, harekatn 58inci gününde tamamen ele geçirildiini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, imdi bayramz orada dalgalanyor. Özgür Suriye Ordusunun bayra orada dalgalanyor ve tek bir sivilin burnunun kanamasna yol açacak en küçük bir admmz olmamt çünkü biz igale gitmedik. Biz sadece terör gruplarnn yok edilmesine ve bara gittik. nsanlara zulmetmeye deil; oradaki kardelerimizi terör örgütünün zulmünden kurtarmaya gittik. Allah, anl ordumuza, kahraman Mehmetçiklerimize güç ve kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynamz, üphesiz çanakkale Zaferidir. çanakkalede öyle hikayeler, öyle fotoraflar, öyle ismi bilinen bilinmeyen kahramanlar var ki bunlar görüp de duygulanmamak mümkün deildir. Açk konumak gerekirse bu büyük savan ve zaferin birkaç iir, birkaç roman birkaç belgesel dnda hala hakkyla anlatlamadn düünüyorum. Biz maalesef tarih yapmakta çok mahir; ama onu yazmakta ayn derecede baarl olmayan bir milletiz. Gerçi çanakkale anlatlamayacak; ancak yaanlabilecek bir savat. Buna ramen çanakkaleyi yeni nesillere mümkün olan en ideal ekilde aktarmak için daha çok çalmamz gerektiine inanyorum diye konutu.

ONLAR KAçACAK, BZ KOVALAYACAIZ

Konumasnda tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Cumhurbakan Erdoan, Kim ki bayramza alternatif düünmeye kalkarsa kalkanlarn Cudide ne olduunu gördünüz. Gabarda ne olduunu gördünüz. Tendürekte ne olduunu gördünüz. Ne dedik? nlerine gireriz. Bayraklar bayrak yapan, üstündeki kandr. Toprak, eer uurunda ölen varsa vatandr. Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanmz bölemeyecekler. Böldürmedik ve ne oldu? Suriyeye kaçtlar. Kandile kaçtlar. Onlar kaçacak, biz kovalayacaz dedi.

NALLAH, AFRNDE YEN BR TARH OLUTURUYORUZ

u anda, Türkiye topraklar dnda Suriyede, Irakta, bölgede mücadele verildiini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Birileri, sanki çanakkale sadece bir hamasetten ibaretmi gibi srarla bu büyük destan gözden rak tutmaya çalyor. Halbuki çanakkale, her iki taraftan yarm milyonu akn insann cann, hayalini, geleceini brakt benzersiz bir corafyadr. Burada sadece kurunlar havada birbirine girmedi. Ayn zamanda hayaller vurutu. ki farkl zihniyet çarpt. Allahn izniyle çanakkalede, o gün biz, galip geldik. Bugün de zafer bizimdir. u anda kendi topraklarmz yannda Suriyede, Irakta, bölgemizde ve tüm dünyada verdiimiz mücadele siz gençlerimize ve sizden sonra geleceklere daha büyük, daha güçlü bir Türkiye inasna ilham kayna olacaktr. Biz, ecdadn mirasn yaatmaya ve yükseltmeye çalyoruz. Gençlerimiz de inallah bizim onlara brakacamz miras daha ileriye tamann çabas içinde olacaktr. Türk milleti olarak erefimizle anmzla yürüttüümüz istiklal ve istikbal davasnn bayran nasl ki çanakkalede Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliinde, liderliinde tarihe kaydettiysek inallah Afrinde de yeni bir tarih oluturuyoruz.

PROGRAM, GEçT TÖRENYLE SONA ERD

Öte yandan 18 Mart Stadyumunda düzenlenen törende, çileri Bakanlnn Biz Anadoluyuz projesi kapsamnda, Türkiyenin deiik illerinden kente gelen örenciler, çanakkale ehitlerine isimli iiri okudu. Sanatç Yücel Arzen yönetimindeki Birileri Var adl gösteri de sahnelendi.

18 Mart Stadyumundaki tören, geçit töreniyle sona erdi. 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 103üncü yl dönümü törenlerine, saat 14.30da, Tarihi Gelibolu Yarmadasndaki ehitler Abidesinde devam edilecek.

Ana Sayfaya Git