Erdoğan, Babacan'a açıkça sormuş: Parti mi kuruyorsun?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre, 23 Haziran öncesi yapılan görüşmede Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Parti mi kuruyorsun?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Haberler 03.07.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hürriyet yazar Abdulkadir Selvi, Ekonomi eski Bakan Ali Babacann kuraca söylenen yeni partiyle ilgili kulis bilgisi aktard. Selvinin aktardna göre Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 23 Haziran BB Bakanl seçiminden önce yaplan görümede Babacana Parti mi kuruyorsun? diye sordu. Babacan da Evet yantn verdi.

Abdulkadir Selvi, Erdoana tuzak kurulmak isteniyor balyla yaymlanan yazsnda 23 Haziran BB Bakanl seçiminden sonra gündemde önemli yer tutan yeni parti iddialarna deindi.

ERDOAN-BABACAN GÖRÜMES

AK Partiden ayrlarak 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül ile yeni parti kuraca iddia edilen Ali Babacan, Cumhurbakan Erdoan ile 23 Haziran öncesi görütü. ddiaya göre; Ali Babacan, Cumhurbakan Erdoana AK Parti politikalarna ve Cumhurbakanl Hükümet Sistemine yönelik eletirilerini içeren rapor niteliinde bir rapor sundu. Babacann görümede ekonomi politikalarna ilikin görülerini de aktard iddia edildi.

EVET PART KURUYORUM

Görümeye ilikin kulis aktaran Selvi, köesinde u ifadelere yer verdi:

Erdoan-Babacan görümesinin mutlu sonla noktalandn söyleyemem. Hatta tatsz tuzsuz bir görüme demek daha doru olur. çünkü Babacan birtakm eletiriler getirince Erdoann O zaman partide kal, bunlar birlikte yapalm dedii söyleniyor. Babacann ise Ben artk helalleme sürecine girdim. Size bilgi vermeye geldim. Ben AK Partiden koptum, yaknda istifa edeceim dedii ifade ediliyor. Erdoann Parti mi kuruyorsun? sorusuna Babacann Evet, parti kuruyorum karln verdii söyleniyor. in özü Abdullah Gül, Ali Babacan görünümlü bir parti kuruyor.

Ana Sayfaya Git