Erdoğan: Bir an önce faaliyetlerini durdursunlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin MYK toplantısında corona ile mücadelede izlenecek yol haritasını anlatarak "Bugüne kadar pek çok sorunu aştık. Aştığımız sorunlar bundan hafif değildi. Vatandaşlarımız sabretsin, bunun da üstesinden geleceğiz” dedi. Erdoğan, belediye başkanları toplantısında Zonguldak'ta akciğer hastası olan vatandaşların sayısının yoğun olduğunu öğrendiğini söyledi. Zonguldak konusunda hassas olunmasını isteyen Erdoğan, “Burada maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatını verdim. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun faaliyetlerini durdurduğunu öğrendim. Özel işletmeler de bir an önce faaliyet durdursun. Yakından takip edin” talimatını verdi.

Haberler 06.04.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti MYK önceki gün Cumhurbakan Tayyip Erdoan bakanlnda telekonferans yöntemiyle topland. Toplantya parti kurmaylarnn yan sra Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu ve Salk Bakan Fahrettin Koca da katld. Baz kurmaylarn toplantya kolonya ve dezenfektanlar ile gelmesi dikkat çekti.

ATIIMIZ SORUNLAR BUNDAN HAFF DEL

Edinilen bilgiye göre Erdoan virüs ile mücadelede izlenecek yol haritasn anlatarak, Virüsün yaylmasn azaltmak gerek. çizelgeler önlemleri arttrmamza yol açt ifadesini kulland. Türkiyenin Avrupadan çok daha iyi durumda olduunu savunan Erdoan, çok yeni bir hastalkla kar karyayz. Dikkatli olmamzda fayda var. En önemli konu virüsün yaylmn yavalatmak. Kontrolü elden brakmayacaz. Bu sorunun üstesinden milletimizin ve devletimizin gücüyle geleceiz. Biz bugüne kadar pek çok sorunu atk. Atmz sorunlar bundan hafif deildi. Allahn izniyle en hatasz ekilde bunu da atlatacaz deerlendirmesini yapt.

GENçLERE PSKOLOJK DESTEK

Toplantda 20 ya alt gençlere sokaa çkma yasa getirilmesi konusunda da Erdoan, Gençlerimizi ve çocuklarmz da kontrol altnda tutmalyz. Ancak, gençlerimiz imdi sokaa çkamayaca için psikolojik destek boyutu da önemli diye konutu. Psikolojik destek konusunda Milli Eitim Bakan Selçuk ve kurmaylara talimat veren Erdoan, belediyelerin ve partinin de bakanlk kontrolünde psikolojik destek projeleri balatmas gerektiini söyledi. Erdoan, Korona virüs tedbirleri kapsamnda gençler için hazrlanacak ya da daha önce hazrlanan projeler, vatandalara daha iyi anlatlsn dedi. Toplantda, 20 ya altnn sadece apartman ya da evlerin bahçesine çkabilecei, onun haricinde araç ile dahil bir yerden bir yere gidemeyecei de gündeme geldi. Erdoan özellikle parti kurmaylarndan bu konuda çok hassas olmalarn istedi. Erdoan, virüs yaylma riskinin youn olduu bölgelerde, özellikle toplu tama konusunda özel tedbirlerin alnmaya devam edebileceini de ifade etti.

VATANDALAR SABRETSN

Toplantda maske kullanm ile ilgili tartmalar da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, MYK üyeleri ve katlmclar maske kullanmnn tedbirler açsndan önemi olduunu, bu sayede yaylmn azalaca görüünü dile getirdi. Erdoan da, Vatandalarmz sabretsin, bu tedbirlere uyarlarsa yaylmn azalacana inanyorum dedi.

ZONGULDAK MADEN OCAINI TAKP EDN

Erdoan, belediye bakanlar toplantsnda Zonguldakta akcier hastas olan vatandalarn saysnn youn olduunu örendiini söyledi. Zonguldak konusunda hassas olunmasn isteyen Erdoan, Burada maden ocaklarnn faaliyetlerini durdurmas talimatn verdim. Türkiye Kömür letmeleri Kurumunun faaliyetlerini durdurduunu örendim. Özel iletmeler de bir an önce faaliyet durdursun. Yakndan takip edin talimatn verdi.

Ana Sayfaya Git