Erdoğan: Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, "Eminim, şehir hastanelerimizden de en çok yine istemeyenler istifade edecek. Varsın istifade etsinler. Bizim bu noktada derdimiz, sıkıntımız yok. Zira biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Haberler 15.03.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Avrupann en büyük, dünyann ise tüm birimleri tek seferde ina edilen 3üncü büyük hastanesi olan Ankara ehir Hastanesinin açl törenine katld. Törende konuan Erdoan, Ankara ehir Hastanesinin inasnda emei geçen herkese teekkür ederek, bütün salk çalanlarnn 14 Mart Tp Bayramn kutlad. Salk çalanlarna yaplan saldrlarn asla affedilir olmayacan vurgulayan Erdoan, Salk çalanlarmza saldranlar, aslnda dorudan kendi canlarna, kendi canlar kadar kymet verdikleri yaknlarna saldrdklarnn farknda deil. Biz salk çalanlarmzn skntlarn çözmek için her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz. Son olarak polislerimiz ve öretmenlerimizle birlikte hemirelerimizin de 3 bin 600 ek gösterge meselesini söz verdiimiz ekilde çözeceimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacamz konulardan biri de budur diye konutu.

2005 YILINDAN TBAREN ADIM ATMAYA BALADIK

Cumhurbakan Erdoan, hastaneleri her eyiyle modernletirdiklerini belirterek, AK Parti iktidarnda toplam bin 282 yeni hastane ina edildiini, salk çalanlarnn saysnn ise 1 milyon 17 bine yükseltildiini söyledi. Erdoan, Hedefimiz hangi ikayetle olursa olsun, ehir hastanesi alanna giren vatandamzn baka hiçbir yere gitme ihtiyac duymadan, tüm tehis ve tedavisinin burada yaplmasyd. Böylece hem hastalarmzn tehis ve tedavi kurumlarn geçirecekleri zaman azalacak hem salk hizmetleri birbirlerini tamamlayacak ekilde sunulacak hem de hizmet kalitesi artacakt. Bu iin sadece kamu imkanlar ve çalma tarzyla hayata geçirilmesinin zorluunu gördüümüz için özel sektörü devreye almaya karar verdik. Bununla ilgili ilk admlar 2005 ylndan itibaren atmaya baladk. Salk Bakanl bünyesinde 2007 ylnda kamu- özel ortakl çalmalarn yürütecek birimi kurduk dedi.

ehir hastanelerinin, yüzde 90a varan doluluk ve memnuniyet oranyla vatanda tarafndan benimsendiini kaydeden Erdoan, Bu hastanelerimizin bir baka önemli özellii de çamzn en yaygn ve ölümcül hastal haline gelen kanser tedavisinde açt çrdr. Kanser tedavileri bu hastanelerimizde yerli ve milli çözümler sayesinde hem en ileri yöntemlerle hem de en uygun maliyetle gerçekletiriliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git