Erdoğan: Çok yakında farklı bir aşamaya geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile başlattığımız süreci çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz.

Haberler 07.08.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepede büyükelçilerle gerçekletirilen toplantda konutu. Erdoan, Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlaryla balattmz süreci inallah çok yaknda farkl bir aamaya geçireceiz ifadelerini kulland.

Erdoann konumasndan satr balar öyle:

ABD MÜTTEFKE YAKIIR ADIMLAR ATSIN: Türkiye sadece kendi gelecei için deil, bölgenin bar ve huzuru için de inisiyatif almak zorundadr. Suriyede yaadklarm sahada olmayann masada olamayaca gerçeini bir kez daha göstermitir. 60 yllk NATO üyeliimizi güvenlik politikamzn ana unsuru olarak görüyoruz. NATO müttefikimiz ve stratejik ortamz ABDden de gerçek bir müttefike yarar admlar atmasn bekliyoruz. Biz bugüne kadar samimi bir çaba harcadk, üzerimize düeni fazlasyla yapt bununla birlikte Türkiye müttefikleriyle ya da onlar olmadan milli bekasna yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme hakkna sahiptir. Güney snrmzda adeta kanser hücresi gibi büyüyen, müttefiklerimizin ar silahlaryla büyütülen bu yap ortadan kalkmadkça Türkiye rahat edemez. Suriyenin kuzeyindeki terör batakln kurutmak en öncelikli meselemizdir. Güney snrmzda adeta kanser hücresi gibi büyüyen ve müttefiklerimizin ar silahlaryla donatlan bu yap ortadan kalkmadkça Türkiye kendini emniyette hissedemez. Bugün gerekeni yapmazsak, bunu yarn daha ar bedeller ödeyerek yapmak zorunda kalrz. nallah Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekatlar ile balattmz süreci çok yaknda farkl bir aamaya geçireceiz. Böylece Suriyeli kardelerimizin esenlik içinde yaayaca bir bar koridoru kurmu olacaz. Hem ülkemizi hem Avrupay Suriye kaynakl düzensiz göç basksndan kurtarmay düünüyoruz. Suriyeli mültecilerin de ülkelerine geri dönülerini de hzlandrmay amaçlyoruz.

TRUMPA NANIYORUM: S-400lerin NATOya zarar vereceine dair hiçbir somut veri yoktur; kimse kimseyi kandrmasn. Sayn Trumpn S-400 konusunun Türkiye-ABD ilikilerini esir almasna müsaade etmeyeceine inanyorum. ABDden gerçek müttefiklie yarar adm atmasn bekliyoruz. ABye tam üyelik hedefimizi koruduumuzu teyit etmek istiyorum. AB, küresel bir aktör olmak istiyorsa Türkiyeyi kazanmaldr. Vize serbestisinde 6 bal çözmek istiyoruz. Yarg reformumuz bu konuda çok önemli bir admdr. AB ile gümrük güncelleme müzakerelerine balanmasn bekliyoruz.

ERBLN FALLERN YAKALADIK: Rusya ile çok geni bir çerçeve i birlii içindeyiz. Türk Akm projesinde sona geldik. Yl sonunda bitirmi olacaz. rann da katlmyla yürüttüümüz Astana süreci devam ediyor. dlibde büyük bir insani felaketin önüne geçtik. Anayasa görümeleri konusunda inallah yaknda sonuç alacamza inanyoruz. Irakn toprak bütünlüüne verdiimiz önemi yalnza sözle deil eylemlerimiz de ortaya koyduk. Türkmen kardelerimizin skntlarn her frsatta dile getiriyoruz. Türkiye olarak daima yanlarnda olduumuzu bilmelerini istiyoruz. Musul ve Basradaki bakonsolosluklarmz yaknda yeniden açacaz. Kerkük ve Necefte de konsolosluk açma talebimizi Irak makamlarna ilettik. Erbil Bakonsolosluunda görevli arkadamz Osman Köseyi kalle bir saldrda ehit verdik. Allahtan rahmet diliyorum. stihbarat birimlerimiz, Irak merkezi yönetimi ve Irak bölgesel yönetiminin desteiyle ehidimizin kann yerde brakmadk. Erbildeki terör eyleminin tüm faillerini yakaladk ya da etkisiz hale getirdik. PKK denilen çban ban Irak topraklarndan kopartp atmakta kararlyz.

SORUNLAR DYALOGLA çÖZÜLÜR: Kuzey Irakta yürütülen Pençe harekat baaryla devam ediyor. Irak ve ran yönetimleriyle terörle mücadele konusunda hemfikiriz. rana yönelik azami bask politikas Türkiyenin ve bölge ülkelerinin ekonomilerine zarar veriyor. Tek tarafl yaptrmlarn sivil halk cezalandrmann dnda bugüne kadar hiçbir etkisi olmamtr. randa da yaptrmlarn ie yaramayacana sorunlarn diyalogla çözüleceine inanyoruz. Filistin meselesi tek tarafl tasarruflarla körüklenmektedir. srailin hukuk tanmayan igal zulüm ve ykm politikasnn yan sra baz d aktörlerin müdahaleleri bar umutlarn baltalyor. 1967 snrlar temelinde bakenti Dou Kudüs olan bamsz ve egemen bir Filistin devletinin kurulmas artk bir tercih deil mecburiyettir. Türkiye olarak Filistin meselesinde sonuna kadar adalet ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceiz. Dou Kudüsü igalcilerin insafna terk etmeyeceiz. Dou Akdenizde istikrar, ancak Türkiyenin ve KKTCnin hak ve çkarlarnn gözetilmesi ile mümkündür. Bu bölgede sondaj ad altnda yürütülen gaz ve sabotaj giriimlerine kaytsz kalamayz. Hem ülkemizin hem de Kbrsl Türklerin meru haklarn sonuna kadar koruyacaz.

ASYAYA AçILIM PLANLIYORUZ: Afrika ile ilikilerimizde yaanan ivme artarak devam ediyor. Latin Amerika ve Karayiplerde eylem planndaki hedeflerimizi adm adm gerçekletiriyoruz. Asyann d politikamzdaki arl giderek artyor. Bölgeye yönelik Yeniden Asya adyla bir açlm yapmaya hazrlanyoruz. Balkanlarda istikrar, refah kararllkla desteklemeye devam edeceiz. Bu yl içinde Yen Zelandada, geçtiimiz günlerde ABDde yaanan silahl eylemler rkç terörün geldii boyutlar gösterdi. Ne 2017deki Reijvik katliamn ne de 52 kardeimizi ehit verdiimiz Christchurch katliam Neo-Nazi tehdidini göstermitir. Biz Solingende vatandalarn katliamlara kurban vermi bir milletiz. Hemen her gün Avrupadaki vatandalarmza yönelik saldr haberler alyoruz. Yurt dndaki vatandalarmz korumak bizim görevimizdir. NSU cinayetlerinde, bütünüyle olduu gibi birilerinin bu tür cinayetler dönerci cinayetleri tarz yaftalarla önemsiz hale getirmesine müsaade edemeyiz. Sizlerden görev bölgelerinizdeki Türk diasporasna kol kanat germenizi istiyorum.

HASIM ÜRETMYORUZ: Msrn seçilmi cumhurbakannn 25 dakika hakimlerin önünde kvranarak ölümüne seyirci olan bir dünya bizim dünyamz olamaz. Sadece avukat ve iki oluyla bir defin yapanlar insanlktan nasibini almam olanlardr. Ayn ekilde Kakç davasnda tecellisi için sizlerin de çalmasn bekliyoruz. Mursinin ölümündeki sr perdesi kalkmadan, Kakç cinayetinin tüm sorumlular hesap vermeden maeri vicdan rahatlamayacaktr. Biz hasm üretmiyoruz, sadece hak ve hakldan yana taraf oluyoruz.

Ana Sayfaya Git