Erdoğan: Dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aynı şekilde geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz, hareketimiz ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Kusura bakmasınlar bu birlikteliği, zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir.

Haberler 10.01.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda konutu. Erdoan, imdi sra bölücü örgütün Suriye terör örgütü oluturma projesini tamamen çökertmeye gelmitir. Frat Kalkan Harekt ile attmz adm Afrin ve Mümbiçte devam ettirerek ardndan tüm snr boylarn güvene ve huzura kavuturarak bu süreci inallah tamamlayacaz. Bu süreçte bölgedeki kardelerimizin daha güçlü desteine ihtiyacmz var. Geçmite attmz admlar çok daha ileriye tayacak bir çalmay hep birlikte ortay koymamz gerekiyor dedi.

K UNSURA ZARAR VERECEK HçBR DAVRANII, TUTUMU, SÖZÜ AFFETMEMZ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Dier taraftan tekilatlarmzda ve belediyelerimizde hayata geçirdiimiz ve hala devam eden deiim sürecinin milletimiz tarafndan çok müspet karlandn görüyorum. Bu durum partimizin milletimiz ile arasndaki ilikiyi daha da güçlü hale getirmesi gerektiine iaret ediyor. Geçmite ülkeyi yönetmi olup da sonradan tarihin tozlu sayfalar arasnda kaybolan partilerin ortak özellii milletten uzaklatklarnn farkna varamamalar. Bunun sebebi, enerjinin ve zamann içe dönük mücadelelerde kullanlyor olmasdr. AK Parti asla böyle bir hataya dümedi, dümeyecek. Gücümüz, birliimizden ve milletimiz ile olan balarmz sk tutmamzdan geliyor. Bu iki unsura zarar verecek hiçbir davran, tutumu, sözü affetmemiz söz konusu olamaz. Ayn ekilde geçmite partimiz çats altnda olup da bugün darda baka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz, hareketimiz ile ilgili söz söylemeye hakk yoktur. Herkes azn açmadan önce nerede bulunduuna, kimlerle ayn safa geçtiine dikkat etmelidir.

BU BRLKTEL, ZEDELEYENLER BLSNLER K ARTIK BU KERVANIN SAMM YOLCULARI DELLERDR

Bunlar AK Parti olarak milletimiz ile birlikte son 3-4 yldr verdiimiz hayati mücadelede, en küçük desteklerini görmediimiz hatta çou zaman kar tarafta olan kiilerdir. Dünyada, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili hiç sesiniz çkmayacak. Bir referandum yaplyor, partimiz evet diyor. Bununla ilgili birileri de hayr kampanyas yapyor kulislerde uarada burada. imdi de kendinde söz hakk görüyorlar. Kusura bakmasnlar bu birliktelii, zedeleyenler bilsinler ki artk bu kervann samimi yolcular deillerdir.

BU TRENDEN DÜENLER KUSURA BAKMASINLAR DÜTÜKLER YERDE KALIRLAR

Bu yola, sadakatin asl olan bir kavram olduunu bilerek çktk. Ama bu trenden düenler kusura bakmasnlar dütükleri yerde kalrlar. Bu süreçte bize düen kendi içimizi salam tutmak, hedeflerimizden uzaklamamak, geçmiteki hatalardan uzak durmaktr. Tüm tekilatlarmzn bu konuda anlay ve güç birlii içinde olduklarn görmekten memnuniyet duyuyorum.

HIRSLARININ ESR OLANLARIN HÜKMÜNÜ MLLETMZ ZATEN VERYOR

Kendilerine biçilen tek misyonun, AK Partiye ve ahsmza zarar vermek olduunu göremeyecek kadar hrslarnn esiri olanlarn hükmünü milletimiz zaten veriyor.

(KUDÜS) KRCKL DAVRANAN KM ÜLKELER VAR, HEPSN BLYORUZ

Erdoan, ABDnin Kudüs kararna ilikin, Gündemimizdeki en önemli meselelerden biri de Kudüstü. ABDnin kararnn ardndan balattmz youn diplomasi trafii ile hzla bir çalma balattk. TT olaanüstü zirvesi slam dünyasnn uzun zamandr ilk defa bir konu etrafnda kenetlenmesine vesile oldu. Elbette ikircikli davranan kimi ülkeler var, hepsini biliyoruz. Genel görüntü geleceimiz açsndan ümit vericidir. Krmz çizgimiz olarak ilan ettiimiz Kudüsün Müslümanlar açsndan tad deerin bu konuda göze alnabilecek fedakarlklarn boyutunun baz devletler tarafndan anlalamad görülüyor. Kudüsün dünya gündeminin en üst sralarna çkmasn saladk. Bir süredir sadece dülerimizde görmekle yetindiimiz Kudüsü kalbimizle kucaklayacamz günler uzak deildir. Bunun birinci art Türk milleti olarak birliimizi, kardeliimizi güçlendirmemiz ve slam dünyasnn ayn feraseti gösterebilmesidir. imdi Trabzonda Sümela Manastr da restore ediliyor. Ayrmclk niyetimiz olsa bu ilere niye girelim? nanç ve ibadet konusundaki samimi duruumuzun ürünleridir. Bizim teröre bulamam vatanmzn bütünlüüne inanm her türlü inanca saygmz vardr. Kudüs Osmanlnn elinden çkt günden bu yana ne huzur ne bar var. srailin marklklar bölgeyi ve dünyay felakete sürüklüyor. Böyle bir zulümün sürmesi ve karlksz kalmas mümkün deildir. çok geç olmadan bölgede adil ve sürdürülebilir bir düzenin kurulmas en büyük temennimizdir. Sonuna kadar Filistinli kardelerimizin yannda olmaya, onlarn haklarn hukuklarn korumaya devam edeceiz. AK Parti hükümetleri döneminde karde corafyalardan balayarak dünyann tamamna yaylan bir açlm projesini hayat geçirdik. Yan bamzdaki Ortadou ülkeleri ile yllarca küllenmi, ihmal edilmi hatta kastl olarak sabote edilmi ilikilerimizi düzeltmek için youn çaba sarf ettik. çok güzel neticeler aldk. Suriye ve Iraktaki istikrarszlklar bizi hedeflerimizin gerisine düürse de toplumlar seviyesinde bu bölge ile toplumlar zemininde güçlü bir kucaklama yaadmz kimse inkar edemez. imdi önümüzde Latin Amerika ülkeleri var. Oralara da gideceiz. Kapal bir iç politika ile dünyada yer edinmeyeceiz.

çok ciddi atlm politikas ile dünyaya yaylacaz diye konutu.

AMERKADAK MALUM DAVA BR SYAS çERKL BR DARBE GRMNN ADRESDR

Erdoan, Biz hem üzerimize salnan terör örgütlerini tepeleriz, sahada ve masada iddialarmz ortaya koyarz, ekonomimize sahip çkarz, hem de asl hedeflerimizi muhafaza ederiz. 15 Temmuz darbe giriimini baaramayanlar imdi farkl darbe giriimlerinin araylar içerisindeler. Bunu da özellikle ifade etmem gerekir. u anda Amerikadaki malum dava bir siyasi içerikli bir darbe giriiminin adresidir. Ve bu öylece atlm bir adm deildir. Türkiyeyi güya kendilerine göre ekonomik noktada sktrmak, FETÖ, CIA, FBI ile sktrmak suretiyle Türkiyeye kendilerine göre bir sktrma operasyonudur. Bu da tutmayacak, bunu da baaramayacaklar. Türkiye kabile devleti deildir, bunu da bilmeleri lazm. Biz istiklal mücadelemizi küllerimizden yorularak ayaa kalktk, öyle kazandk. Türkiyenin son 15 ylda geldii nokta birilerini rahatsz ediyor tabi. Bir kskançlktr gidiyor. çatlasanz da patlasanz da bu yolda kararllkla yürüyeceiz açklamasnda bulundu.

4 BN TIR DOLUSU ZIRHLI TAIYICILAR, TANK, TOP VS. BU TÜR SLAHLAR ... BUNLAR KME VERLYOR?

Erdoan, Bizim stratejik ortak olarak bildiimiz dostlar, Suriye ve Irak snrnda terör örgütlerine her türlü ar, hafif silah destei veriyorlarsa, biz kendileriyle neyi konuacaz? Hep söylüyorum, 4 bin TIR dolusu zrhl tayclar, tank, top vs. bu tür silahlar... Bunlar kime veriliyor? Terör örgütüne. Defalarca uyarmamza ramen bir geri adm var m, yok. Sonra bize nasihat çekmeye çalyorlar, o nasihati kendinize saklayn. Dürüstlük, samimiyet yoksa daha önce de söylediim gibi biz göbeimizi kendimiz kesmeye devam ederiz diye konutu.

ERDOANA , AK PARTYE YÖNELK YÖNELK SALDIRILAR SANIYOR MUSUNUZ K AHSIMIZA VE PARTMZEDR?

Erdoan, Bugün Tayyip Erdoana ve Ak Partiye yönelik yönelik saldrlar sanyor musunuz ki ahsmza ve partimizedir? Bu saldrlarn hedefinde bizlerin nezdinde 80 milyon nüfuslu tüm Türkiyeyedir dedi.

MLLETMZE BASALII DLYORUM

Erdoan, Münir Özkul beyefendiye Allahtan rahmet diliyorum ayn ekilde Aydn beye Allahtan rahmet diliyorum. Öncelikle ailelerine tüm sanatseverlerimize milletimize basal diliyorum dedi.

SARIKAMI BR ZAFERDR

Erdoan, Sarkam bir zaferdir. Ülkemiz Sarkamta olduu gibi binlerce kahramanla kurulmu ve bugünlere gelmitir. Aralarnda merhum dedemin de olduu tüm Sarkam ehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum dedi.

ADETA YEN BR STKLAL SAVAI VERYORUZ. BU SAVAIN CEPHELER, çOK GENTR

Erdoan, Türkiyenin son yllarda yaad hadiselerin amac ortaya çkmtr. Milletimizi parçalamak ve ülkemizi bölmek isteyenlere kar adeta yeni bir istiklal sava veriyoruz. Bu savan cepheleri, çok genitir. Artk kendi imknlarmz, silahlarmz ile Kandilde, Gabarda, Tendürekte varz. Varz da varz her yerde varz dedi.

MHP LE EL ELE VEREREK DAYANIMA çERSNDE TEMENN EDERM K ANA MUHALEFET DE BUNA KATILIR

Erdoan, Bu yl cumhurbakanl hükümet sisteminin hazrlklarn büyük ölçüde tamamlamak mecburiyetindeyiz. MHP ile el ele vererek dayanma içerisinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katlr. Bu süreci hzlandrmamz gerekiyor. Aslolan yeni yönetim mimarimizin omurgasnn nasl oluturulacadr? Önümüzdeki bir asr kucaklayacak yönetim modeli oluturmakta kararlyz ifadelerini kulland.

SAYIN BAHçELNN YERL VE MLL DURUUNU ÖZELLKLE VURGULAMAM LAZIM

Erdoan, Bu seçimler arifesinde Sayn Bahçelinin yerli ve milli duruunu özellikle vurgulamam lazm. Bu durula birlikte inanyorum ki ülkemizde bizi bölmek ayrtrmak isteyenler hedeflerine ulaamayacaklar. Bizler 7 Austos ruhunu yaamakta kararlyz. Birileri acaba u ne der bu ne der? diyor. Kusura bakmasnlar u ne der, bu ne der? deil. Biz ne deriz? Aslolan budur. Biz Sayn Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin sorunlarn da dertleiriz, konuuruz. Uyum yasalar ile ilgili çalmalar yapar gelecee beraber yürürüz. çünkü birlikte yapmamz gereken çok ey var. Milletimizin bize verdii sorumluluklar var. Bunlar yerine getirmek bizim görevimizdir. Sayn Bahçelinin dün yapt açklamay çok önemli görüyorum. Kendisine imdiden beyan ettii ahsmza destek karar için ahsm, partim, milletim adna ükranlarm sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlar ile ipi baka mahfillerin elinde bulunanlar arasnda geçecei açktr. Yabanc ülkeler bata olmak üzere FETÖdan PKKya kadar tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadr. Yerimiz her zaman ki gibi milletimizin yannda açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git