Erdoğan: Değişimi kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar

Teşkilatlarda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacı bulunduğunu söylediğini kaydeden Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar" dedi.

Haberler 08.10.2017 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti 26nc stiare ve Deerlendirme Toplants açl program, Afyonkarahisardaki Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn katlmyla NG Güral Otelde balad. Programa Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoan ve Babakan Yldrmn ei Semiha Yldrm da katld. Toplantda bakan ve milletvekillerinin yan sra eski Babakan Ahmet Davutolu ve TBMM eski Bakan Bülent Arnç da yer ald. Bu yl kampa ilk kez Ak Partinin kurucu milletvekilleri de davet edildi. Cumhurbakan ve Ak Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, bu iki sfatyla 41 ay aradan sonra partisinin Afyonkarahisardaki toplantsna katld. Ei Emine Erdoanla salona giren Cumhurbakan Erdoan, salonun ön ksmnda oturan katlmclarla tokalat. TBMM eski Bakan Bülent Arnç ve eski bakanlardan Hüseyin çelik, Cumhurbakan ile ayn anda salona baka bir kapdan girdi. Hep Birlikte Büyük Hedeflere sloganyla gerçekletirilen kampta katlmclar, yaka kartlarna taklan özel çiplerle salona girebildi. Kampn yapld otelin önü trafie kapatlrken, Afyonkarahisarda çevre illerden gelen polislerle birlikte adeta ku uçurtulmad. Kampa gelenlerin büyük çounluu açl konumasna eleriyle katld. Baz katlmclar, küçük çocuklarn da Erdoann açl konumasn yapt salona getirdi.

NEREDEN GELDK, NEREYE GDYORUZ

Kampn açl konumasn yapan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kampta 1275 kiilik bir aile olarak bir arada olduklarn söyledi. AK Partinin kenetlenmeyi gösteren bir parti olduunu dile getiren Erdoan, 3.5 yl aradan sonra bizi tekrar Afyonda buluturan Allaha hamd olsun. Bu toplant ile nereden geldiini, nerede bulunduumuzu ve nereye gittiimizi deerlendireceiz dedi.

Türkiyenin temel yatrmlarnn Ak Partinin karnesi olduunu dile getiren Erdoan, bu karnenin milletin ükranla yad ettii baarlarla dolu olduunu söyledi. 16 ylda yaptklar yatrmlardan örnekler veren Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bu tabloyu hatrlamamz ve hedeflerimizi yükseltmemiz gerekiyor. Kendimize güvenmezsek milletimizin güvenini salayamayz. Bazlar bu hatrlatmay bir tekrardan ibaret görebilir. 180 kez de olsa tekrarda fayda var. Öretmen saymz 905 bine ulatrdk. Üniversite saysn 75ten 185e çkardk. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmad. Yüksek öretim yurtlarmzn saysn 190dan 752ye çkardk. Eitim öretimin altyapsn yükseltmekte, müfredatn içerii konusunda zayf kaldk. nallah tüm gücümüzü bu alana sevk ederek her alanda eksiklerimizi tamamlayacaz.

ESKEHRL TARAFTARI KUTLADI

Kendi dönemlerinde yetien lisansl sporcu saysnn yükseldiine dikkati çeken Erdoan, ancak dün akam oynanan Türkiye- zlanda maçnnn 3-0 kaybedildiini hatrlatt. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Milli Takm için üzüntülüyüz. Ancak 3-0 malubiyete ramen Eskiehir seyircisinin sonuna kadar tezahüratta kopmamasnda ve milli takma sahip çkmasn takdirle karlyor ve onlar alklyorum dedi.

DEME DKKAT çEKT

Cumhurbakan Erdoan, Kanal stanbulun admn çok ksa zamanda atacaklarn açklad. Tekilatlarda ve belediyelerde yenilenme ihtiyac bulunduunu söylediini kaydeden Erdoan, AK Partinin deiimin partisi olarak milletin gönlünde yer ettiine vurgu yapt. Erdoan, bu konuda öyle konutu:

Milletimize her alanda yeni eyler söyledik. Deiime direnmek; akntya kar kürek çekmek gibidir. te bu gerçekten hareketle bir süredir tekilatlarmzda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacmz bulunduunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle tekilatlarmz önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de imdiden benzer admlar atmann hazrlklar içindeyiz. Bu benim ahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettii yöntem deildir. Aslnda bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, deiim ihtiyacn, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekletirmek mecburiyetindeyiz. Eer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandkta milletimiz yapar. Ona frsat vermeden bu ii kendimiz çözmemiz gerekir. Geçmite siyaset çöplüünde kaybolmu pek çok partinin en büyük yanl milletin deiim talebine kulak vermek yerine kendi iç hesaplarnn arkasndan yürümeyi tercih etmelerinden kaynakland. Biz asla böyle bir yanla dümeyeceiz. Milletimiz bize 7 Haziranda (2015) çok net mesajlar verdi. Bundan nasibimizi almamz lazm.

MLLETLE ZITLAMA OLMAZ

Ziyaretlerinde bu gerçeklii bütün çklaklyla gördüüne dikkati çeken Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Altn çiziyorum; Milletle ztlama olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz. Biz siyasi varlmz, hatta 15 Temmuzda olduu gibi hayatmz, milletimizin bize olan desteine ve güvenine borçluyuz. Eer o gece milletimizin o destei olmasayd biz bugün yoktuk. Adnan Menderes idam edildii zaman sokaklara kimse inmedi. Sadece izlediler. Biz bu yanllara düemeyiz. Düemeyeceimizi bu asil millet 15 Temmuzda bunu ortaya koydu. Bizim safmz daima milletimizin yan olmutur. Bundan sonra da böyle olacaktr. Milletime güvendiim, onun arkadasndan gittiim için hiçbir zaman piman olmadm.

DEKLKLERDEN KMSENN ALINMAMASI GEREKYOR

Türkiyede 2019 yl Mart ve Kasm aylarndaki seçimlerin hayati öneme sahip olduuna dikkati çeken Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Yapacamz i yine milletimize bakarak onun iaret ettii yola girmektir. Milletimiz bize Deiin, yenilenin, daha büyük hedefler, daha büyük projeler yapn diyor. Deiim demek asla geçmile bütün balar koparmak demek deil. Kadrolar bütünüyle tasfiye edin demek deildir. Deiim daha büyük hedefler demektir. Tekilatlarmzn bir ksm yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyeceiz. Belediye bakanlarmzn bir ksmnn dinlenmesi ve baka görevlerde deerlendirilmesi icap ediyorsa, karlkl mutabakatla gereini yapacaz. Bundan kimsenin alnmamas gerekiyor. Dünyaya, ülkemize partimizi zamann ruhunu teslim olarak deil, zamann ruhunu çözerek, kavrayarak ileriye tamamz gerekiyorsa elbette hep birlikte bu iradeyi göstereceiz. Kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmemizden daha doal ne olabilir ki? Aksi halde geçmiteki o partilerden farkmz olmaz. AK Partiyi, Türkiyeyi göz göre bir çkmazn içine çekmeye kimsenin hakk yoktur. AK Parti sorunlara teslim olan deil bunlarn çözümü için buna bir yol bulan ya da yol yapan partidir.

KUZEY IRAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bölgede uygulanmaya çallan ve Türkiyenin de içine dahil edilmeye çallan Böl, parçala, yönet, hatta yut anlayn kabul edemeyeceklerini söyledi. Kuzey Irakta Barzaninin sanda Fransann eski dileri bakan, solunda ise bir Yahudinin oturduunu belirterek, siyonizmi masa üzerine yatrdklarn kaydetti. Bu planlarn içerisine neler olduunu bildiklerini aktaran Erdoan, öyle devam etti:

Biz Irakn toprak bütünlüünden bahsediyorken, o masann üzerinde birileri gelip gaz veriyor. Küçük srail dillendiriliyor. Bunlar görerek kararl ekilde adm atmamz lazm. Bunlara frsat vermeyeceiz. Ne ii var orada Barzaninin sanda ve solunda bu adamlarn? En zor zamannda Türkiye senin yanndayken sen bunlarn yannda durarak neyin planlamasn yapyorsun? Anayasa Mahkemesi senin hakknda karar vermi, hayr diyor. Parlamento senin hakknda karar vermi, hayr diyor. srailden baka destek göremeyen Kuzey Irakn akbetini göreceiz. Henüz netice ortada yok. Aslolan neticedir. Yapacan tek i vardr, baladn noktaya geri dönmektir. Baladn noktaya geri dönmüyorsan orada yalnzla mahkum olacaksn. Elindeki bütün imkanlar kaybedeceksin.

GÖREV STENMEZ VERLR

15 ylda en önemli büyük baarlardan birinin demokrasiden taviz vermemek olduunu dile getiren Erdoan, milli iradenin en büyük güven kayna olduunu vurgulad. Erdoan, Bizim siyasi terbiyemizde görev istenmez verilir, sandkla gelen elbette sandkla gider ama o sanda kadar olan süreci de kimse göz ard edemez, kusura bakmasn. Siyasi geleneimize ihanet etmedii sürece, görevden çekilmi olan yeniden deerlendirme yolu da daima vardr göreve. Bizim gizli saklmz yok. Her eyi milletimizin gözü önünde konuuyoruz. Kapal kaplar ardndan yapmamz gereken görümelerimiz de var dedi.

KADIN VE GENç AK PARTL SAYISI

Kadn ve gençlerin Ak Partiyi tutmadna yönelik eletirilere de cevap veren Erdoan, Kadnlar ve gençleri asli unsurlar olarak siyasetin merkezine yerletirdik. Gençlik ve kadn kollarna bu kadar deer veren baka bir parti daha yoktur. Ak Partinin üye says 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadn says 4 milyon 443 bindir. Hanmlarn oran yüzde 43tür. Gençlerin says ise 1 milyon 483 bindir. Ana muhalefetin toplam üye says 1 milyon 200 bin. Ya sen bizim gençlik tekilatmzn says kadar yoksun be diye konutu.

DLB HAREKATI

Suriyedeki güvenlik krizinin ortada olduunu dile getiren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Suriyedeki meselenin Türkiyenin milli güvenlii ile yakndan ilgili olduunu kaydetti. dlibe yönelik yaplacak operasyona yönelik açklamada bulunan Erdoan, Frat Kalkan harekatyla kendimize ve bölgemize açtmz alan imdi dlibin güvenliini salamaya yönelik, yeni bir admla daha ileriye tama gayretindeyiz. Bugün örnein dlibde ciddi bir harekat var. Oradaki kardelerimizi, Halepteki zulümden kaçmak suretiyle dlibe gelen kardelerimizi ne olursa olsun ister ölün, ister kaln diyemeyiz. Onlara elimizi uzatmak durumundayz. Bu adm atld. Suriye snrmz boyunca bir terör koridoru oluturulmasna asla izin vermeyiz. dlib operasyonunun ardndan yeni inisiyatifler elde edeceiz. Tüm provakosyanlara ve engellere ramen Suriyede önemli mesafe kat ettik. Terör koridoru olarak nitelendirdiim bu koridorda eer biz terör örgütlerine hayat hakk verirsek, her an bu snrmz kardelerimiz tehdit altnda kalacaktr. Bütün vatandalarmzn can ve mal güvenlii bizim güvencemizdir dedi.

ERDOANDAN BARZANYE: BALADIINIZ NOKTAYA DÖNÜN

Cumhurbakan Erdoan, DEA terör örgütünün ve mezhepçi örgütlerin pençesinde adeta inleyen Irakn imdi de Kuzeydeki yönetimin yapt referandumla ciddi bir krizin eiine geldiini söyledi. Erdoan, konumasn öyle tamamlad:

ran ve Irak ile Kuzey Irakla ilgili üçlü bir mekanizmamz var. Suriyede de Rusya ve ran ile üçlü mekanizmay çaltryoruz. Güneyimizdeki gelimeleri kontrol altnda tutmak gayretindeyiz. Bunu kontrol altna alrken istiyoruz ki buradan en az zaiyatla daha büyük bir netice alalm. Kuzey rak ile alakal olarak memurlarnn maalarn ödeyemedii dönemde bile yanlarnda olduk. u anda sana soluna aldklar u ana kadar kredi musluu açmadlar. Geldikleri nokta düündürücüdür, bizim de canmz skmaktadr. Baz haberler gönderip duruyor u sralar. Baladnz noktaya döneceksiniz. 1960larn banda nüfusunun yüzde 80i Türkmenlerden oluan Kerkükü bu ie sokmak niyetin art niyetli olduunu göstermeye yeter. Kuzey Irakta ortaya çkan ve bölgeye sirayet edecek fitne ateini kim yakmak ister? Cevabn görmek için referandumda hangi ülke bayraklarnn sallandn görmek yeterlidir. Bölge halklarnn çkar ve pay yoktur. Netice alana kadar da böyle devam edeceiz.

BAKANLAR SUNUM YAPACAK

Erdoann konumasnn ardndan kamp, bakanlarn yapaca sunumlarla basna kapal devam ediyor. Bugün enerji, ulatrma ve ekonomi politikalar sunumunu ilgili bakanlar yapacak. Öleden sonra ise güvenlik ve d politika konularnda çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli ve Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun sunumlar olacak. Kamp süresince Cumhurbakan Erdoan gruplar halinde milletvekilleri ve partisinin üst düzey yöneticileri ile gruplar halinde görüecek. Erdoan, yapaca bu görümelerde, belediyeler, il ve ilçe tekilatlarn deerlendirecek.

DLBTEK OPERASYONU ÖSO SÜRDÜRÜYOR

Erdoan, açl programnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. Erdoan, gazetecilerin Türk askeri dlibde mi? sorusuna, u anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor. ÖSOnun dlibde u anda yürüttüü bir operasyon var. Henüz askerimiz orada deil. Tabii ki Türkiye ve Rusya, beraber yapacamz ve yapmakta oluumuz daha önce de söylediim gibi dlib, içi bizim tarafmzdan, d taraf da Rusya tarafndan korunmasnn saland bir bölge. Orda yaayan insanlarn güvenlii noktasnda böyle bir adm attk. Rejimle münasebetleri Rusyann yürüttüü bir süreç. Dier noktalarda da Türkiye olarak biz tedbirlerimizi aldk diye yant verdi.

Gazetecilerin Bölgeden bir göç olur mu? sorusu üzerine Erdoan, Her türlü hazrlmz aldk. Snrlar zaten bizim korumamzda. Snrn d Rusyann korumasnda dedi.

Gazetecilerin Frat Kalkan Harekatndaki gibi mi bir ilerleme olacak sorusuna ise Erdoan, Kartrma orasn. Biliyorsunuz boksa girildii zaman yumruun says saylmaz. imdi de dlibin güvenliini salamaya yönelik yeni bir admla daha ileri tama gayretindeyiz. Bugün dlibde ciddi bir harekat var ve bu devam edecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git