Erdoğan: Eksiğimiz varsa, bunu düzeltmek boynumuzun borcudur

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Eksiğimiz varsa, bunu düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız, yine kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Haberler 02.04.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarnn netlemeye balamasnn ardndan stanbuldan Ankaraya geldi. Cumhurbakan Erdoan, ei Emine Erdoan ile geldii AK Parti Genel Merkezinde geleneksel balkon konumasn yapt. Ankarallar selamlayarak sözlerine balayan Erdoan, Sevginiz, muhabbetiniz, desteiniz, kardeliiniz için her birinize ayr ayr ükranlarm sunuyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadalar, dava arkadalar, mücadele arkadalar verdii için hamd ediyorum dedi. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanmadnn altn çizen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Milletimiz 1994 ylndaki stanbul Büyükehir Belediye Bakanlmzdan beri girdiimiz her mücadelede yanmzda oldu. AK Parti olarak, 3 Kasm 2002den bu yana girdiimiz bütün seçimlerden ve halk oylamalarndan bizi hep birinci olarak çkaran milletimin her bir ferdine ükranlarm sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15inci defa sandkta birinci yapt. AK Parti olarak tek bamza veya Cumhur ttifak ile birlikte seçime girdiimiz yerlerde u an itibaryla; 16 büyükehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye bakanl kazandk. Bu da ülkemizde belediyelerin yaklak yüzde 56snn AK Parti tarafndan yönetilecei anlamna geliyor.

MHP GENEL BAKANI SAYIN BAHçELYE TEEKKÜR EDYORUM

Bazlarnn kendini dar ambarnda sandn söyleyen Erdoan, unu bilmeleri laz 4,5 yl bu kardeiniz Cumhurbakan m? AK Parti iktidar m? Cumhur ttifak olarak parlamentoda myz? Bu yolda nasl u ana geldiysek, bundan sonra ayn ekilde devam edeceiz. Cumhur ttifaknn oy oran, 24 Hazirana yakn bir seviyede bulunmaktadr. Cumhur ttifak olarak bizi sandkta birinci yapan milletime bir kez daha ükranlarm sunuyorum. MHP Genel Bakan Sayn Bahçeliye ve MHPli kardelerime Cumhur ttifakna sahip çktklar için teekkür ediyorum eklinde konutu.

GÖREVE GELEN BELEDYE BAKANLARIMIZA BAARI DLYORUM

Beka meselesi konusundaki hassasiyete sahip çkan bütün vatandalara ükranlarn sunan Erdoan, Güneydou Anadolu bölgemizin seçim sonuçlar, Kürt kardelerimizin kendi iradelerini pazarlk masasna sürenlere verdii çok önemli bir derstir. Büyükehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde, seçmenlerinin teveccühüyle göreve gelen belediye bakanlarmza, meclis üyelerimize çalmalarnda baarlar diliyorum. Demokrasinin ilk basama olarak gördüüm mahallelerimizde ve köylerimizde seçilen muhtarlarmz da ayrca tebrik ediyorum diye konutu.

HER OLANDA HAYIR VARDIR

Cumhurbakan Erdoan, 50 günlük kampanya süresinde 59 il, 43 ilçe mitingi ve 9 televizyon ve sosyal medya program yaptn aktaran Erdoan, Bu seçimde arzu ettiimiz neticeleri alamadmz yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamam olmamz olarak görüyorum. Eksiimiz varsa, bunu düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkmzda, milletimizde arayamayz. Yine kendimizde arayacaz. Yarn sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalmalarna balyoruz. u anda YSK neticeleri açklayacak. Açklayaca ana kadar itirazlarmz yapacaz. Nerede olursa olsun, netice alrz veya almayz, önemli deil. Her olanda hayr vardr. Demokrasi mücadelesi budur. Bakyorsunuz Ankarada ilçelerin çou AK Partide, Cumhur ttifaknda. u anda stanbulda, buraya hareket ettiim ana kadar, mevcut ilçe saysndan daha fazlas, Cumhur ttifaknda veya baa ba. Bu ne demektir? Halkmz, büyükehri belediye bakan olarak verse dahi ilçeleri ne yapm, yine AK Partiye vermi. Bunlarn üzerinde duracaz ve iyi çalacaz. Milletimizle aramzdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan, bunun hesabn sormak da dahil, gereken her gayreti göstereceimizden kimsenin üphesi olmasn ifadelerini kulland.

ÖNÜMÜZDEK DÖNEM ÜLKEMZ çN DEM DÖNEM OLACAKTIR

Siyaseti milletle inatlama, milleti küçümseme, milleti tahkir etme deil, ülkeye en iyi hizmetleri getirme arac olarak gördüünü ifade eden Erdoan, çinde milletin olmad bir siyasetin sonu nereye çkar? Faizme, diktatörlüe, zulme çkar. Bunun için bugüne kadar attmz her admda milletimizin desteini aradk. Bundan sonra da ayn ekilde yolumuza devam edeceiz. Onun için hep söylediim gibi, ahsm dahil, hiç kimse davamzdan daha büyük deildir. Türkiyeden daha öncelikli deildir, partimizden daha önemli de deildir. Hepimiz davamza, ülkemize ve milletimize ettiimiz hizmetler orannda deerliyiz. Hayatn bir gerçei olan deiimin sürekliliini, öncelikle kendi içimizde gerçekletirmeden, ülkemizi ayn istikamete yönlendiremeyiz. Önümüzdeki dönem partimiz ve ülkemiz için, daha iyiye doru bir deiim dönemi olacaktr. 4,5 yl seçim yok. Ne yapacaz? Hem ulusal hem uluslararas bazda çalmalarmza odaklanacaz, kilitleneceiz ve ülkemizi muasr medeniyetler seviyesinin üzerine çkaracaz. Önümüzdeki dönemi en verimli ekilde deerlendirmeye devam edeceiz eklinde konutu.

BAKALIM NASIL YÖNETECEKLER GÖRECEZ

Türkiyenin çözüm bekleyen tüm meselelerinin reformcu anlayla ele alnmasnn mücadelesini vereceini söyleyen Erdoan, Sizler gibi yol arkadalarm olduktan sonra, bize boyun bükmek yok. Ülkemizi ve milletimizi teslim alma amac tayan saldrlarn önünü önemli ölçüde kestik. Yapsal reformlarla, bu tür saldrlara kar daha dayankl ekonomik mimariyi mutlaka ina edeceiz. stihdam seferberliini kararllkla sürdürerek insanlarmzn iine, ana, ekmeine göz koyanlarn oyunlarn bozacaz. Yalan, yanl vaatlerde bulunanlar, buyursunlar bakalm nasl yönetecekler göreceiz dedi.

HER TÜRLÜ GEREKL ADIMLARI ATACAIZ

Suriye snr boyunca kurulan tuza bozduklarna dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, imdi hedefimiz, Fratn dousu ve Münbiçteki terör yaplanmalarn ortadan kaldrarak Suriyeyi güvenli bir yer haline getirip, ülkemizdeki snmaclarn yurtlarna dönebilmelerini salamaktr. Yeni yönetim sistemimiz yaklak 9 aydr yürürlükte. Bu uygulama döneminden elde ettiimiz neticelerle hzl ve etkin karar alma ve uygulama anlay çerçevesinde, eksikleri tamamlayacak, tkanklklar aacak, yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi sürdüreceiz. Sistemin o dinamik yapsna uygun ekilde, gerekiyorsa bakanlklarmzda ve kurumlarmzda her türlü gerekli admlar atacaz. Durmak yok yola devam. te bu uzun ince yoldaki mücadelemizi gündüz gece sürdüreceiz diye konutu.

YÜZDE 52 OY ALMI BR PARTMZ VAR

Cumhurbakan Erdoan Sizden bir eyi rica ediyorum; sakn ha küsmek, krlmak, sakn böyle bir ey yok. Yüzde 52 oy alm bir partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Dierleri düünsün. Bizim düünmeye bir eyimiz yok. Biz daha ileri diyoruz. Bunun için de bu seçimde nerede, ne tür eksiimiz var, bunu telafi ederek daha baka çalma esaslaryla yolumuza devam edeceiz dedi. Erdoann konumasnn ardndan havai fiek gösterisi düzenlendi.

Ana Sayfaya Git