Erdoğan: El Bâb hallolmak üzere

El Bâb bölgesinde yürütülen operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır. Bini aşkın DEAŞ’lı öldürüldü. Benim Kilis’ime, Gazantep’ime saldıranlarla hesabım var" dedi.

Haberler 24.12.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, TSKnn Suriyede ÖSO ile birlikte düzenledii Frat Kalkan harekt kapsamnda ehit haberlerinin geldii IDin bulunduu El Baba yönelik operasyonlar hakknda Bu terör belasn da topraa gömeceiz. Kilise bomba düünce Neredesin hükümet? diyorsun, gidince Dünyay biz mi kurtaracaz? Bunlar ne saf insanlar. Tabii gideceiz. Bouna m biz terörden arndrlm güvenli bölge diye bir açklamay bandan beri yaptk. Sabr, sabr, en sonunda ÖSO ile buraya girdik. El Bab hallolmak üzere, milletimizin endiesi olmasn diye konutu.

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan ile Babakan Binali Yldrm, zmirin Aliaa lçesindeki Etki Liman Yüzer LNG depolama ve gazlatrma terminali ile Egegaz LNG ilave kapasiteyi hizmete alma törenine katld. Tören ehitler için sayg duruu, stiklal marnn okunmas ve Kuran- Kerim okunmas ile balad.

Törende konuan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, 2002 ylnda 5 ilde doalgaz olduunu, 2016 ylnda bu saynn 78 ile çktn, 2017 ylnda rnak, Artvin ve Hakkarinin doalgaza kavumasyla Türkiyede doalgazn olmad ilin kalmayacan ifade etti.

ELEKTRK ENERJS GÜCÜMÜZÜ 3 KAT ARTIRDIK

Babakan Binali Yldrm, Egegaz svlatrlm gaz depolama santralinin yüzde 50 artrlarak 16 milyon metreküpten 24 milyon metreküpe çkarldn vurgulad ve bunun gaz ihtiyacnn karlanmasna önemli destek salayacana dikkat çekti.

ENERJ ULUSAL GÜVENLK VE BAIMSIZLIIN TEMEL UNSURU

çinde bulunduumuz yüzyln en önemli gündem balklarndan biridir enerji. Hayatn her alannda enerji arln hissettiriyor. likileri ve gelimeleri yönlendiriyor. Özellikle son dönemde enerji konusu ulusal güvenlik ve bamszln temel unsuru haline gelmitir. Enerjiye olan talebin gün geçtikçe arttn, sanayiletikçe artaracan biliyoruz. Küresel enerji arz ve güvenlii açsndan üstlendiimiz rolün farkndayz. Geni bir enerji vizyonumuz var. Küresel gelimeler ve beklentileri gözönüne bulundurarak vizyonumuzu yaptk. Türkiyeyi transit ülke haline getirmek en temel hedefimizdir. Özel sektörde hizmet üreten tüm irketlerimizi devlet politikalarna sunduklar destekten dolay teekkür ediyorum.

BU PROJELER ZMR BÜYÜKEHRLERE BALAYACAK

Babakan Yldrm, Türkiyenin önü açktr. Türkiye etkin politikas ve kararl duruuyla bölgemizde dostluklar artran, dümanlklar azaltan politikas ile gelecek güzel günlerin inasnda barolü oynayacaktr.

DOALGAZ HTYACININ 10DA BRNE KARILIK GELEN ARZ OLUYOR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Etki Liman Yüzer LNG Depolama ve Gazlatrma Terminalinin tek bana ülke genelindeki doalgaz ihtiyacnn 10da birine karlk gelen arz oluturduuna dikkat çekti.

TÜRKYENN ÖNÜNÜ KESMEK STEYENLERE NAT YATIRIMLARA DEVAM

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin önünü kesmek, ayana çelme takmak isteyenlere inat yatrmlara devam edileceini belirterek, konumasn öyle sürdürdü:

Ülkemizde petrol, doalgaz olmayabilir ama önemli avantajmz var. Biz Türkiyeyi dünyann ilk 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlyz. Bizimle benzer artlara sahip pek çok ülke gibi ekonominin bir numarasdr her eyi genç insan gücüdür. Emek insann türevidir. Sermaye insann türevidir. Eer insan yoksa bunlarn hiçbiri yok. Alnterimizi, azmimizi, bilgimizi, birliimizi beraberliimizi ortaya koyarak biz bu hedefe ulaabiliriz. 14 yl bu bakmdan en çarpc baar hikayesidir. Bu baarnn temelinde iki unsur var. Biri istikrar dieri güven. Son yllarda artan saldrlar bu istikrar ve güveni zedelemeye yöneliktir. Türkiyenin enerjisini, dikkatini kalknma, gelime, yaktrmdan uzaklatrp ksr gündeme, belirsizlie mahkum etmek isteyenlarn oyununa gelmedik, gelmeyeceiz. Son 3.5 yldr kesintisiz bir ekilde sosyal çalkantdan teröre, ekonomik krizden bölgesel çatmalara kadar her türlü yol denendii halde biz kalknma gündemimizden kopmadk. Sal günü ülkemizin en iftihar veren projelerinden biri olan Avrasya Tünelinin açln gerçekletirdik. 14 yla boazdan üç geçi sdrdk. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli. Bunlar dertli olursanz yapacanz ilerdir, ak olursanz yapacanz ilerdir. Türkiye yapar m yapar. Bu millet yapar m yapar ve yaptk. bilenin klç kuananndr.

TERÖR BELASINI TOPRAA GÖMECEZ

Bu terör belasn topraa gömeceiz. El Bab için dünyay biz mi kurtaracaz diyorlar. Ya dünyay kurtarma derdi deil. Kilise bomba dütüünde nerdesin hükümet diyorsun. Kilise bomba atanlarn üzerine gittiiniz zaman dünyay biz mi kurtaracaz. Tabi gideceiz terörden arndrlm bölge diye açklama yaptk. Sabr sabr anlamadn ya sadece ülkemizde deil orada da diyeceiz. El Babta hamdolsun neredeyse olmak üzere Silahl Kuvetlerimiz Özgür Suriye Ordusu ile bunu yapyor. Yatrm bedeli 4 milyar dolar olan baraj, sulama, içme suyu, takn koruma, mili park gibi projelerden oluan 151 eserin açln Ankarada gerçekletirdik. Pazartesi günü Kastamonu- çankr Ilgaz Tünelinin açl yaplacak. Toplamda 12 km. gidi geli. Dalar deldik ya. Yani Ferhat olursan irine gidersin. Biz Ferhat olduk millet de irin. irine dalar dele dele ulayoruz. Oradan kn geçmek mümkün deildi. Ilgaz Tüneli ile da delindi ve rahat rahat geçeteceiz. Bizi 2023e tacak olan bu yatrmlardr, bu projelerdir. Biz, bölgemizdeki insani krizlerin çözümü için çözüm alrken Türkiyenin önünü kesmek, ayana çelme takmak isteyenlere inat yatrmlara devam eden tüm iadamlarmza ükranlarm sunuyorum. Sizler bu ülkenin ve bu millete güvendiiniz elinizi tan altna koydunuz. Bu ülke size gösterdii güvenin karln verecektir. Emin olun 15 Temmuzda bu ülkenin istikrarnaa ve istikbaline can pahasna sahip çkan Türk milleti risk alan herkese de ayn ekilde sahip çkacaktr.

Cumhurbakan Erdoann konumasnn ardndan törene katlanlar Reis diye bararak el salladlar. Erdoan daha sonra video konferans araclyla Egegaz tesisi kapasitesini artn salayacak sembolik kurdele kesiminin talimatn verdi. Daha sonra da yüzer terminalin açl kurdelesi kesildi.

Aliaada Etki Liman Yönetim Kurulu Bakan Cemal Kalyoncu, Cumhurbakan Erdoana 10uncu yüzylda slam alemi tarafndan kullanlan bir pusula hediye etti. Babakan Yldrma da Etki Liman Yönetim Kurulu Bakanvekili Naci Kololu 219 metre uzunluunda Efes RU Gemisinin maketini verdi. Bakanlar, milletvekilleri, protokol üyeleri, belediye bakanlar ve firma yöneticileriyle birlikte kurdeye kesilerek açl gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git