Erdoğan-Elon Musk görüşmesinde neler konuşuldu?

Elon Musk'ın Türkiye'ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldiği belirtildi.

Haberler 09.11.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, SpaceX ve Teslann CEOsu Elon Muskla bugün Cumhurbakanl Külliyesinde görütü. Basna kapal gerçekleen kabul, 1 saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Erdoann Musk kabulünde Türksat 5A ve 5B uydularnn uzaya frlatlmasnn yan sra elektrikli otomobil meselesi, sürdürülebilir enerji, Tesla ve SpaceX firmalaryla Türkiyedeki firmalarn yapabilecei ortak çalmalar hakknda görü alverii yapldn açklad.

Kaln, Elon Muskn Türkiyeye Türksat 5A-5B uydularnn uzaya frlatlmas balamnda geldiini belirterek, Yarn bununla ilgili Airbus ile bir anlama yaplacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firmas. Bunu konutuk dedi.

Türksat 6 uydusu Türkiyede üretilecek

Türksat 5A-5B uydularnn Türkiyenin kendi ulusal uydu üretim sürecine geçite çok önemli bir merhaleyi temsil etiini kaydeden Kaln, Türksat 6 uydusu da tamamen Türkiyede üretilecek diye konutu.

Kaln, öyle devam etti: Türkiyede yaplan teknolojik yatrmlar, son dönemde atlan admlar da konutuk. Elon Muskn irketi büyük bir sürdürülebilir enerji irketi aslnda. Dolaysyla yeni nesil piller, güne enerjisi, rüzgr enerjisi gibi konular konutuk. Büyükehirlerdeki trafik sorunlar nasl alabilir, tünel kazma, yer altndan trafiin verilmesi gibi konular da ele aldk. Özellikle Tesla ve SpaceX firmalaryla Türkiyedeki firmalarn yapabilecei ortak çalmalar neler olabilir, bunlar üzerinde de görü alveriinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git