Erdoğan: HDP, İstiklal Marşı'mızın, bayrağımızın düşmanıdır

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'daki konuşmasında HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "HDP; İstiklal Marşı'mızın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz. Bunlar, hiçbir Kürt kardeşimin sorunuyla ilgilenmedi. Onlardan böyle bir insani tavır da bekleyemeyiz. Bunlara farklı bir dersi 31 Mart'ta verelim" dedi.

Haberler 26.03.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalmalar kapsamnda, AK Parti tarafndan düzenlenen mitinge katlmak üzere, Arya geldi. Hani Baba Bulvarnda toplanan kalabala seslenen Erdoan, AK Partinin Ar Belediye Bakan aday Savc Sayan için oy istedi. Yerel seçimle ilgili açklamalarda bulunan Erdoan, Belediye bakann seçeceksin ondan sonra da burada çalmayp, çekip, Ankaraya gidecek. Böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygszlktr. Bunlar yaadk m? Yaadk. Belediye bakan seçilen zat geldi, bu defa gitti Mua. Orda da durmayacak. nallah seçimde kazanamayacak; ama orada da durmayacak. Seçimden sonra oradan çekip, baka yere gidecek. Demokrasi bu deil, halkna hizmet bu deil. Biz halkn sevenin halkyla beraber olmasn yaamasn istiyoruz diye konutu.

BUNLARIN DERD, ÜLKEDE HUZURU KAçIRMAK

Kente yaplan yatrmlar anlatan Erdoan, Bay Kemal ne diyor? 17 yldr ne yaptnz? Ben sadece Ary söyledim. 12 katrilyonluk yatrm yaptk bay Kemal. Zaten Arya kaç kere geldin, burada ne oluyor, ne bitiyor haberin var m? Hataya 6 baraj yaptk. Bay Kemal diyor ki Hataya gitmi, Burada baraj var m? Hatay belediye bakan da onun gibi cambaz. Hatayn belediye bakan Burada baraj yok ki diyor. Ziya Paann güzel bir sözü var; Eek ölür kalr semeri, insan ölür kalr eseri. Biz eserlerimizle konuuyoruz. Bu CHP, baraj yaparsn, kar çkar. HDP, baraja kar çkar. Biz bunlarn hiçbirini dinlemedik, yolumuza devam ediyoruz. Barajmz olacak ki vatandamn içme suyu olsun. Barajmz olacak ki vatandamzn kullanma suyu olsun. Bunlarn derdi, bu ülkede baka, bu ülkede huzuru kaçrmak. Milletimin refahna, huzuruna bunlar düman. Birlik, beraberlik, böyle bir ey istemiyor bunlar dedi.

DEVLETMZ ASLA BÖLEMEYECEKLER

Konumasnda HDPye yönelik eletirilerde bulunan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Her kim birliimize saldryorsa hedefi, evlatlarmzn geleceini karartmaktr. Ezanmza, bayramza, deerlerimize saldryorsa stiklal Marmza saldryorsa hedefi, bize saldrmaktr. Dün stanbul Adalarda HDPli birisi, stiklal Mar okunuyor, Bay Kemal de orada arkadalar da orada. Bu efendi, stiklal Mar söylemiyor; çünkü HDP, stiklal Marmzn dümandr, bayramzn dümandr. Toplantlarnda bir tane Türk bayra göremezsiniz. Bu ülkede Türkü Kürte, Kürtü Türke düürmek isteyenlerle lütfen beraber olmaynz. Bizim Türk, Kürt, Laz, çerkez, Abaza, Roman böyle bir derdimiz yok. Biz yaratlan severiz, Yaradandan ötürü. Kürtçülük yaptn söyleyenler, bu ülkeyle düman. Devletimizi asla bölemeyecekler. Bugün ister Irakta ister Suriyede olsun nerede bir Kürt kardeimiz varsa ba sktnda ilk akllarna gelen yer Türkiyedir. Kobaniden gelen 300 bin Kürt kardeimizi biz arlyoruz. Zulümden kaçarak, ülkemize gelen milyonlarca insann kökenini, merebini sormadk. Irakta, Suriyede yaralanan, ambulansla gelenler; Bu Türk mü, Arap m, Kürt mü?, incelemedik. Hepsinin de yarasn sardk, barmza bastk. Devletimize sk skya sahip çkacaz. Birileri Kürt kardelerimizin iradelerine ipotek koyduklarn sanyor. Batda CHP, ad Y, kendisi kark partiye, Saadete peke çekiyor.

BU RUHU AYAKTA TUTALIM

HDPnin, Kürtlerin sorunlaryla ilgilenmediini dile getiren Erdoan, Diyarbakr Belediyesi önünde Kürt kardelerim, evlerinden kaçrlan kzlar için çadr kurup, alamadlar m? Babakanlm döneminde gelip, beni de ziyaret ettiler. Bunlar hiçbir Kürt kardeimin sorunuyla ilgilenmediler. Onlardan böyle bir insani tavr da bekleyemeyiz. Bunlara farkl bir dersi 31 Martta verelim. Bir kadn da söylüyor, Biz srtmz PKK, YPG, PYDye dayadk. Kadna bak. Biz de srtmz halkmza ve Allaha dayadk. Farkmz bu ve inallah kararllkla gideceiz. Dün stanbulda 1 milyon 600 bin kii Yenikapdayd. Bir önceki gün Ankarada 450 bin kii hipodromdayd. Bu ruhu ayakta tutalm, diri tutalm. Buradan Mua geçiyoruz. Mua, Arnn selamlarn götürüyorum. Bugüne kadar hiçbir zorbala ba emeyen Ar, bunlara da hak ettikleri tokad sandkta vuracaktr. Doudaki snrlarmz koruyan serhat ehrimiz Ar, Ar Dann zirvesinden 4 ülkeyi seyreden bu ehrin tercihi, vizyondan gelimeden kalknmadan yana olacaktr diye konutu.

KULLANILMAYAN HER OY, BAKALARININ TERCHLERNE TESLM OLMAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn sonunda halk 31 Martta sandk bana gitmeye davet ederek, Pazar günü mutlaka oy vermek üzere sandk bana gitmeliyiz. Arnn dndaki Arllara da telefon açmay unutmayn. Deyin ki Bizim için sanda gidin. Oylarnz muhakkak kullann. Kullanlmayan her oy, bakalarnn tercihlerine teslim olmaktr. Bu ülkenin her bir vatanda, kendi tercihini yapma salahiyetine sahiptir. Sandk bana gidenler, kendilerinin, ülkelerinin gelecekteki istikametini de belirlemi olacaktr. Seçimden sonra piman olmamak için tercihimiz dorultusunda oyumuzu kullanmalyz dedi.

Öte yandan Cumhurbakan Erdoann konumasn, mitingin düzenlendii alann yannda bulunan CHP l Bakanlnn balkonunda, partinin belediye bakan aday Ahmet Meriçin yanndakilerle bir süre dinledii görüldü.

Ana Sayfaya Git