Erdoğan: Hiç kimseye bu devlet üzerinde ameliyat yaptırmayız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, tüm etnik kökenleri bir arada barındıran Türkiye'de, herkesin tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet altında bir ve beraber olduğunu söyledi. Erdoğan, "Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Hiç kimseye bu devlet üzerinde ameliyat yaptırmayız" dedi.

Haberler 12.03.2019 - 13:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisince düzenlenen mitinge katlmak üzere rnaka geldi. erafettin Elçi Havaalannda Vali Mehmet Akta, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, helikopterle çakrsöüt 1inci Jandarma Komando Tugayna geçti. Cumhurbakan Erdoan, burada askerlerle bir süre sohbet etti, Erdoan, buradan otobüsle mitingin yapld valilik yanndaki meydana geçti. Yol boyunca ellerinde Türk bayraklaryla sevgi gösterisinde bulunanlar selamlayan Erdoan, çocuklara çeitli hediyeler verdi.

Platforma boynunda 73 rnak Belediyespor atksyla çkan Cumhurbakan Erdoan, Nereden nereye isimli seçim arksna elik etti. Bir buçuk yl ardndan rnakta olduunu anmsatan Cumhurbakan Erdoan, rnak kadim ehirlerimizin en kdemlisidir. rnak Hazreti Nuhun ehridir. rnak Mem-u Zinin ehridir. Bu topraklarn irfan bize bir olmay, beraber olmay, dost ve karde olmay öretir. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmay, canan olmay, candan olmay öütler. Biz tarih ve medeniyeti birlikte ina etmi ortak bir inancn, ortak bir akidenin, ortak bir tarihin çocuklaryz. Bizler hep birlikte ayn kbleye yönelen, yan yana saf tutanlarz. Bizler ayn kader ve ayn ruhuz. Bizler Alparslann ve Selahaddinin torunlaryz. Dou da biziz, bat da biziz. Biz bu ülkenin her köesine sevdalyz. Biz bu ülkenin her insanna muhabbetle balyz. rnak Antalyadan, Trabzondan, Malatyadan, Hakkariden, Bursadan ayr düünmeyiz, düünemeyiz. Her türlü ayrmclk ve bölücülük ayaklarmzn altndadr. Bu ülke hepimizindir, bu bayrak hepimizindir, bu ezan hepimizindir, bu devlet hepimizindir dedi.

Hç KMSEYE BU DEVLET ÜZERNDE AMELYAT YAPTIRMAYIZ

Cumhurbakan Erdoan, birlik ve beraberlik mesaj verip, herkesi ayrm yapmadan bir gördüklerini belirterek, öyle devam etti:

te bunun için ne diyoruz tek millet diyoruz. Ne demek tek millet? Bu ülkede yaayan herkes; Türküyle, Kürtüyle, Arapyla, çerkeziyle, Bonakyla, Gürcüsüyle, Romanyla, etnik köküne baklmazsnz ayn millettir. Bizim millet anlaymz budur. yi bilirsiniz. Milleti-i brahim, tek millet. Tek bayrak diyoruz; bu bayraa rengini veren ehit kanlar hepimizin ecdadnn ortak mücadelesini temsil ediyor. çanakkaleyi gidin, ülkemizin ve corafyamzn dört bir yanndaki ehitliklerimize gidin göreceiniz budur. Ayn ekilde terörle mücadelede, 15 Temmuzda verdiimiz ehitlerimize bakn, 81 vilayetimizin her birinden evlatlarmz, kardelerimizi görürsünüz. ehitlerimizin, gazilerimizin, bayramzn yapmad ayrm milletimize yapanlar alçan ta kendisidir. Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr. Toprak, eer urunda ölen varsa vatandr. Onun için ne diyoruz tek vatan; bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinin her bir kar bizim vatanmzdr. Hiç kimsenin, namusumuz olarak gördüümüz vatanmza, evimize, mahremimize el sürmesine izin vermeyiz. Ne diyoruz tek devlet; bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinden baka devletimiz yoktur. Hiç kimseye bu devlet üzerinde ameliyat yaptrmayz.

ADAMIN CERLERNDE BÖYLE BR EFKAT YOKK

Cumhurbakan Erdoan, baka ülkede yaamak isteyenlerin gidebileceini ancak baka ülkede ba skanlarn snmak için aklna ilk gelen adresin de Türkiye olduunu kaydetti. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Suriyelilerin vergi vermemesine yönelik eletirilerine de tepki gösteren Erdoan, unlar söyledi:

Kendine baka devlet arayan istedii yere gidebilir. Ama unu da unutmayn bugün ister Irakta olsun, ister Suriyede olsun, bölgemizde nerede bir Kürt, Arap, Türkmen kardeimiz hangi kökenden olursa olsun ba sktnda aklna gelen ilk gidecei yer Türkiyedir. Kobaniden gelenler nerede? u anda Kobaniden gelen 300 bin kiiyi Türkiyede arlyoruz. Biz onlara Kürt demedik ki. Suriyeden bunlar kaçmak zorunda kaldysa bunlara ev sahiplii yapacaz dedik. u anda yaklak 4 milyon Suriyeli mülteci Türkiyede. Biz bunlar arlarken bay kemal ne diyor? Dün Antalyada öyle diyor. Diyor ki Bak siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriyeden gelenler ödüyor mu? Hale bak ya hale bak. Yahu bunlar nereden kaçmak zorunda kaldlar? Katil Esedin bombalarndan kaçmak zorunda kaldlar. Yahu bunlar gelip eer bize sndysalar biz bunlara ev sahiplii yapmayacak myz, biz bunlara akmayacak myz? Ama adamn cierlerinde böyle bir efkat yokki. Biz efkat yurdunun idarecileriyiz. Bizim biliyorsunuz Fatiha Suresinde sürekli okuduumuz nedir? Errahmanirrahim. Allah rahmandr, rahimdir. Yani merhamet sahibidir. Bu nedir? Bize telkindir. Biz de merhamet dininin mensuplar olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman merhametle, efkatle muamele edeceiz. Yaptmz bu. Bu devlet ite böyle büyük bir devlettir. Bu devlet ite böyle Müvik bir devlettir. Önümüzdeki dönem de ayn anlayla çalmaya devam edeceiz. te bunun için 31 Mart bir beka seçimidir. te bunun için 31 Mart Türkiyenin en kritik seçimlerinden biridir diyoruz. te bunun için 31 Martta sadece belediye bakanlarn deil, ayn zamand rnakn geleceini de tayin edeceksiniz.

BÖLGE HASTANES VE STADYUM MÜJDES

Cumhurbakan Erdoan, 17 ylda rnak 10,5 katrilyon lira yatrmla deitirdiklerini anlatarak, Cizrede 10 bin kiilik stadyum ve bölgeye hizmet verecek 500 yatakl bölge hastanesi yaplmas için çalmalara balandn söyledi. Erdoan, unlar söyledi:

Allah için 10 yl önce buralarn hali neydi? Her yer çöp, çukur. stiyoruz ki imdi bu terör örgütünün desteindekilerle deil, sizlere gerçekten sahip çkacak AK Parti iktidaryla yerel yönetimde rnakta yeni bir dönem balasn. urada kald 20 gün. Ben size güveniyorum. Asla korkmak ylmak yok. rnaka elimiz bo gelmedik. Müjdelerim var size. imdi ilk müjdeyi söylüyorum. Biliyorsunuz. Cizre stadyumumuz kullanlamaz durumda. Biz de Cizreli kardelerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalmalarmz balattk. Proje hazr. imdi ihaleye hazrlyoruz. halenin arkasndan da hemen kazmay vuruyoruz. Salkta rnak ve Cizreye 150er yatakl devlet hastaneleri, Silopiye, dile, Uludereye ve Güçlükonaka devlet hastanelerini de yaptk m? Yaptk. rnaka son 17 ylda toplam 56 salk tesisi yaptk. rnak Devlet hastanemizi, 75 yatakl kadn ve doum brannda bir ek blok yaparak büyütüyoruz. imdi ikinci müjdemize geliyorum. rnak ilimize ilçeleriyle beraber hizmet verecek ehir hastanesi standardnda 500 yatakl muhteem bir bölge hastanesi kazandryoruz. 500 Yatakl Cizre Devlet Hastanemizin arsa tahsisi çalmalar sürüyor. En ksa sürede inaatna geçiyoruz. Bunlar burada bütün evlerinizi yakp ykmadlar m? Evlerin bodrumlarnda bunlar yarglama yapmadlar m? Tüneller açmadlar m? Milletimizi sefalete, yoklua, yoksullua mahkum etmek isteyenlerin oyunlarn boza boza ehrimizi gelitirdik, güzelletirdik. nallah daha da güzel olacak.

GELN 31 MARTI YEN BR MLAT YAPALIM

stikrar ve güven ortamnn güçlenmesi gerektiine iaret eden Cumhurbakan Erdoan, rnak huzurun ne olduunu da iyi bilir, terörün neye mal olduunu da iyi bilir. rnak yatrmn, hizmetin, üretimin, istihdamn kymetini de iyi bilir, çukur eylemlerinin, basknn, zulmün, acnn anlamn da iyi bilir. Artk bu ülkenin de, rnakn da terör örgütlerine kaptracak tek bir evlad yoktur. Kardelerim, 12- 13- 14- 15 yandaki çocuklarnz dalara kimler kaçrtt? Bu teröristler deil mi? Bunlara verecek bizim çocuklarmz yok. Onun için dik duracaz. salam duracaz ve ben Diyarbakr Belediyesinin önünde oturma eylemi yapanlar Babakan iken ziyaretime geldiklerinde onlarn gözyalarn unutamyorum. çünkü çocuklar Kandile kaçrlmlard. O Kandildeki insafsz, vicdansz insanlar, ite benim bütün Güneydoudaki kardelerimi inim inim inlettiler. Artk bu ülkenin analarnn, terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir ya dökülmesine tahammülümüz kalmad. Gelin 31 Mart yeni bir milat yapalm dedi. Erdoan, konumasnn ardndan alandakilere, bez torbada çay datt.

Ana Sayfaya Git