Erdoğan: Hiçbir güç, Türkiye'yi terör örgütlerinin cirit attığı ülke haline getiremeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Van'dan ilan ediyorum. Bir daha hiçbir güç, Türkiye'yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç, Türkiye’yi ekonomide, altyapıda geldiği seviyenin gerisine düşüremeyecektir. Bir daha hiçbir güç, Türkiye'yi herkesin birbirine şüpheyle kem gözle baktığı bir ülke haline dönüştüremeyecektir. Bundan sonra Türkiye; sadece birliği, beraberliği, kardeşliği konuşacak" dedi.

Haberler 27.03.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 31 Mart yerel seçimine yönelik AK Partinin Van mitingine katlmak üzere, Ferit Melen Havalimanna geldi. Buradan parti otobüsüyle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Beyol Meydanna geçen Erdoan, miting alanndaki kalabala hitap etti. Havalimanndan miting alanna gelene kadar Vanllarn sevgisiyle karlatn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Her rengi ayr, her mevsimi ayr, her ilçesi, her köesi ayr güzel Van. Kültürüyle tabiatyla gölüyle türküleriyle tüm dünyaya kucak açan Van. Güzel insanlarn ehri Van. Bin yldr bu ülkenin dou snrlarn bekleyen Van. Terörden depreme kadar hangi felaketi yaarsa yaasn, her seferinde dimdik ayaa kalkan Van. Bize ev sahiplii yapan Van, ben de gönülden selamlyorum. Bahçesaray, Bakaleyi, çaldran, çatak, Edremiti, Ercii, Geva, Gürpnar, pekyolunu, Muradiyeyi, Özalp, Saray, Tubay selamlyorum. u meydandaki muhabbete, heyecana bak. Havalimanndan buraya kadar cadde boyu Vanl kardelerimin akn gördüm. Van ile aramza kimseyi sokmadk, sokmayz. Bizim aramzdaki bu ba ancak yürei bu ehir, bu ülke için akla çarpanlar görebilir. Birileri yllarca milletin içine nifak sokmaya çaltlar. Nicelerinin hayat karard. Milleti birileri yllarca sac, solcu, Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bölmeye çaltlar. Sonuçta gördük ki bunlarn hepsi ülkemizin üzerinde hesab olanlarn oyunlarndan ibaret. Ben depremin olduu gece Ercie, Vana geldim. Bu terör örgütünün arkasnda olanlar neredeydi? Onlarn böyle bir derdi var myd? Ama biz buradaydk. Van biz kendi haline brakamazdk.

HALA AYNI ALçAKLII YAPMANIN PENDELER

Teröristlerin snr ötesinde adm adm takip edilip, kprdayamaz hale getirilmesi gerektiini belirten Erdoan, öyle devam etti:

Bundan 3- 4 yl önce benzer ilere kalktlar. Mahallelerimizi birbirinden ayrmak için çukurlar kazdlar. Bitiik evleri içinden tünellerle birbirine baladlar. Tüneller açtlar. nsanlarmzn evlerine, mahremlerine girdiler. Masum insanlarn kan aksn da onlarn üzerinde propaganda yapalm, diye kundaktaki çocuktan bir fani olmu yallarmza kadar herkesi kullandlar. Herkesi istismar ettiler. Van bu vaheti geçmiten beri iyi bilir. 1995 ylnda Gürpnarda mezray basp 12 kiiyi hunharca bunlar öldürdü. 1996 ylnda Bitlisin Tatvan ilçesinde yol kesip 2 masum vatandamz bunlar katlettiler. 1998 ylnda lise örencilerini tayan servis aracna bombal saldry bunlar yapt. Tpk dier ehirlerimizde olduu gibi Vanda da analar alatan, çocuklar yetim, öksüz brakan hep bunlar oldu. Hala ayn alçakl yapmann peindeler. ayet bu teröristleri inlerinden kstrp, yok etmi olmazsak her gün Vanda ve dier ehirlerimizde masum insanlarmzn kann dökecekler. Snr ötesinde bunlar adm adm takip edip, kprdayamaz hale getiremezsek yaattklar aclarla baharmz ka çevirecekler. Niye Cudiye, Gabara, Tendüreke, Kandile girdik? Halkm rahatsz etmesinler, diye. 13, 14, 15 yandaki kzlarmz Kandile kaçranlar bunlar deil mi? Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin önünde alayan analar, benim Kürt annelerim deil mi? Bunlar babakanlmda bana geldiler. Beni ziyaret ettiler. Dertlerini anlattlar. Biz de bunlar adm adm takip ettik. Elhamdülillah, o günler geride kald. Kürt kardelerimin skntlarn çözmek için çok çaltk.

TÜRKYE SADECE BRL, BERABERL KONUACAK

Türkiyenin hukuk devleti olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Türkiyede kim Hak ve özgürlükler kstlanyor diyorsa bu doru deil. Biz ülkemizdeki tüm kesimler gibi geri kalmlk, hak, özgürlük sorunlarn çözmek için çaltk. Reformlar her türlü riski göze alarak hayata geçirdik. CHPnin kangrene çevirdii pek çok meseleyi hal yoluna koyduk. Ülkemiz demokrasini yasaklardan, basklardan, zulümlerden kurtardk. Kendi dillerini, propagandalarn yapyorlar m? Bütün bunlarla cezaevlerinde gidip, anneleri evlatlaryla kendi dilleriyle konuuyor mu? Burada da zaman zaman aksaklklar olabilir. Türkiye hukuk devletidir ve hak arama yollar açktr. Ülkemiz artk hiç kimsenin bu konular istismar etmeyecei olgunluk seviyesine gelmitir. Hiçbir eyin gizli, sakl kalmas mümkün deildir. Siz gözünüzün gördüüne, bizzat yaadklarnza bakn. Burada Vandan ilan ediyorum. Türkiye u an bizi izliyor. Bir daha hiçbir güç, Türkiyeyi yeniden terör örgütlerinin cirit att bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç, Türkiyeyi ekonomide, altyapda geldii seviyenin gerisine düüremeyecektir. Bir daha hiçbir güç, Türkiyeyi herkesin birbirine üpheyle kem gözle bakt bir ülke haline dönütüremeyecektir. Bundan sonra Türkiye; sadece birlii, beraberlii, kardelii konuacak. Birbirimizi sadece Allah için seveceiz. Bundan daha güzeli olabilir mi? Biz yaratlan, Yaradandan ötürü sevdik, sevmeye de devam edeceiz.

BU ÜLKEYE YIKIM EKB DEL NA EKB LAZIM

Yerel seçimle ilgili de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Türkiyenin bugüne kadar yaad skntlara yol açanlar, 31 Martta karmza çkan o ittifak kuranlardr. 31 Martta sadece belediye bakanlarn deil, evlatlarmza nasl bir ülke brakacamzn da kararn vereceiz. Ülkemizin kalknmasna vurduu darbeyle bilinen bu zihniyetlerin ittifakyla gelecee ulaamayz. CHP, HDP, sözde Y Parti ve ne yazk ki ad Saadet ama kendisi saadet olmayan parti. Bitmi, tükenmi bunlar. Öyle bir ittifak ki Vanda, Diyarbakrda, stanbulda, Ankarada baka konuuyorlar. Bu öyle bir ittifak ki bukalemun gibi Batda baka Douda baka kla giriyor. Kandilden Pensilvanyaya kadar herkesin desteini alyor. Öyle bir ittifak ki ülkenin, milletin gelecei için söyledikleri tek bir sözleri yok. Sadece ykmay vadediyorlar, yapmay deil. Bu ülkeye ykm ekibi deil ina ekibi lazm. Ecdadmz Süleymaniyeyi, Selimiyeyi ina etti. Biz de çamlca Camiini ina ettik. Biz ina ve ihya için varz. Ülkemizi dünyann en büyük 10 ekonomisinden yapmak için sizden destek bekliyoruz. Allahn izniyle 31 Mart gecesini çok yakndan takip edeceim. Birileri laf ola beri gele konuuyor. Biz Van sadece akla sevmekle kalmadk, ayn zamanda ei benzeri görülmemi yatrmlarla donattk. Bay Kemal, akam yalan, sabah yalan. Biz Vana 17 ylda yaptklarmzla konuuyoruz. 17 ylda 27 katrilyon yatrm yaptk. 17 yldr ülkemizi hizmetlerle nasl donattysak dünyann en iyi 10 ülkesi olmak için sizlerden destek bekliyoruz. Birlikte ülkemizi aha kaldrmak için irademize ve sandklara sahip çkmanz istiyorum. Bizim Vana 17 ylda yaptklarmzn tutar. Bay Kemal, resmi rakam veriyorum. Yalanlarnla tescillisin, 27 katrilyon yatrm yaptk Vana. Eitimde, salkta, adalette, emniyette, ulamda, enerjide, tarmda yaptmz yatrmlar. Evlatlarmz en iyi eitimi alsn, diye ehrimizi okullarla donattk. Millet bahçelerimizi de vatandalarmz huzur içinde vakit geçirsin, diye yapyoruz, yaptk. Türkiyenin en iyi ilerleme salad salkta da Van, iyi bir noktaya geldi. Geçmite hastane kaplarnn önünde perian olanlar, Avrupa ülkelerinden daha iyi seviyede salk hizmeti alyor. Toplu konutta Vana çok ciddi yatrmlar yaptk. Depremden sonra Vann önemli bir bölümünü ina ettik, 25 bin konut. Bunu biz yaptk. Van artlarnda 150 bin nüfuslu yeni bir ehir demek. Bu arkasnda bölücü terör örgütü olanlar, belediye yapmad. ABDnin baaramad salk reformunu biz 15 yldr uyguluyoruz ve gelitiriyoruz. Millet bahçelerimizle her yatan insanmzn huzur içinde vakit geçirebilecekleri mekanlar oluturduk. Bu devletin, kimsesizlerin kimsesi olduunu gösterdik. Geçmite hastane kaplarnda perian olan Vanllar, bugün Avrupa standartlarnda hizmet alyorlar.

YEN DESTEK PROGRAMINI HAYATA GEçRYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, konumasnda, küçükba yetitiriciliini tevik etmek için yeni destek programn da hayata geçireceklerini dile getirerek, imdi burada bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Ülkemizde küçükba hayvan yetitiriciliini tevik etmek için yeni bir destek programn hayata geçiriyoruz. Dii kuzu ve olaklardan damzlk olarak sürüye katlan her bir hayvan için 100 TL destekleme ödemesi yapacaz. Ülkemizde kii bana en az bir küçükba hayvan yetitirilmesini hedefliyoruz. Yeni tevik programnn ülkemize imdiden hayrl olmasn diliyorum diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan halk selamlayarak, miting alanndan ayrld.

Ana Sayfaya Git