Erdoğan: Kusura bakmayın, yutmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin terör örgütlerine destek verdiği sözlerini, ABD'den gelen tepkilerden sonra bir kez daha vurguladı.

Haberler 30.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Sizler terör örgütlerine bölgede her türlü silah yardmn yaparsanz, ondan sonra bunu bir klfa koyarak Hayr biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz derseniz, kusura bakmayn biz bunu yutmayz dedi.

Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen TÜBTAK ödül töreninde konuan Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Batl ülkelerin bölgede terör örgütlerine destek verdiine dir sözlerini bir kez daha tekrarlad. Erdoann konumasndan satr balar öyle:

Türkiye olarak uzun süredir Batl ülkelere, terör örgütleri arasnda ayrm yapmamalar, bu konuda ilkeli tutarl davranmalar çarsnda bulunuyoruz. Buna karlk Amerika bata olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeitli bahaneler ileri sürüp harf oyunlaryla göz boyayarak bölgemizde masumlar katleden örgütlere aleni destek verme yoluna gidiyor. Bunlar da dile getirdiimiz zaman beyefendiler rahatsz oluyor. Medya araclyla satamayn diyorlar. Bunlar nerede konuacaz? Görümelerimizde de dile getiriyoruz.

Sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardmn yaparsanz, ondan sonra bunu bir klfa koyarak Hayr biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz derseniz, kusura bakmayn biz bunu yutmayz. Bizim de Silahl Kuvvetlerimiz var. Ne silahtr, ne mühimmattr, bunu en az sizler kadar biliyoruz.

Yoksa NATOdaki ortanz sizin bu bölücü terör örgütleri mi?

Biz NATOda sizinle beraberiz, NATOda sizlerle beraber olduumuz halde siz bu destekleri bize deil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATOdaki ortanz sizin bu bölücü terör örgütleri midir? Nasl oluyor da siz, bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu bizim kabul etmemiz mümkün deil. Bunu yutmamz mümkün deil. Eer biz NATO ittifak içinde berabersek, eer biz stratejik, model ortaksak, o zaman siz bizim yanmzda yer alacaksnz. Bölücü terör örgütünün yannda yer almayacaksnz. Bizden daha farkl ifade ve güzellemeler de beklemeyeceksiniz. Siz siyaset yaparken halkmz bizden bir eyler bekliyor diyorsanz, biz de ayn ekilde davranyoruz.

El Bb operasyonumuzda destek görmüyoruz

Türkiye, Suriye kaynakl tehditleri snrlar boyunca yaarken hatta snrlarmzn içine bombalar yaarken, NATO adeta olayn tamamen dnda tutuldu. Bugün de El Bb operasyonumuzda ne NATOnun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteini görmüyoruz. Sözüm ona DEAa kar mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAa en büyük zyit verdiren, örgütün belini kran El Bb harektna hiçbir katk sunmuyor. Üstelik, yalan üstüne yalan. Ne diyorlar? Türkiye DEAa destek veriyor. El insaf. DEAa kar en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zyit veren biziz ve gerçekten bandan itibaren Özgür Suriye Ordusunun verdii çok ciddi zyit var. Bu Özgür Suriye Ordusunu bizim içimizde bile baz mahfiller terör örgütü olarak iln ediyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü falan deil, hatta Amerikann banda birlikte kuralm dedii bir örgüttür. Ilml muhaliflerden oluan direni hareketidir. Biz imdi onlarla beraber hareket ediyoruz, onlara gerekli destei veriyoruz. Niye? Kendi topraklarnda onlar yalnz brakmamak için.

Ylanla yataa giren, srlp zehirlenmeyi göze almal

Terör örgütleri eninde sonunda, mutlaka kendilerini besleyen ülkelere de saldracaklardr. Nitekim bunun emareleri zaman zaman ortaya çkyor. Ylanla yataa giren, srlp zehirlenmeyi göze almaldr. Terör örgütleriyle i tutanlar da kana ve gözyana boulmaya hazr olmaldr. Türkiyede patlayan bombalar film sahnesi gibi seyredip, bunlarn müsebbibi olan örgütlere kol kanat germeyi sürdürenleri, yarn ayn akbetin beklediini anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Felket göz göre göre yaklayor. Bir yandan ikaz görevimizi yapmay da sürdüreceiz.

ABD tepki göstermiti

Cumhurbakan Erdoan daha önce bir açklamasnda, koalisyon güçlerinin Frat Kalkan Harektna destek vermediini söylemi, Tam aksine terör örgütüne, DEA da dhil olmak üzere YPG, PYD bunlara destek veriyorlar. Elimizde belgeleri var diye konumutu.

Erdoann, ban ABDnin çektii koalisyon güçlerinin ID dhil YPG-PYD örgütlerine destek verdii açklamalarna ABDden yant gelmi, ABD Dileri Bakanl Sözcü Yardmcs Mark Toner, Erdoann sözlerini gülünç diye nitelendirmiti. Toner, ABDnin YPGye silah destei salamadn, yalnzca IDe kar taktiksel destek verdiklerini savunmutu.

çavuolu: ABD, YPGye silah veriyor, nokta

Son olarak Dileri Bakan Mevlüt çavuolu da, ABD Büyükelçilii tarafndan çaramba günü yaplan, ABD hükümeti YPG veya PKKya silah ya da patlayc salamamtr, nokta açklamasna yant vermi, Bugüne kadar ABD, YPGye silah vermitir, nokta demiti.

PKKnn Suriyedeki kolu PYDnin silahl kanad olan YPGye verilen destek Türkiyenin tepkisine sebep olunca, ABD bu destei Ekim 2015ten itibaren yeni bir yap oluturarak devam ettirmeye balad. Bu tarihte snrl sayda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPGye katarak Suriye Demokratik Güçlerini kurdu. SDGnin omurgasn ve komutasn yine YPG oluturuyor.

ABD Dileri Bakanlndan Marie Harf Ekim 2014te PYDyi terör örgütü olarak görmediklerini açklam, Washington yönetimi Eylül 2015te de PYDnin silahl kanad YPGyi de terör örgütü olarak görmediini iln etmiti.

Ana Sayfaya Git