Erdoğan: O ülkeler çözmezse biz buraları yerle bir ederiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenleri ve partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısına katılmak için Manisa'ya geldi. Cuma namazını kentte kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi.

Haberler 04.11.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, terörle mücadeleye deinerek, Irak ve Suriyedeki belli bölgeler, terör yuvalar durumunda. Buradan yönelen tehditleri snrlarn içinde deil, kaynanda bertaraf etmek durumundayz. Birilerinden izin almak durumunda da deiliz. Kandilde, Sincardaki bu bölgeleri hukuken egemen olduu ülkeler çözmezse biz buralar yerle bir ederiz dedi.

Manisada düzenlenen toplu açl töreni için zmire hava yoluyla gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan zmir Valisi Erol Ayyldz, zmir Büyükehir Belediye Bakan Aziz Kocaolu ve AK Parti heyeti karlad. Cumhurbakan Erdoan havalimannda tören için bulunan askerleri selamladktan sonra beraberindeki heyetle birlikte Manisaya geçti. Manisada ilk olarak valilii ziyaret eden Cumhurbakan Erdoan, daha sonra yürüyerek cuma namazn klmak için Hatuniye Camiine geçti. Namazdan sonra Cumhurbakan Erdoan, toplu açl törenleri için Cumhuriyet Meydanna geçti. Tören için hazrlanan protokolün ön sralarnda bakan ve milletvekillerinin yan sra TBMM eski Bakan Bülent Arnç da yer ald. 13 Mays 2014 tarihinde Somada yaanan maden kazasnda can veren içilerin yaknlarnn bir bölümü de yine protokol sralarnda oturtuldu. Cumhurbakan Erdoann konuma yapt alann çevresinde, posterlerinin yan sra Atatürk resimleri, Türk bayra ile Dik dur eilme, Manisa seninle, Hedefin hedefimiz, yolun yolumuzdur pankartlar asld.

Manisa Büyükehir Belediye Bakan Cengiz Ergün ve Vali Mustafa Hakan Güvençin konumalarndan sonra TBMM eski Bakan Bülent Arnç, kürsüye çkt. Cumhurbakan Erdoan selamlayp kürsüye çkan Arnç, Sayn Cumhurbakanmza refakat için Manisaya gelmenin mutluluunu yayorum. Bugün de açllar için geldi. Somada büyük facia oldu. 301 madenci kardeimiz hayatn kaybetti. nanyoruz ki ehit oldular. Bu yarann kapanmas için büyük çaba gösteriliyor. Ben Hükümet Sözcüsü olarak bunun yakndan ahidiyim. Somallar da seçimlerde destek verdi. Kadir kymet biliyorlar. O kardelerimizin ailelerine büyük yardmlar yapld. Bugünde 301 daire ailelere verildi dedi.

TERÖRSTLER YEDKLER DARBENN çOK DAHA FAZLASINI YYECEKLER

Konumalar srasnda Cumhurbakan Erdoan, yanna gelen yal çifte Kurandan surelerin ve dualarn yer ald kitap hediye etti. çiftle uzun süre sohbet eden Erdoan, konumasndan sonra Bülent Arnç da tebrik etti, elini skt. Ardndan kürsüye çkan Cumhurbakan Erdoan, ehzadeler diyar Manisa diyerek halk selamlad. Cumhurbakan Erdoan, 16 Nisanda halk oylamasndan yüzde 46 üzerinde Evet oyu çkt. Biliyorum ki Manisann hakk bu deil. Demek ki sizlere kendimizi yeteri kadar anlatamadk. nallah önümüzdeki dönemde bu eksiklerimizi gidererek Manisal kardelerimizin gönlünde çok daha fazla yer edineceimize inanyorum dedi.

Hakkaride dünkü saldrda ehit olan asker ve koruculara da rahmet dileyen Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Burada bir acy da ayrca özellikle ifade etmek istiyorum. Manisa Selendide doan ehit Özel Harekt Polisi Ahmet Alp Tademir, bu sabah Diyarbakrda ehit oldu. Mekan cennet olsun. Fakat kanlarn yerde koymadk. 9 kaybmz oldu. ki günde 55 teröristi etkisiz hale getirdik. 55 terörist ve bugün aldm haberler çok daha farkl. u anda gerek HAlarmz SHAlarmz, F16 uçaklarmz operasyonlara devam ediyor. Saylar daha da artacak. çünkü ehidimizin kann yerde koyamayacaz dedik. Terörle mücadelede bugüne kadar yediklere darbenin çok daha fazlasn yiyecekler. Tek bir askerin, polisinin, jandarmann, korucunun, vatandamn trnan bile teröristlerin topuna bile deimeyiz. Böyle bir zamanda zaman zaman ölürken bile gülen yiitlerimiz, müsterih olsun. Türk milletinin er olu erleri bayramz hiçbir zaman ayaklar altnda çinetmeyecektir. Devletimiz üzerine düeni yerine getirmenin hakkyla yerine getiriyor.

çÖZMEZLERSE YERLE BR EDERZ

Gerek çileri Bakan gerekse de Genelkurmay Bakannn dou illerinde bulunduunu söyleyen Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bütün olaylar sebebiyle bölgeye dolayorlar. Hakkari, rnak, Tunceliyi dolayorlar. Her an nerede ne varsa annda üzerine gidiyoruz gideceiz. Hizmete soktuumuz silahl HAlarmz bata olmak üzere yüksek teknoloji ürünü araçlarmzla, terörle mücadele yöntemini batan sona deitirdik. Kahraman evlatlarmzn teröristlerle kar karya gelmesini asgariye indirip, teknolojiyle mücadele ediyoruz. çünkü çukur eylemlerinden sonra öyle darbeler vurduk ki örgüt tarihinin en kötü günlerini yayor. Bir kez daha buradan ilan ediyorum. Ülkemizin bekasndan daha önemli bir yer yoktur. Üzerimize salnan terör örgütlerini, evlatlarmzn kan pahasna durdurmak mecburiyetinde deiliz. Teröristler neredeyse gidip oralarda tepelerine binmek en tabii hakkmzdr. Irak ve Suriyedeki belli bölgeler, terör yuvalar durumda. Buradan yönelen tehditlere snrlarn içinde deil kaynanda bertaraf etmek durumundayz. Birilerinden izin almak durumunda da deiliz. Kandilde, Sincardaki bu bölgeleri hukuken egemen olduu ülkeler çözmezse biz buralar yerle bir ederiz. Cizreden Yayla Dana kadar snr hattmzda nerede bir terör oluumu varsa, onun ban ezmek için hareket yapmak bize anamzn ak sütü kadar helaldir.

TESPT ETTMZ TÜM TERÖR KAMPLARINI YERLE BR EDECEZ

15 Temmuzda meydanlara dökülen vatandalara güvendiini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

u örgütünü arkasnda u devlete varm, öteki örgütün arkasnda baka devlet varm. Bunlarn hiçbirisi bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir meru devlet kendi askerini teröristlerle birlikte tutmaz. Bizim için teröristlerle birlikte olan herkes teröristtir. Atalarmzn bir sözü var. Zurnada perev olmaz ne çkarsa bahtna derler. Bugüne kadar müttefiklik diyerek, stratejik ortaklk diyerek ittifak ilikileri diyerek bizi oyaladklarn düünenlere son sözümüz budur. Tespit ettiimiz tüm terör kamplarn yerle bir edeceiz. Bu böyle biline. Bütün terör bataklklarn kurutmaya kararlyz.

GÜNETE VERD SÖZÜ GÖLGEDE BOZAN HAYIRSIZLAR VAR

Manisallarn Günete verdii sözü gölgede bozan hayrszlar var sözünü de kullanan Cumhurbakan Erdoan, 3 milyar avro yardm çok gören, kendi topraklarndaki mülteci çocuklar için zaman ve kaynak harcamaya deer görmeyen bu zihniyetteki Avrupadan rkçl hortlanmasndan, riyakrla sarlmasndan baka ne beklenir. nsani ve ahlaki temeli çöken Batnn sadece ekonomik zenginlikle uzun süre aylakta kalmas mümkün deil. Biz asla onlar gibi olmayacaz. Refah uruna inancmzdan, insanlmzdan vazgeçmeyeceiz. Geleceimizi karatmayacaz dedi.

çALIIYORUZ, KOUYORUZ, KOTURUYORUZ

Yerli otomobil için atlan imzay da hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Ekonomide sevindirici haberleri üst üste almaya devam ediyoruz. Borsamz rekor üstene rekor kryor. hracatta ekim aylnda ulalan art oranyla son 10 yln rekoru krld. Yllk ihracat 154 milyar dolar at. Büyümede yln ilk yarsnda yüzde bein üzerinde baar elde ettik. çalyoruz, kouyoruz, koturuyoruz. Biz güçlüyüz, güçlü yükseliyoruz. sizlik rakamlarnn çift haneli rakamda olmasnn sebebi i dünyasna katlan gençlerin saysnn yüksek olmasndan, hanmlarn saysnn yüksek olmasndan. Tek haneli rakamlara indireceiz. 2023 hedeflerimiz dorultusunda attmz her admda bütün sorunlar birer birer geride brakacaz.

Konumalardan sonra toplu açl yapld. Somada yaknlarn kaybeden ailelere evlerinin tapularn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, verdi.

Ana Sayfaya Git