Erdoğan: Oy kaybının iyi irdelenmesi gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti MKYK toplantısında seçimlere ilişkin, “Seçimden de birinci parti çıktık. Ortada elbet bir başarı var ancak oy kaybının iyi irdelenmesi, analiz edilmesi gerekiyor. Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız gerek” dediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca Meclis başkanlığı için gizli oylama yapıldığı kaydedildi. AK Parti 9 Temmuz’da gerçekleştireceği grup toplantısı ardından Meclis başkan adayını açıklayacak.

Haberler 01.07.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti MKYK ve MYK toplantlar dün 24 Haziran seçimleri gündemiyle topland. Toplantda Cumhurbakan Erdoann seçimlere dair görüleri alp deerlendirmelerde bulunduu bildirildi.

Y RDELEMEMZ GEREK

Cumhurbakan Erdoann seçim sonuçlarna ilikin Seçim sonuçlaryla ilk turda Cumhurbakanln kazandk. Seçimden de birinci parti çktk. Ortada elbet bir baar var ancak oy kaybnn iyi irdelenmesi, analiz edilmesi gerekiyor. Partinin oyu neden böyle çkt bakmamz gerek dedii örenildi. Erdoann bu konuyu yerel seçime balad da kaydedilirken, Kongre sonras tüm analizlerimizi de yaparak yerel seçim çalmalarna hz vereceiz. Tüm gücümüzle buna odaklanacaz dedii bildirildi.

GZL OYLAMA YAPILDI

MKYK toplantsnda TBMM Bakanl ile ilgili gizli oylama da yapld örenildi. Oylama sonuçlarn Erdoan MKYK üyeleri ile paylamazken, Sonuçlar bende kalacak, sizlerle paylamayacam. Mecliste de bir istiare sürecinin ardndan adaymz açklayacaz dedi.

YEMN 7 TEMMUZ

MKYK ve MYKda YSKnn 5 Temmuzdan önce 4 Temmuz tarihinde açklama beklentisi oluurken, kurmaylarn 7 Temmuzda milletvekillerinin yemin edecei, 8 Temmuzda ise Cumhurbakan Erdoann yenin edecei takvim üzerinden çalma yapld örenildi. Erdoann 8 Temmuzda yemin ettikten sonra 9 Temmuz pazartesi günü Ak Parti grubunu toplayaca, bu toplantda da hem TBMM Bakan adaynn hem de u anda Babakan Binali Yldrmn yürüttüü Ak Parti Grup Bakanl görevine bir ismin seçilecei bildirildi.

KKTC VE BAKÜ PLANI

Erdoann da 11-12 Temmuzda Brükseldeki NATO zirvesi öncesinde 10 Temmuz tarihinde gelenekselleen KKTC ziyaretini yapmas bekleniyor. Erdoann ayn gün daha önce yapt Söz seçim sonras ilk yurtd ziyaretimi Azerbaycana yapacam açklamas nedeniyle KKTCden Baküye geçebilecei de ifade ediliyor.

Ana Sayfaya Git