Erdoğan, Pakistan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6'ncı toplantısına katılmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, iki gün süreyle gerçekletirecei ziyaret için özel uçak TUR ile saat 10.00da Esenboa Havalimanndan slamabada gitti. Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip ahin ve Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava uurlad. Cumhurbakan Erdoana ziyaretinde, ei Emine Erdoan, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, letiim Bakan Fahrettin Altun ve Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln elik etti.

ERDOANI MRAN HAN KARILADI

Cumhurbakan Erdoan, Nur Han Hava Üssünden, Pakistan Babakan Hann kulland araçla, Pakistan Babakanlk binasna geldi. Babakanlktaki resm törende, Türkiye ve Pakistan mill marlarnn çalnmasnn ardndan Cumhurbakan Erdoan, tören ktasn denetledi. Cumhurbakan Erdoan ve Pakistan Babakan Han, daha sonra heyetlerini birbirlerine tantt.

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl konutunda Pakistanl mevkida Arif Alvi ile görüme gerçekletirirken, iki ülke arasndaki stratejik ortaklk ve ekonomi konular görüüldü. Emine Erdoan da e zamanl olarak Pakistan Cumhurbakannn ei Samina Alvi ile bir araya geldi.

ERDOAN ZYARET

slamabadda Cumhurbakan Erdoan ile Pakistan Babakan Imran Khann bakanlklarnda ve ilgili bakanlarn katlmyla gerçekletirilecek konsey toplantsnda, Türkiye-Pakistan arasndaki ikili ilikiler tüm boyutlaryla gözden geçirilecek, ibirliinin gelitirilmesi için atlabilecek admlar ele alnacak. Toplant marjnda Türkiye-Pakistan Forumu da icra edilecek. Ziyaret kapsamnda Pakistan Cumhurbakan Arif Alviyle de bir araya gelecek olan Cumhurbakan Erdoan ayrca Pakistan Milli Meclisi ve Senatosunun ortak oturumuna hitap edecek.

Ana Sayfaya Git