Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemdeki müjdeleri tek tek anlattı.

Haberler 25.05.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Partinin seçim beyannamesi açklad. 360 sayfalk, Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye vurgulu seçim beyannamesinde önemli detaylar öne çkt. Erdoan, güçlü uluslararas ilikiler ve demokraside üst lig hedefini vurgularken, polis, öretmen, hemire ve din görevlilerine 3600 gösterge müjdesini paylat.

AK Parti, Ankara Arenada 24 Haziran seçimleri için Seçim Beyannamesini açklad. AK Parti listelerinden aday gösterilen MHP ve BBPli milletvekillerinin de olduu 600 milletvekili aday ve partililer katld.

AK PARTNN SEçM BEYANNAMES

360 sayfadan oluan beyannamede 16 balk yer ald. lk bölümde yeni yönetim modeli anlatlrken; güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü millet vurgusu var. Yaparsa yine AK Parti yapar mesaj yer alrken beyannamede güçlü demokrasi, istikrarl ve güçlü ekonomi vurgusu öne çkyor. Yeni çevre projeleri de beyannamede yer ald.

AK Partinin yeni seçim arks, Dombrann bestecisi Aslanbekin hazrlad Tek Vatan Tek Millet arks Ankara Arenada çalnd. Beyannamenin kapanda yaparsa yine AK Parti yapar sloganna yer veriliyor. Yine kapakta Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye mesaj verildi. Beyannamenin sunu bölümü 7 sayfadan olutu. Gelecek vizyonumuz bal altnda 10 sayfaya yer veriliyor. Beyannamede yeni yönetim modeline geni yer ayrlm durumda.

BAIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI VURGUSU

Güçlü Meclis vurgusuna 14 sayfa, güçlü hükümet modeli balna ise 17 sayfa yer ayrld görülüyor. Erdoann seçim manifetosunda srarla vurgu yapt adalet konusu bamsz ve tarafsz yarg bal altnda 20 sayfada ele alnyor. Konumasnda 24 Haziran sonrasnn ifrelerini veren Erdoan, yeni dönemdeki müjdeleri de tek tek sralad.

rdoan, salonu selamladktan sonra konumasn gerçekletirmek üzere kürsüye geldi. Ülkemize hizmet için hep beraber çktmz bu yolculuu inallah hayrlsyla menziline ulatracaz diyerek sözlerine balayan Cumhurbakan Erdoan, AK Parti 2002 Kasmndan beri girdii her seçimden birinci çkm bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli deildir. Biz ayn zamanda Mecliste, ülkemizi hedeflerine ulatrabilecek bir çounlua sahip olmak için, bunun için de mücadele ediyoruz. 2002 ylndaki seçimlerde yüzde 34 oya ulaarak, parlamentonun yüzde 63ünü alarak iktidar olduk. Bu oran ülkemizin yakn tarihindeki en büyük baaryd. 2007 seçimlerinde bu oran yüzde 47ye çkardk. Ve yine tek bamza iktidar olduk. 2011 seçimlerinde yüzde 50 seviyesine kadar ulatk. Tek bana iktidar olarak yola devam ettik. 7 Haziranda yüzde 41 oy oranna ramen tarihimizde ilk defa Mecliste çounluu salayamadmz bir seçim yaadk. Biz tek bamza hükümet kuramadk, ama dier partiler de çounluu salayp milletimizin karsna çkamadlar. Bunun üzerine 2015te seçimleri yeniledik ve yeniden yüzde 49,5luk oy oranyla tek bamza iktidara geldik. Ayrca 10 Austos 2014 Cumhurbakanl seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasnda yüzde 52lik oy oranlarna ulamtk dedi.

HER K SEçMDEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA çIKACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, 24 Hazirandaki Cumhurbakanl ve milletvekili genel seçimleri ile ilgili olarak ise Bizler Vakit Türkiye vakti diyerek yola çkyoruz. 24 Haziranda Cumhurbakanl seçimini yüzde 50nin çok üzerinde bir oy ile kazanmay hedefliyoruz. Milletimizin en az yarsnn desteini alarak TBMMde de güçlü bir grup kurmamz gerekiyor. Bunlarn yolu da yine milletimizle olan gönül bamz güçlü tutmaktan geçiyor. Cumhurbakan aday olarak ahsm, milletvekili adaylarmz sizlerle el ele vereceiz. nallah her iki seçimden yüzümüzün akyla çkacaz diye konutu.

MLLETMZN KARISINA HçBR ZAMAN EL BO çIKMADIK

Biz seçimlerde milletimizin karsna hiçbir zaman eli bo çkmadk diyerek konumasn sürdüren Erdoan, partisinin beyannamesini açklad. Erdoan, unlar kaydetti:

Milletimizin huzuruna hep, bir yanmzda önceki hükümetlerimiz döneminde yaptklarmz, dier yanmzda bir sonraki dönemde yapacaklarmz olduu halde çktk. imdi bu seçimlerde ne yapyoruz? 6 Maysta stanbulda seçim manifestomuzu milletimize açkladk. Bugün Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye balyla hazrladmz seçim beyannamemizi Yaparsa yine AK Parti yapar diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz. Öncelikle size beyannamemizin giri kaps mahiyetindeki gelecek vizyonumuz bölümünü paylamak istiyorum. Bugün tüm dünyada her alanda ba döndürücü hzda bir deiim yaanyor. Bir yandan teknolojik dönüümler yaanrken, dier yandan sosyal ve kültürel alanda yeni eilimler gözleniyor. Uyum salayanlar kazanrken, geri kalanlar ise eskisinden çok daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyadaki eilimleri, oluan frsatlar yeniden ekillenen ilikileri dikkatle analiz ederek bir yol haritas ortaya koyuyoruz. Yeni dönemin ayrt edici vasflarndan biri olan dijitallemeye özel önem veriyoruz. Dijital Türkiye vaktinin geldiine inanyoruz. Yeni hükümet sistemiyle bu vizyonumuzu daha da güçlendirerek Türkiyeyi i dünyamzn, i kadnlarmzn küresel ölçekte söz sahibi olduu bir ülkeye dönütüreceiz. 2023e 5 kala kendimize ufuk çizgisi olarak belirlediimiz 2053 ve 2071e doru emin admlarla yürüyoruz. Yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme salayacaz. Dünya ekonomisinden aldmz pay yüzde 1,5 düzeyine tayacaz.

YOLA DEVAM EDECEZ

Korumaclk eiliminin küresel düzeyde yükseldii bir ortamda, geçici rüzgarlara kaplmayp da açk, rekabetçi, serbest piyasay esas alan ekonomik yapy güçlendirerek yola devam edeceklerini söyleyen Erdoan, öyle konutu:

Corafyamzn, dinamik genç nüfusumuzun tüm avantajlarn kullanarak ülkemizi bilgi üreten, katma deere dönütüren bir güç haline dönütüreceiz. Üretim biçimimizi, en önemli rekabet unsuru haline gelen yenilikçilie dayal bir yapya dönütüreceiz. Bilgiye dayal eitim, büyümemizin belirleyici gücü olacaktr. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuz ve gençlerimizdir. Gelimi ülkelerin gptayla bakt genç nüfusumuzun sunduu frsat penceresini ekonomik büyüme açsndan en iyi ekilde deerlendireceiz. Gençlerimizle küresel ölçekte yeni baar hikayeleri yazacaz. Kalknma hedefimiz çerçevesinde kadnlarmzn kalknma sürecine daha aktif katlmn desteklemeye devam edeceiz. Bir yandan kadn giriimciliini güçlendirirken, dier yandan kadnlarn i gücüne katlma orann 2023 sonunda yüzde 40n üzerine çkaracaz. Alt-orta gelir durumunda olan ülkemizi üst-orta gelir grubuna yükselttik. Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine tamaktr. Türkiyede bu güç var. Kapsayc bir ekonomik büyüme anlay içinde, ekonominin nimetlerini daha adaletli ekilde tüm toplumsal kesimlere paylatracaz. Gelir dalmn iyiletirirken, bölgeler aras dengesizlikleri azaltacaz.

KURUMSAL KALTEY ARTIRMI TÜRKYE

çalma istek, yetenek ve becerisine sahip herkesin üretime katkda bulunduu, demokratik standartlar yüksek bir ülke olma yolunda kararllkla ilerleyeceklerini kaydeden Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Küresel düzeyde ekonomik ve sosyal gelimeleri ekillendirmesi beklenen alanlardaki teknolojik gelimelere younlaacaz. Teknolojinin her alannda yetkin bir ülke haline geleceiz. Ayn zamanda insanmz zihni ve fiziki becerilerinden faydalanabileceimiz yeni alanlarda istihdam edeceiz. Milli gelirden aratrma gelitirmeye ayrdmz kaynaklarmzn payn yüzde 2nin üzerine çkararak, imalat sanayimizde yüksek teknolojili üretimin paynn hkim olduu ekonomik bir yapya sahip olacaz. Giriimci ve yenilikçi bir anlayla özel sektörün rolünü güçlendireceiz. Küçük ve orta boy iletmeler bata olmak üzere rekabetçi bir ortamda oluturacamz özgün projelerle küresel ölçekte tannan çok sayda giriimcisi ve markas olan bir ülke konumuna yükseleceiz. Kamuda ve özel sektörde kurumsal kaliteyi artrm bir Türkiye hedefliyoruz. Sadece ulusal düzeyde deil, uluslararas düzeyde de hizmet verebilecek nitelikte mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceiz. Ülkemizi, eitim, salk, bilgi, enerji, savunma sanayii, lojistik ve ticarette yerli milli üretimle dünyada söz sahibi olan bir ülke haline dönütüreceiz.

YEN YEN ATILIMLAR YAPMAYA DEVAM EDECEZ

Özellikle savunma sanayinde, özellikle önümüzdeki dönemde Türkiye kendi ihtiyaçlarn karlamakla kalmayacak, dünyann önde gelen ihracatç ülkeler arasna girecektir ifadelerini kullanan Erdoan, unlar dedi:

Siber alanda da organizasyon kabiliyetini gelitireceiz. Ülkemiz için vazgeçilmez olan enerji ve gda güvenlii alanlarnda, uluslararas standartlarda en üst düzeyde tedbirleri hayata geçireceiz. Akll ve yeil kent projeleriyle ehirlerimizi daha yaanabilir hale kavuturacaz. Gelecek nesillerimize, medeniyetimizin izlerini bulacaklar, iftihar edecekleri, kimlii olan ehirler brakacaz. Eitim, kültür ve sanatta yenilikçi ürün ve yaklamlarla tüm insanlk için deer üretmeye, yeni yeni atlmlar yapmaya devam edeceiz. Ülkemiz, özellikle gelimekte olan ülkelerin sknt ve beklentilerini dile getirmede önemli bir rol üstleniyor. Avrupa Birlii bata olmak üzere farkl bölgesel yaplarla ekonomik ve siyasi ilikilerimizi güçlendireceiz. Milletimizle birlikte bölgemizdeki ve tüm dünyadaki dost ve karde milletlerin daha fazla refaha kavumasn istiyoruz. Bunun için gereken ibirliini daha da sklatrarak katma deerin bu corafyalarda üretilmesi için gereken admlarn atacaz. Türkiye bugün olduu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insan için deil tüm insanlk için istemeye devam edecektir. Dünya 5ten büyüktür çarmz kararllkla ifade etmeyi sürdüreceiz.

YEN YÖNETM MODEL

Seçim beyannamenin ikinci ksmn yeni yönetim modelinin oluturduun söyleyen Erdoan, öyle konutu:

Milletimiz 24 Haziranda bir sandkta kendini temsil etmek üzere Meclise gönderecei milletvekillerini, dier sandkta kendini yönetecek cumhurbakann seçecek. Yeni dönemi güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye olarak ifade ediyoruz. nallah bamsz, güçlü, tarafsz yargyla da inallah demokrasimizi salam temeller üzerine oturtuyoruz. Meclisle cumhurbakan ne kadar ahenk ve ibirlii içinde çalrsa Türkiye o kadar kazanacaktr. 24 Haziranda cumhurbakanln kazanmak kadar, çounluu elde etmeyi de önemli görüyoruz. Meclisin itibar en çok AK Parti iktidarlar döneminde artmtr. Partilerin aralarndaki kavgalar sebebiyle millete hizmet edemez hale gelmi Meclisimizi en büyük reformlara imza atan bir kurum haline dönütürdük. Yeni dönemde Meclisi daha güçlü bir yere tamakta kararlyz. Mevcut sistemde Meclis, kanun tasarlarn hazrlayan hükümetin gölgesi altnda kalyordu. Yeni sistemde ise cumhurbakan bütçe dnda Meclise kanun teklif edemiyor. Böylece kanun yapma yetkisini tek bana ve sadece milletvekillerine vererek Meclisi gerçek gücüne biz kavuturduk. Meclisin hükümeti denetleme yetkileri daha da artrlm, yeni dönemde de sürüyor. Kurulacak hükümet ise kararnameler ve dier düzenleyici ilemlerle tamamen milletimize hizmete odaklanacaktr. Kararlarn daha hzla alnaca ve daha etkin uygulanaca yeni sistem ülkemize çok ciddi zaman maliyeti olan skntlar ortadan kaldracaktr. Seçimlerin hemen ardndan cumhurbakanna bal olan kamu yönetimi yenilenecek, reforma tabi tutulacaktr. Bu konudaki devam eden hazrlklarmz seçimlerin ardndan yürürlüe sokacaz. Yargnn bamszl ve tarafszl da önem verdiimiz bir baka husustur. 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan, yargda da vesayet kalntlarn ortadan kaldrmak için gereken admlar attk. Yargnn sadece kendi iiyle uraaca bir sistemi kurma yolunda önemli mesafe katettik. Önümüzdeki dönemde yargnn bamszln ve tarafszln güçlendirmeyi salayacak admlar atmay sürdüreceiz.

TÜRKYEY DEMOKRAS LGNDE DE ÜST SINIFA çIKARTACAIZ

Seçim beyannamesinin üçüncü bölümünde, Milletimizle güçlü demokrasi hedefimizi paylayoruz diyen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Biz demokrasi ile kalknmay birbirinin tamamlaycs olarak gördük. AK Parti iktidara geldii günden beri Türkiyede haklar ve özgürlükleri gerçek anlamda tesis eden, standartlarn sürekli yükselten partidir. Önümüze çkan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, asla demokrasiden, özgürlüklerden, haklardan taviz vermedik. AK Partinin hak ve özgürlükler konusunda bugüne kadar yaptklarn saymaya kalksak karmza çok uzun bir liste çkar. 24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasimizi gelitirmeye devam edecek, Türkiyeyi ekonomide olduu gibi demokrasi liginde de bir üst snfa çkartacaz. imdi lig dedim de aklma geldi. 2020 ampiyonlar Ligi finali stanbulda oynanacak. Cemevlerine hukuki statü tanyacaz. Devletin idari adli düzeninin temel haklar merkeze alnacak ekilde gelitirilmesini salayacaz. Yasaklarla mücadelemizi artrarak devam ettireceiz dedi.

3 Y LE MÜCADELEMZ SÜRDÜRECEZ

ktidara yürürken 3 Y sözü verdiklerini belirten Cumhurbakan Erdoan, konumasna öyle devam etti:

Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluktu. Mücadelemizi sürdüreceiz. Ana muhalefetin OHALi diline dolamas demokrasimiz bakmndan utanç vericidir. Tüm dünyann bizi darbeler ve terör örgütleri karsndaki duruumuz sebebiyle takdir ettii süreçte, ana muhalefetin böyle bir tavr taknmasn milletimiz unutmayacaktr. Bizim bir laiklik tanmmz var. AK Parti, dini özgürlüklerin, farkl hayat tarzlarnn teminat altna alnmas, devletin bütün inanç gruplarna eit mesafede durmas olarak görüyor. Bu çerçevede FETÖ bata olmak üzere, insanlarmzn inançlarn istismar ederek, devlete tasallut eden yaplarla mücadeleyi devam ettireceiz. Kendi partimizden balayarak, istiareyi ve katlmcl en üst düzeye çkartmak için çaltk, çalyoruz. Sivil toplum kurulularnn hukuki statülerinden dier kurumlarla ilikilerine, mali kaynaklarna kadar tüm ilemlerini effaf ve hesap verebilir bir yapya kavuturacaz. Yargnn milletimizin gözünde hak ettii saygn yere gelebilmesi için gereken reformlar kararllkla sürdüreceiz. Milletimizin adalet talebinin karlanabilmesi için yarg süreçlerini hzlandrma, kolaylatrma çalmalarna devam edeceiz. Milletimizin huzur içinde yaayabilmesi için güvenlik konusunda ortaya çkan yeni durumlara kar gereken tedbirleri süratle alacaz. Mahalle ve semt bekçilerini yaygnlatrarak tüm sokaklarmz huzurlu hale getireceiz.

GENçLERN ENERJSN SYASETE YANSITMAYI AMAçLIYORUZ

Erdoan, bir dönem Türkiyenin en önemli sorunu olan üniversite ve yurt konusunda atm olduklar admlar taçlandracak projeleri, yeni dönemde hayata geçireceklerini söyledi. Erdoan, Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk biz. Seçilme yan önce 25e imdi de 18e düürerek gençlerin enerjisini siyasete daha fazla yanstmay amaçlyoruz. Kadnlarmz hayatn her alannda hak ettikleri yere getirme konusunda gerçekten çok önemli mesafe katettik. Siyasetten bürokrasiye, kültür ve sanattan sivil toplum faaliyetine kadar kadnlarn etkin birer fert olarak süreçlere katlmn artrmay sürdüreceiz. Kadnlarmzn maduriyetine yol açan sorunlarla mücadeleyi de devam ettireceiz. Milletimizin omurgas olarak gördüümüz ailenin güçlendirilmesi, çocuk saymzn artrlmas, sosyal politikalarmzn ana eksenini oluturuyor. çocuklarmzn insani ve ahlaki deerlere sahip, bilinçli, saygl kendine güvenen fertler olarak yetitirilmesini salayacaz dedi.

YALILARIMIZA çOK ÖNEML PROJELERMZ VAR

Yeni dönemde de güven ve istikrar güçlendirmek için çalmalar yapacaklarn vurgulayan Erdoan, u açklamalarda bulundu:

Hedefimiz günlük 4,3 dolarn altnda bir harcama ile yaamak zorunda kalan kimse brakmamaktr. Yallarmza ve engellilerimize yönelik çok önemli projelerimiz var. Salkl bir toplumun önemli bir arac olan sporu, altyaps ve insan kayna ile gelitirmeyi sürdüreceiz. Türkiye, dünyann en gelimi sosyal güvenlik sistemine sahip ülkelerinden biridir. Özellikle emeklilerimize Kurban ve Ramazan bayramlarnda 1000er lira ikramiye vererek bu mübarek günlerde onlara önemli bir destek salyoruz. Bizim ekonomideki baarmzn srr güven ve istikrar iklimini salayabilmi olmamzdr. Yeni dönemde de güven ve istikrar güçlendirmek için çalacaz. Mali disiplin ve finansal istikrar konusunda en küçük taviz vermeyeceiz. hracatyla, istihdamyla, yatrmlaryla büyümeyi destekleyecek her adm kararllkla sürdüreceiz. Dijital dönüüme hz vereceiz. Yüksek katma deerli sektörlerin ekonomimiz içindeki payn artrarak, rekabet gücümüzü yükselteceiz. Üretimimizin ve ihracatmzn ithalata olan balln azaltacaz. Enflasyonla mücadele konusunda yeni ve çok ciddi önlemleri seçimden hemen sonra yürürlüe koyacaz. Son dönemde bir parça yukar hareketlenen enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden çkarmakta kararlyz. Cari aç yapsal sorun olmaktan çkartp kalc ekilde düzelteceiz. Böylece d kaynak ihtiyacn azaltarak ekonomimizi daha dayankl hale getireceiz.

TÜRKYENN OTOMOBL PROJESN HIZLA HAYATA GEçRECEZ

Bilim, teknoloji, Ar-Ge konusunda balatm olduklar çalmalar milli teknoloji hamlesiyle yeni bir boyuta tayacaklarn kaydeden Erdoan, unlar söyledi:

Antarktikada kurulu hazrlklarn balattmz Türk Bilim Üssünü önümüzdeki yl faaliyete açyoruz. malat sanayimizi daha yüksek katma deer üreten, küresel rekabet gücünü kazanm bir yapya dönütüreceiz. Yüksek teknolojiye dayal yatrmlar için kurulan 6 endüstri bölgesine 15 tane daha ilave edeceiz. Ülkemizin en büyük liman projesinin uyguland bölgeyi, yüksek ve orta teknolojili yatrmlar için üretim merkezi haline getireceiz. Enerji, salk, havaclk, uzay, otomotiv, rayl sistemler, biliim sektörleri gibi öncelikli alanlarda teknolojik ürün yatrmlarn destekleyeceiz. Türkiyenin otomobil projesini hzla hayata geçireceiz. Deniz tamaclnda gemi filomuzu hzla yenileyeceiz. Yaadmz tecrübeler savunma sanayinde güçlü olmadan hedeflerimize ulaamayacamz göstermitir. Teknolojik dönüüme liderlik eden yatrmlara öncelik veriyoruz. Silahl ve silahsz HAlar konusunda elde ettiimiz baar bize güç ve moral vermitir. te Afrinde bunu yaadk, Cerablusta bunu yaadk. Özel sektörün savunma, havaclk ve uzay anlamnda daha etkin hale gelmesi gerekiyor. ALTAY milli tank seri üretim haline geldi. Bu çalmalar yeni dönemde hzla sonuçlandrp, ticari kullanm aamasna getireceiz. nsansz sava uçaklar konusunda Ar-Ge çalmalar balatacaz. Açk denizlerde de görev yapabilecek havuzlu çkartma gemisini tamamlayarak donanmamza dahil edeceiz.

UZAY AJANSIMIZI BU YIL KURUYORUZ

Uzayda Türk bayran temsil edecek çalmalar yürütecek uzay ajansn bu yl kuracaklarn belirten Erdoan, Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarmz mümkün olan en üst seviyede deerlendirmeyi hedefliyoruz. Doal gaz kullanmayan ilimiz ve büyük ilçemiz kalmayacak. Yerli kömürü elektrik üretiminde en iyi ekilde deerlendireceiz. Bor bata olmak üzere ülkemizin sahip olduu deerli ham maddeleri en etkin ekilde kullanma çalmalarna devam edeceiz. Hedefimiz 2023 ylnda tarmsal milli gelirimizi 150 milyar dolara, tarmsal ihracatmz da 50 milyar dolara çkartmaktr dedi.

SU HAVZALARININ TAMAMINI KORUMA ALTINA ALACAIZ

Ülke çapnda korunan alanlarmzn saysn 653e çkartacak, buralarda kuracamz altyap ve vereceimiz hizmetlerle 135 milyon ziyaretçiyi arlayacaz diyen Erdoan, çED süreçlerinin daha etkin kullanmn uygulanmasn temin edeceiz. Su havzalarnn tamamn koruma altna alacaz. Takn koruma tesislerimizin saysn 2 katndan fazla artrarak 10 bine çkartacaz. Orman alanlarmzn büyüklüünü 233 milyon dekara çkaracaz. Tarihimizden aldmz ilhamla insann aynas olarak gördüümüz ehirlerimizi karakter sahibi mekanlarla, estetik huzurlu ve güvenli hayat alanlarna dönütürmekte kararlyz. nsan merkeze alan, kültürün, sanatn, yeilin vazgeçilmez parçalar olduu ehirler kurmak ve yaatmak istiyoruz. stanbul bata olmak üzere marka deeri yüksek olan ehirlerimizi cazibe merkezi haline dönütüreceiz. Yerel yönetim reformu gerçekletirerek belediyelerin icrac gücünü artracaz diye konutu.

DI POLTKADA HAKKANYET EKSENL YAKLAIMA DEVAM

D politikada hakkaniyet eksenli yaklammz devam ettireceiz ifadesini kullanan Erdoan, unlar kaydetti:

Öncü bir ülke haline getirdiimiz Türkiyeyi bölgesel ve küresel düzeyde daha da güçlendireceiz. Dünya 5ten büyüktür çarmz her platformda tekrarlayacaz. Bouna one munite demedik. Bouna Dünya 5ten büyüktür demedik. Bunlar bizim d politikamzn eksenini oluturdu. Avrupa Birlii üyelii için kazan-kazan esasna göre süreci iletmekten vazgeçmeyeceiz. Rusya ile ilikilerimizi daha da gelitireceiz. Balkan ülkeleriyle daha yakn ilikiler sürdürmeye devam edeceiz. KKTCyi siyasi ve ekonomik olarak destekleyecek, Adada adil bir çözüme ulalmas için çaba göstermeye devam edeceiz. Filistin halk kendi özgür vatanlarna kavuana, ilk kblemiz Kudüs bara varana kadar çaba göstermeye devam edeceiz. Irakta kalc istikrar ve güvenliin salanmasna yönelik gayretleri sürdüreceiz. Kuzey Suriyeyi teröristlerden temizleyeceiz. Ve orann vatandalar topraklarna dönecek. Ülkemizdeki Suriyeli kardelerimizin, güvenliini saladmz bölgeye dönülerini tevik edeceiz. Afrikada her alanda daha etkin ekilde yer almak için çaba göstereceiz.

EK GÖSTERGEY 3600E çIKARTACAIZ

Konumasnda müjdeli bir konuya geldiini söyleyen Erdoan, Bu vesileyle, polis, öretmen, hemire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öretmenlerimizin, hemirelerimizin, din görevlilerimizin ve dier idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600e çkaracaz. Buradaki adaletsizlii inallah gidermi oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakrca çalan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karln alabilmelerini temin ediyoruz diye konutu.

MLLET BAHçES

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bata stanbul olmak üzere baz illerde bulunan eski statlarn yerine millet bahçesi yapacaklarn söyledi. Erdoan daha sonra yapm devam eden projeler hakknda bilgi verdi, milletvekili adaylarna baarlar diledi. Erdoann konumasn salondakiler ayakta alklad. Erdoan konumasnn ardndan yeni seçim arksna kürsüde alklayarak elik etti.

Ana Sayfaya Git