Erdoğan: Seferberlik ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da muhtarlara hitap etti. Erdoğan, son dakika açıklamalarında bulundu. "Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak PKK'sı ile FETÖ'sü ile, DAEŞ'i ile tüm terör örgütlerine karşı mücadele için milli bir seferberlik ilan ediyorum" dedi.

Haberler 15.12.2016 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann konumasnn satrbalar öyle:

Kayplara urarken terör örgütlerine de çok büyük zaiyatlar verdirdik. Örgütün kayb 9500ü buldu. Bunlarn arasnda örgütün eli kanl mensuplar da bulunuyor. Hiçbir ehidimizin kann yerde brakmadk. Hiçbir ihaneti cezasz brakmayacaz. Yaadmz dönem en az stiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir.

YEN BR SEVR TEHDT LE KARI KARIYAYIZ

Bugün hem bölgemiz hem ülkemiz üzerinde çok sinsi ve alçak oyunlar oynanyor. üst akl dediimiz ey her gün yeni eytani planlarla ortaya çkyor. u gerçein farkndayz. Bu bir güç savadr. Bu bir güç yardr. Bizim insanmz zor oyunu bozar. Yaadmz bu dönem en az stiklal harbi kadar zordur. Bugün ad konumam bir Sevr tehditidi ile kar karyayz.

KMSE O PAçAVRALARA BAYRAK DEMESN

Geçtiimizi 14 ylda kat ettiimiz mesafe olmasayd bu saldrlara böyle cevap vermezdik. u tarihi gerçei hiç unutmuyoruz. Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr. Biz bin yl önce bu topraklar kendimize vatan yapmaya karar verdiimizden beri bu iradenin bedelini ödüyoruz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak. Bizim tek bayramz var kimse o paçavralar bize bayrak diye yedirmeye çalmasn.Eer bu dört direi salam tutamazsak emin olun gök kubbeyi bamza ykarlar. Ey muhtar kardelerim bu ülkenin 80 milyon ferdine soruyorum bizim bu topraklardan baaka gidecek vatanmz var m? ahsen benim yok.

BU BZM NAMUS BORCUMUZ

Bizim tek kar topramza göz dikenlerin gözünü oymak bizim namus borcumuzdur. Ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceiz. Halepte bu yaptlar ama bizim vatanmzda baaramayacaklar. Birileri sömürgecilik adna, petrol adna insanln kaybedebilir, biz kaybetmeyeceiz. Biz vicdanmzn sesini dinlemeye devam edeceiz.

YEN BR AHTLEMEYE GTMEMZ ART

Millet olarak yeni bir ahitlemeye gitmemiz art. Gün çatma günü, husumet günü deildir. Eer birliimizi, beraberliimizi güçlendirmezsek, hiç birimiz yarnlarmza güvenle bakamayz. hepimiz ayn gemideysek bu gemiye yaplan her saldr hepimize yaplmtr. Geldiimiz noktada artk savunma durumunda deiliz, madem bize saldrlar yaplyor bizim de misli ile cevap vermemiz gerekir. Mücadeleyi sadece güvenlik güçlerine brakamayz. Milletçe cevap vermek zorundayz.

MLL BR SEFERBERLK LAN EDYORUM

Buradan tüm vatandalarmza sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ba olarak PKKs ile FETÖsü ile, DAEi ile tüm terör örgütlerine kar mücadele için milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin elemanlaryla ilgili bir ey görürse hemen güvenlik güçlerine bilgi vermelidir. Terör örgütlerinin meselesi bir davay savunma meselesi deildir. Tek mesele Türkiyeyi bölgedeki dier ülkelerde olduu gibi yakp yok etmektir. Terörle mücadelede bizi eletirenlerin kendisi terörle kar karya kaldklarn ne yaptklarn biliyoruz.

GÜVENLK GÜçLERNE çARI: YETKNZ SONUNA KADAR KULLANIN

Her terörist 80 milyonun tamamnn dümandr. Güvenlik güçlerine sesleniyorum. Terör örgütlerinin faaliyetlerine kar devletiniz de milletiniz de sizin yannzdadr. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Muhtarlarmza da görev düüyor. Hangi evde kim var kim yok bunu bilmelisiniz. Zaten bir muhtar bunu bilmiyorsa görevini tam olarak yapamyordur. Bunlar güvenlik güçlerine bildirilmelidir.

Ana Sayfaya Git