Erdoğan: Suriye'de yeni bir 'Kobani' oluşmasına izin veremeyiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz'de 'terör koridoru' oluşmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Suriye'de yeni bir 'Kobani' oluşmasına izin veremeyiz" dedi. Erdoğan, ayrıca Türkiye'nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceklerini de vurgulayarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" cümlesini yineledi.

Haberler 09.10.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Afyonkarahisarda düzenlenen 26nc stiare ve Deerlendirme Toplants, Cumhurbakan Erdoann kapan konumasyla sona erdi. Erdoann, saat 14.00te planlanan konumas, Babakan Binali Yldrmn bakanlndaki Bakanlar Kurulu üyelerinin dier kampa katlanlarla birlikte yapt istiare toplantsnn uzamas nedeniyle saat 15.45te balad. Cumhurbakan Erdoan, salona Babakan Yldrmla beraber girdi.

Kampn kapan konumasnda Cumhurbakan Erdoan, partideki deiimle ilgili ifadelerinin neyi anlattnn çok belli olduu halde birilerinin, bu ifadeleri farkl yönlere çekme gayreti içinde olduunu söyledi. ahs dahil hiç kimsenin, kendini davann üzerinde göremeyeceine vurgu yapan Erdoan, Bu davann her bir ferdi, yapt hizmetler itibariyle bir abidedir, bir kahramandr. Ben, bunlar çok iyi biliyorum. yi ki varsnz. yi ki sizlerle yol arkadal yaptm. yi ki tüm baarlarn altna sizlerle birlikte imza atma erefine nail oldum dedi.

FETÖ LE LGL DAVALARDA KARARLAR, VERLMEYE BALANDI

Türkiyeye yönelik saldrlarn sorumluluklarn artrdn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, AK Partiyi ykmadan Türkiyeyi ykamayacaklarn görenlerin Türkiyeyle birlikte partiyi de hedef aldn söyledi. Erdoan, öyle devam etti:

Bizim birliimizi, beraberliimizi her zamankinden güçlü tutmamz gerekiyor. FETÖ ile ilgili davalarda kararlar verilmeye baland. Siz onlarn mahkemelerde yaptklar ovlara, yurt dna kaçm klç art elemanlarnn provokasyonlarna bakmayn. Davalar bittiinde kendilerini cezaevlerinde bulduklarnda yaptklar ihaneti düünecek çok zamanlar, etraflarnda bunlar kendilerine hatrlatacak çok kiiler olacak. 15 Temmuz gecesinin 16 Temmuz gün ve gecesinin deerlendirmesini yaptmzda bu ümmetin nelerden kurtulduunu bizler çok iyi biliyoruz. O gece bütün olanlar öyle masaya yatrldnda, o geceyi bizzat yaayanlar hakikatten bizler nasl bir mücadeleden çktmz izah mümkün olmayan, daha çok kitaplar yazlacak o ayr i de, bunu ifade edeceklerdir. Pasl yüreklerle passz olanlar o gece savatlar.

FETÖ MENSUBU HERKES, HANETN HESABINI VERECEK

Türkiyenin FETÖ ile ilgili yurt d giriimlerinin yava yava da olsa netice vermeye baladn belirten Cumhurbakan Erdoan, mahkumiyet kararlarnn onlara ulatrldn söyledi. Erdoan, Yurt dndakilerin de tavrn çok daha iyi göreceiz. imdi uluslararas hukuk bakmndan da göreceiz. Ne douda, ne batda bu örgütün hiçbir unsuru eskisi kadar rahat deildir, olamayacaktr. Bir gün FETÖ mensubu herkes bu ihanetin hesabn verecektir. FETÖnün dinimiz içinde de paralel yap kurduklarn gösteriyor. Açk konumak adn doru koymak lazm. FETÖ balad yer neresi olursa olsun geldii nokta olarak sapkn bir harekete dönümütür. Bu yüzden tarihteki her fask hareket gibi karanlk kesimlerin doal müttefiki arac haline gelmitir. slamn ana çizgisinden kopan her yapya imkanlarn sonuna kadar açan batnn bunlar neden bu kadar sk sahiplendiini artk daha iyi anlyoruz diye konutu.

STEDKLERMZ VERECEKSNZ

Cumhurbakan Erdoan, Batdan terör örgütü üyelerinin teslim edilmesini istediklerinde kendilerine yarg denildiini söyledi. Erdoan, Bizden istediklerini alabilmeniz için önce istediklerimizi vereceksiniz. Senden istediim zaman yarg diyorsun, bizden istediin zaman, kusura bakma. Her kim bölücü terör örgütünün eylemleriyle DEAn saldrlarnn alakas bulunmadn söylüyorsa bilin ki ya dünyadan bihaberdir ya da o da ayn dünyann bir parçasdr dedi.

GECKTK

Suriye ve Iraktaki olaylarn, Türkiyeden bamsz olmadn herkesin bildiini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Birileri karmza dikilip Siz daha Türkiyenin iç meselelerini çözemiyorsunuz niçin bu kadar geni bir corafya ile ilgileniyorsunuz diyor. Bizim kimsenin iç ileriyle iimiz yok. Biz sadece kendi iç ilerimizi güvence altna almak istiyoruz. Biliyoruz ki Suriyede kaos olursa biz burada nasl huzur içinde yaayacaz? te biz Suriyeyi gitmediimizde Suriye bize geliyor. Kendimizi aldatmayalm, bir gerçei çok iyi bilmemiz lazm. 911 kilometre Suriye snr. Burada çok ciddi bir devlet yaplanmas ön çalmalar var. Bugün biz buna sessiz kalrsak, ki geciktik, o zaman bu yaplanma orada tahakkuk edecektir. Hani hep söyledim ya artk kendi göbeimizi kendimiz keseceiz dedik. Cerablusa girme adm bu anlayn ta kendisidir. Arkasndan Rai ve Dabka girdik. Durmadk güneyde El Baba girdik. El Baba girince birileri tututu. Halbuki biz buralarda DEA temizledik. Teröristlere ücretsiz silah verirken, biz ücretle silah alamadk, 2 bin kilometrekareyi güvence altna aldk ve buralara Araplar gelip topraklarna geri yerleti. Tedbirimizi almazsak yarn baka bombalar topraklarma düer

MESELE, DLBDE BU STRATEJY HAYATA GEçRMEK

Suriyedeki olaylarn çok daha farkl bir boyutta ilerlediine dikkat çeken Erdoan, Neydi o? Halepten kimler kaçmak zorunda kald, oradaki kardelerimiz. Halep bizim kardelerimiz. Bugün Gaziantepe bak oray Halepten ayramazsn. Halepteki o insanlar o bombalarn altndan dlibe kaçmak zorunda kald ve bugün milyonlarca insan dlibde ama her ana yine tehdit altndalar. Bize düen bir görev de dlibdi. Astanada bu çalmalar yaptk. ran, Türkiye ve Rusya bu çalmalar yapt. ABD Büyükelçilik seviyesinde buna katld. Alnan kararlar imdi biz uygulamaya koyduk. Neydi o? çatmaszlk bölgesi. Darda Rusya, içeride de Türkiye olarak biz Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile bu çalmay yürütüyoruz. Dün adm atlan bu sabah da uygulamaya giren süreç devam ediyor. Herhangi bir sknt olmadan ÖSO ile birlikte bizim de desteimizle oradaki gayret sakin bir ekilde devam ediyor. Mesele dlibde bu stratejiyi hayata geçirmek diye konutu.

MÜSAADE EDERSEK YEN BR KOBAN YAARIZ

Suriyede, doudan Akdenize oluturulmak istenen terör koridorunu bozma mecburiyetinde olduklarn belirten Erdoan, Buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaarz. Kusura bakmasnlar, biz yeni bir Kobani yaamak istemiyoruz ve bunu yaatmayacaz. Gerçek hak sahipleri buradan sürülmütü. O hak sahipleri yerlerine dönecek. Bizim bu topraklarda gözümüz yok. Oralarn gerçek sahibinin yerlemesini istiyoruz dedi.

KILIçDAROLU, HDP NE DERSE DES HALK NE DERSE BZ ONA BAKACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, Kuzey Irakta yaplan referandumun, Türkiyeyi ilgilendiren bir balangç olduunu da söyledi. Irakn yeniden dizayn edilmeye çalldn dile getiren Erdoan, öyle devam etti:

Telaferde Türkmenler tehdit altnda. Telaferdekilerin hukunu kim savunacak? Bunlarn üstünde durmak bizim görevimiz deil mi? Biz Ensar ve muhacir kültüründen gelen bir kültürün mensuplaryz. Klçdarolu ne derse desin, HDP ne derse desin, halk ne derse biz ona bakacaz. Bölgesel yönetimi kararndan döndürmek için balattmz tedbirlerle, burada felaketler ba gösterdiinde nasl bir çözüm öngörüyor? Srtnda yumurta küfesi tamayanlar için oturduklar yerden ahkam kesmek elbette çok kolay.

Daha önceki konumalarnda dile getirdii Bir gece anszn gelebiliriz cümlesini yineleyen Erdoan, Birileri Kürtlerin hakk klfyla referandumu pazarlyor ve buna da müteri buluyorsa yapacamz çok i vardr. Kardelerim biz Türkiyenin Suriye ve Irak kaynakl tehditlerle köeye sktrlmasna izin vermeyeceiz. Saldrlar kendi topraklarmzda karlamak yerine bizzat yerinde kaynanda çözme stratejimizi adm adm hayata geçiriyoruz. Frat Kalkan bunun ilk ayayd. imdi dlibde bir operasyon yürütülüyor. Bize husumet besleyenlere bir gece anszn gelebiliriz. Sürekli cephedeki arkadalarmzla irtibat halindeyiz. Gelimeleri adm adm takip ediyoruz. nallah sonu hayr olur diye konutu.

ARZU ETTMZ SONUCU ALAMAZSAK BAARILAR HAVADA KALACAK

Cumhurbakan Erdoan, 2019 ylnda yaplacak mahalli seçimlerde güçlü çkmalar halinde, kasm ayndaki milletvekili ve cumhurbakanl seçimlerine yüksek moralle gireceklerini söyledi. Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Mahalli idareler ile milletvekilleri seçimleri arasnda daima bir fark olduunu biliyoruz. Amacmz mahalli idarelerde bu aç kapatmaktr. Milletvekili seçimleri ile Cumhurbakanl seçimlerinde fark olumamas lazm. Bu seçim silsilesinin tepesinde Cumhurbakanl vard. Bu seçimde sadece bir cumhurbakan seçilmeyecek onunla birlikte üst düzey bürokrasi ve tüm kararlar belirleyen bir tercih söz konusu. Eer arzu ettiimiz sonucu alamazsak dier baarlar havada kalacak.

Ana Sayfaya Git