Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hilye'i Şerif Yarışması ödül törenine katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberler 03.06.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Hilye-i erif yarmasnda birincilik kazanan ödül alan sanatçlar kutlayarak,Peygamber Efendimizin güzel cismini, davrann, ahlakn anlatan hilyeler medeniyet corafyamzn en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, akmz hilyeler araclyla ifade ediyoruz dedi.

SLAM LE ARAMIZDAK RABITAYI GÜçLENDRMEMZDEN GEçYOR

Erdoan, Müslümanlarn hem kendi aralarndaki çatmalarda hem de d güçlerin saldrlaryla zulme urad, kayplar verdii, ac çektii bir dönemde peygamber efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanyor. Müslümanlar olarak maruz kaldmz tüm skntlarn, ona ve teblicisi olduu dine yeterince sahip çkamam olmamzdan kaynaklandn çok iyi biliyoruz. Müslümanlar olarak yaadmz zilletten kurtuluumuz, dinimiz slam ile aramzdaki rabtay güçlendirmemizden geçiyor. Bu süreç peygamber efendimizin bize brakt miras; sahip çkabildiimiz, hayatn ve mesajlarn anlayp yaayabildiimiz ölçüde hzlanacaktr dedi.

BZM GÖREVMZ PEYGAMBER EFENDMZN YOLUNDAN GTMEK

Bizim görevimiz peygamber efendimizin yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamak diyen Cumhurbakan Erdoan, Son yllarda ülkemizde hat, hilye ve tezhib gibi hepsi ayn amaca hizmet eden sanatlara olan ilginin artm olmasndan memnuniyet duyuyorum eklinde konutu. Erdoan konumasnn sonunda ehitlere Allahtan rahmet diledi.

Erdoana konumasnn ardndan, hat sanatçs Irak asll Türk Hadi Kerkükinin yapt Hilyei erif tablosu hediye edildi. Cumhurbakan Erdoan sanatçy tebrik etti.

Ana Sayfaya Git