Erdoğan: Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'deki mitingde yaptığı konuşmada, "Denizin altından Marmaray’ı geçirdiğimizde, Avrasya Tüneli’ni geçirdiğimiz zaman, hızlı trenlere de bölünmüş yollara da pek çok esere bu CHP zihniyeti karşı çıkmıştır. Çünkü yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor.

Haberler 22.03.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkenin, milletin hayrna hangi ie balamsak istisnasz bunlar karmzda bulduk dedi. Savunma Sanayinde atlm yaptklarn belirten Erdoan, Eskiehir de önemli merkezlerinden bir tanesi. Burada Türkiye Tusa Motor Sanayi A.. (TE) var. TEde ne yapacaz? nallah TEde uçak ve helikopterlerimizin, otomobillerimizin motorlarn yapacaz diye konutu.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Eskiehir Valilii önünde düzenledii mitinge katld. Miting konumasndan önce merhum sanatç Kayahann Bizimkisi bir ak hikayesi arks çalnrken, Cumhurbakan Erdoan da sözlerine elik etti. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Erdoan, Demiryollar inaatlarnn biz hükümete gelene kadar adeta dondurulmu olmasnn sebebi, milletimize hzl ve konforlu ulam aracnn çok görülmü olmasdr. Rahmetli Menderes, GAP için Amerikaya kredi almaya gittiinde Biz Fratn Diclenin üzerinde baraj yaplmasn istemiyoruz diyorlar bu arkadalar. Keban Baraj için o cahil zihniyet, Kurbaalara göl mü yapyorsunuz? Bu kadar enerjiyi topraa m vereceksiniz? diye kar çktlar. Böyle sorumsuz liderlere sahip bu CHP. CHP sözcüleri Bu kadar enerjiyi topraa m vereceksiniz? ifadeleriyle senelerce Keban Barajn istemediler. stanbulda bugünkü 15 Temmuz ehitler Köprüsü yaplrken rahmetli Demirel zamannda, Buradan mutlu aznlk geçecek diyecek kadar kendi halkndan nefret eden bir zihniyet yllarca bu ülkenin yakasndan dümemitir dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Denizin altndan Marmaray geçirdiimizde, Avrasya Tünelini geçirdiimiz zaman, hzl trenlere de bölünmü yollara da pek çok esere bu CHP zihniyeti kar çkmtr. çünkü yaplan ilere onlarn hayalleri bile yetiemiyor. Ülkenin, milletin hayrna hangi ie balamsak istisnasz bunlar karmzda bulduk. Savunma Sanayinde atlm yapyoruz ki Eskiehir bunlarn önemli merkezlerinden bir tanesi. Burada Türkiye Tusa Motor Sanayi A.. (TE) var. TEde ne yapacaz? nallah TEde uçak ve helikopterlerimizin, otomobillerimizin motorlarn yapacaz.

BÜYÜKEREN ELETRD

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Klçdarolunu ve ismini vermeden Eskiehir Büyükehir Belediye Bakan Ylmaz Büyükereni eletirerek unlar söyledi:

Genel Bakan ne ki Belediye Bakan o olsun. Dünyann en büyük 10 projesinden 6sn ülkemizde hayata geçiriyoruz. Her biri ayr ayr sabote etmek, karalamak için urayorlar. Ellerinden gelse Türkiyeyi yeniden siyasette çivisiz, ekonomide 70 sente muhtaç savunma sanayinde tümüyle da baml hale getirecekler ama bu millet bir daha bu sefalet günlerinin geri gelmesine asla müsaade etmeyecek. Ülkemize ve milletimize a bakan kim varsa hepsi imdi seçimleri bekliyor. Sanyorlar ki seçimlerden sonra kendilerine gün doacak. Eskiehirde imdi öyle bir ahitleme yapalm ki hepsinin hevesi kursanda kalsn. Biz ülkemizi ve Eskiehiri sadece akla sevmekle kalmadk ayn zamanda tarihte ei benzeri görülmemi hizmetlerle de kavuturduk. Bay Kemal ne diyor 17 yldr ne yaptnz? Öyle mi? Bu adam herhalde bakar kör. imdi ben Türkiyeyi konumayacam, sadece Eskiehiri konuacam. Sayn Belediye Bakannn kendisi de Genel Bakan da AK Parti iktidarna nasl bakyorsa hepsi ayr bakyor. Benim Eskiehirli kardelerim, biz Eskiehire ne yaptk sadece bunlar göstereceim. Son 17 ylda Eskiehire 22 katrilyon liralk yatrm yaptk. Eitimde 2 bin 907 adet yeni derslik ina ettik. Üçüncü devlet üniversitesini, Eskiehir Teknik Üniversitesini kurduk. Yüksek örenim örencileri için 9 bin kii kapasiteli yurtlar açtk. Bunlar biz yaptk. Bay Kemal, Türkiye deil ha bu gösterdiklerim sadece Eskiehir. Bunlar senin belediyen deil, biz yaptk. Eskiehirin burada bir dal- çk var m? Bir altgeçit veya üstgeçidi var m? Bunlar yapan biziz. Bölünmü yollaryla, hzl treniyle, Eskiehiri bir merkez haline getirdik. Bütün bu dal- çklar, kavak düzenlemelerini hepsi bizim.

Eskiehire yaplan salk yatrmlardan bahseden Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Salkta yaptklarmz. nallah ehir Hastanemiz bitiyor. ehir Hastanemiz ile birlikte Eskiehir bir baka imkana daha kavumu olacak. Birkaç yla kadar Eskiehir ve Sivrihisarda toplamda 4 bin 500 kiilik dört adet yurt binas açyoruz. ehrimize 33 bin kapasiteli bir stadyumu biz kazandrdk. Burasnn Büyükehir Belediye Bakan brakn böyle bir stat yapmay Eskiehirspora bile zerre kadar sahip çkmyor. Bir zamanlar Es- Es diye inleyen Eskiehirin u anda bir spor kulübünün destee ihtiyac var m? Peki buradaki Belediye Bakannn böyle bir derdi var m? Halkyla bütünleemeyen bir belediyecilik olmaz. Eskiehir Gençlik Merkezi ve Spor Salonu ina ettik. Kapal yüzme havuzunun yapm sürüyor. Eski stadn yerine yapacamz Millet Bahçesinin yapmna baladk, bu yl içerisinde inallah bitiriyoruz. Onun bir tarafna da güzel bir Millet Kraathanesi kuracaz. Orada da gençler, çocuklar gelecek derslerini çalacak. Kekler bizden, simit bizden, neskafesi çorbas bizden. Niye? Sizler bize bu milletin emanetisiniz. Eskiehiri 2019 Türk Dünyas Eitim Bakenti olarak ilan ettik. Türk Dünyas Kültür Bakenti olduu dönem de pek çok kalc eser kazandrdmz Eskiehire eitim alannda da önemli hizmetler getireceimize inanyorum. Eskiehirin ihtiyaç sahiplerine, ehit yaknlarmza, engellilerimize, toplamda 800 trilyon lira destek verdik. Salkta Eskiehire 1081 yatakl ehir Hastanemizi görüyorsunuz. Adeta kendisi de bir ehir. 600 yatakl Yunus Emre Aratrma Hastanemiz ile birlikte 23 tesisi Eskiehire kazandrdk. Bay Kemal, senin bunlardan haberin var m? Bu adamlara bakyorsun sabah akam yalan, benim CHPli kardelerim de bu yalanc adamn peinden gidiyorlar. Dürüst bir ifadesi yok. Onun için diyorum ki urada 9 gün çalmaya var myz? Gece gündüz yalan söyleyen bu adama kar 9 gün iyi bir çalma yapyor muyuz? Gelin artk u Eskiehirin bir kaderini deitirelim. Bay Kemal senin dünyadan haberin yok. Bu ülkede neler olup bitiyor haberin yok. Biz böyle bir Eskiehiri Anadolunun tam ortasnda bir rayl sistem merkezi haline getirdik. Son 17 ylda 9 baraj ve 8 göleti Eskiehire kazandrdk. Bay Kemal, Hatay için yalan söyledi, Baraj yok demi, yalan söylüyor. Hatayda 7 baraj var. Barajlar ortada imdi Eskiehir için Yalan der. na ettiimiz 26 sulama tesisi ile Eskiehirde 105 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtk. Eskiehirde bugüne kadar 1,6 miyar tutarnda Eskiehirli çiftçilerimize tarmsal destek verdik.

ESKEHRE ULUSAL RAYLI SSTEM VE TEST MERKEZ MÜJDES

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Eskiehir Anadolu Üniversitesinde ulusal rayl sistem ve test merkezi kuracaklarn ifade ederek unlar söyledi:

imdi sizlere bir müjde vereyim mi? Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal rayl sistem ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi yeri her eyi hazr, Rektörümüz süreci adm adm takip ediyor. Hzl tren ve metro vagonlarmzn testlerini artk yurt dnda yapmak zorunda kalmayacaz. Bu merkezin ülkemize yllk 1,5 katrilyon lira katk salayacan umuyoruz. Türkiyenin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAa teslim edildi. Bu motorlardan 236 tane üretilecek. Ayrca milli jet motorumuzun 95,5 milyar dolarlk yatrmn da yapma aamasna geldik. TE TUSA Eskiehir 220 milyon dolarlk yatrm yapt. Biz senin gibi yalanla uramyoruz. Üretimle urayoruz.

Konumasnn ardndan meydanda toplananlara önce çiçek atan Erdoan, daha sonra ise küçük paketlerde çay datt, ardndan da Kütahyaya geçti.

Ana Sayfaya Git