Erdoğan'dan İran'a kınama: Maalesef çatlak sesler geliyor

Rusya ziyareti öncesi İran'a ilişin konuşan Erdoğan, 'Biz Soçi mutabakatının 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu şekilde ihanet eder mi? Kendilerini ciddi manada kınıyorum' dedi.

Haberler 23.10.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Suriyenin kuzeyinde balatlan ve 120 saat atekes ilan edilan snr ötesi askeri harekata ilikin olarak Putin ile Suriyedeki gelimeleri konuacam dedi. Erdoan, rann harekata ilikin tepkisini de eletirerek Biz Soçi mutabakatnn 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu ekilde ihanet eder mi? Bu yaplanlar yanltr. Bu süreçle ilgili olarak kendilerini ciddi manada knyorum ifadelerini kulland.

AKP Genel Bakan ve Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile yapaca görüme öncesi Ankarada açklamalarda bulundu. Erdoann konumasndan satr balar öyle:

Rusya ile tesis ettiimiz mekanizmalar sayesinde ilgili bakanlarmz ve kurumlarmz sürekli temas halindeler. Milli paralarla ticareti kolaylatracak mutabakat muhtrasn imzaladk.

Bar Pnar Harekatnn 2 temel hedefi bulunuyor ilki 32 kilometre derinliinde 444 kilometre Irak snrndan Cerablusa olan bölgede burann terör örgütlerinden temizlenmesidir. imdiye kadar 2 bin 200 kilometrekarelik alan teröristlerden arndrlm, 160 yerleim biriminde kontrol salanmtr. ABD ile vardmz mutabakata göre bölgedeki tüm teröristlerin çkartlmas için bugün son gün. Saat 22.00 itibariyle süre bitiyor. Rejim unsurlarnn bulunduu alanlardaki PKK/PYD/YPG mevcudiyetinin sonlandrlmas için atlacak admlar görüeceiz.

9 EKMDEN BU YANA 775 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLMTR

9 Ekimden bu yana 775 terörist etkisiz hale getirilmitir. 7 kahraman askerimiz, 79 Suriye Milli Ordusu mensubu kardeimiz ve 20 sivil vatandamz terör örgütünün saldrlarnda ehit olmutur. Amerikann ülkemize verdii sözler tutulmazsa, harekatmz kald yerden bu sefer çok daha büyük bir kararllkla devam ettireceiz. Güvenli bölgeye 2 milyon kiinin dönmesi için çalyoruz. Türkiye ve Rusya, terörün her türlüsü ile mücadele noktasnda hemfikirdir.

YPGYE VERLEN SÜRE UZATILACAK MI?

(Fransa Cumhurbakan) Macrondan ahsma gelmi teklif yok. Macron bu tür eyleri teröristlerle görüüyor. Bizim bu süreç içerisinde muhatabmz Fransa olmamtr görümelerimizi Amerika ile yürüttük.

Silahlarn depoland yerleri de tespit ettik. Bu silahlar Amerika tarafndan buraya gönderildi. Burada bir terör devleti kurulacak bunun kurulmasna Türkiye olarak biz müsaade mi edelim? Bu admlarn tamam Suriyenin bölünmesine de yöneliktir. Suriyenin geleceinde PKK/YPGye yer yoktur. Rusya ile ibirlii içerisinde bölgemizi ayrlkç terör belasndan kurtarmay ümit ediyoruz.

U AN TBARYLE 700-800 KADAR çEKLME SÖZ KONUSU OLDU

çekilme devam ediyor. u an itibariyle 700-800 kadar çekilme söz konusu oldu. Kalan 1200-1300 kadar olannda süratla çkmaya devam ettii çkaca söyleniyor. zini sürüyoruz, bunlarn tamam çkacak.

RANDAN MAALESEF BAZI çATLAK SESLER çIKIYOR

randan gelen baz açklamalar bende ciddi manada üzüntüye sebep olmutur. ran ksa süreli 15-20 yl öncesine varncaya kadar geçmiine varrsa nükleer balkl silahlar konusunda Erdoann ran ile ilgili taknd tavrlar tüm dünya bilir. randan maalesef baz çatlak sesler çkyor. Sayn Ruhaniden deil. Bunlar bata Sayn Ruhani olmak üzere susturmalar gerekirdi. Bu ahsm olmak üzere tüm mesai arkadalarm da ciddi manada rahatsz etmektedir. Biz Soçi mutabakatnn 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu ekilde ihanet eder mi? Bu yaplanlar yanltr. Bu süreçle ilgili olarak kendilerini ciddi manada knyorum.

YPG SLAHLARI DA GÖTÜRÜYOR MU?

Silahlar buraya getirmek kolayd da çkarmak o kadar kolay deil. Ankarada yaptmz Sayn Pencein Pompeonun falan hepsiyle yaplan görümede bu konular görüüldü. Götürebildii silahlar götürecekler kalanlarla da bu yaptmz taramada bunlar toparlayacaz.

Ana Sayfaya Git