Erdoğan'dan Afrin uyarısı: Suriye bu yolar girerse...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Afrin uyarısı geldi. 'Esad güçleri YPG ile anlaştı ve Afrin'e girdi' iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye bu yolar girerse sonuçları olur" dedi.

Haberler 20.02.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Rusya Devlet Bakan Putin ile görütü. Erdoan görümede, am yönetimine bal güçlerin Afrine girecei yönündeki iddialara karlk Rejim Afrine girerse sonuçlarna da katlanr mesaj verdi.

Görümede Afrin ve dlib konular ele alnd. dlibde Gerginlii Azaltma Bölgesinde yeni gözlem noktalar oluturma süreciyle ilgili meselelere deinildi.

Erdoan, Afrine yönelik Zeytin Dal Harekatna ilikin bilgi paylamnda bulunurken, terörle mücadele konusunda ibirlii ve e güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararll teyit edildi.

REJMN HAMLESNN ARDINDAN...

Görümenin, rejim güçlerinin Afrine girme hazrl yaptna yönelik haberlerin ardndan gelmesi dikkat çekti. Ankara, hamleye sert cevap verdi. Dileri Bakan Mevlüt çavuolu Rejim buraya PKKy, YPGyi temizlemek için girerse problem yok. YPGyi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durduramaz dedi.

Suriye devlet televizyonu, terör örgütü PKKnn Suriye uzants PYDyle am yönetiminin yapt pazarlklara ilikin bir son dakika gelimesini duyurdu. Rejimin resmi haber ajans SANA da gelimeyi son dakika olarak geçmiti.

Dün Reutersa konuan terör örgütü YPG/PKKya yakn kaynaklar, PKKnn uzants SDGnin Esad rejim güçleri ile anlatn, Esad güçlerinin Afrine gireceini iddia etmiti.

ddiaya göre; Esad güçleri, Türkiyenin Zeytin Dal harektnn hedefindeki Afrine girecek. Terör örgütü PKK/YPG kaynaklar, am rejiminin snr hatt boyunca konulanacan ve iki gün içinde Afrine girebileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git