Erdoğan'dan Akşener'e: Gereken hesabı vereceksin

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alarak, ''Ben halkıma nasıl 'terörist' diyebilirim? Böyle şey söz konusu olabilir mi? Denizli’de, Aydın’da söylediğimi söylüyor.

Haberler 23.03.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt Konseyi mensubuymu, oradan yrtarm. Bu ülkede adalet var, bu ülke hukuk devleti. Gereken hesab da vereceksin. Senin dirsek temasnda olduun Bay Kemal, milletvekilliine güveniyor. Onunla ilgili çalmalar yargya müracaat etmek suretiyle avukatlarm araclyla yaplyor. Teröristle omuz omuza yürüyenlere, yürüsün diyemeyiz dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, beraberinde Salk Bakan Fahrettin Koca ile birlikte saat 13.00 sralarnda Konyaya geldi. Erdoan, havalimannda çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ve kent protokolü tarafndan karland. Erdoan, havaliman yaknndaki Tahir Büyükkörükçü Camiinde cuma namazn kld. Namazn ardndan camiden ayrlan Erdoan, youn ilgi nedeniyle zaman zaman otobüsten inip, kendisi bekleyenlerle selamlat, fotoraf çektirdi. Daha sonra partisi tarafndan Klçarslan Meydannda düzenlenen mitinge katld.

ERDOAN, SEçM ARKISINA ELK ETT

Cumhurbakan Erdoana miting alannda Salk Bakan Fahrettin Koca, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan ve MHP Genel Bakan Yardmcs Mustafa Kalayc elik etti. Erdoan, kürsüye çktnda ise seçim arks olan Bizimkisi bir ak hikayesi arks çald. Erdoan da alandakilerle birlikte arkya elik etti.

KILIçDAROLU VE AKENERE YÜKLEND

Cumhurbakan Erdoan, konumasnda sabah slam Birlii Tekilat toplantsna katldn ve birliin dönem bakan olduunu hatrlatarak, o toplant sonras göçmenlerden sorumlu Yeni Zelanda Babakan Yardmcs ile bir araya gelip, atlacak admlara yönelik kararlar aldklarn söyledi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Yeni Zelandadaki saldrnn ardndan yapt açklamay ekranlardan alandakilere izleten Erdoan, unlar söyledi:

Senin Avustralyadaki o terörist senatörden ne farkn var? Aynsn. Özellikle CHPye gönül verenlere sesleniyorum; böyle bir genel bakana siz daha ne kadar oy vereceksiniz? Her ey açk ve net ortada. slam dünyasndan kaynakl terör diyor. Bunu Batya anlatamadm. Demek ki sana da anlatamamz. u ifadeye bak. O zaman senin iç dünyanda baka eyler var. Sen baka bir adamsn. Girdiin bütün seçimleri kaybettin. Bu seçimleri de kaybedeceksin. Tek dayanan var, Nasl olsa bu koltuktan kalkmam. Zillet ittifakna öyle bir Osmanl tokad atalm ki bir daha belini dorultamasn.

Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri de eletiren Erdoan, Bu biliyorsunuz bir ara Yurt Konseyi diye bir ey çkardlar. O da onun temsilcisi. 15 Temmuzdan sonra babakan olacam dedi. u an senin iyi günlerin. Tayyip Erdoann söylemedii sözleri söylemi gibi söyleyip, fatura kesecek. Asl fatura sana kesilecek. Bu Yurt Konseyi hikayesiyle, cumhurbakanna sen böyle bir iftira atamazsn. Ben halkma nasl terörist diyebilirim? Böyle ey söz konusu olabilir mi? Denizlide, Aydnda söylediimi söylüyor. Yurt Konseyi mensubuymu, oradan yrtarm. Bu ülkede adalet var, bu ülke hukuk devleti. Gereken hesab da vereceksin. Senin dirsek temasnda olduun Bay Kemal, milletvekilliine güveniyor. Onunla ilgili çalmalar yargya müracaat etmek suretiyle avukatlarm araclyla gerekli çalmalar yaplyor. Teröristle omuz omuza yürüyenlere, Yürüsün diyemeyiz. YPG bize saldrmaz diyor. Saldryor ya sen gözünle görmüyorsun. 31 Martta milletim bunlara gereken dersleri verecek inallah. Seçimden sonra bir taraftan parlamentoda, bir taraftan yargyla üzerine üzerine gideceiz diye konutu.

Erdoan, partisinden ayrlanlar için de Milletimize tepeden bakan gurur abideleri var ya, ulalamaz olan efendilik yapmaya kalkanlar bizimle, AK Parti içinde yer alamaz. Peyder pey tasfiye oldu dedi.

ANADOLU TOPRAKLARINI BÖLDÜRMEYZ

Erdoan, mitingde Aselsan ile Konyal sanayiciler tarafndan uzaktan kumandal silah sistemleri ve silah üretimi üzerine kurulacak fabrikann temelinin bugün atlacan belirtti.

Erdoan, konumasnda HDPyi de eletirdi. HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin açklamalarna tepki gösteren Erdoan, Temellinin Kürt asll olmadn söyledi. Erdoan, Bu Anadolu topraklarn böldürmeyeceiz. Senin Yeni Zelandadakinden ne farkn var ? Aynsn dedi.

GOLAN TEPELERNN TAKPçS OLACAIZ

Erdoan, ABD Bakan Donald Trumpn srail igali altndaki Suriye topra Golan Tepeleri için twitterdan yapt paylam da hatrlatt. Erdoan unlar söyledi:

Dou Akdeniz petrolleri üzerinde yeni oyunlar oynuyorlar. Ne yazk ki talihsiz açklama yapld. Trump kalkt, Golan Tepelerinin sraile ait olduunu açklad. Bir defa Sayn Trump, tarih bilinci çok önemli. Golan Tepeleri için Birlemi Milletlerin verdii kararlar var. Birlemi Milletler kararnda, buralarda, srailin zerre hakk olmad hükmü var. Sonuna kadar Golan Tepelerinin takipçisi olacaz. Erdoan, Konyaya yaplan yatrmlar da anlatt.

Ana Sayfaya Git