Erdoğan'dan Akşener'e: Utan utan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile Denizli'de ortak miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kendisine yönelik sözleri üzerinden eleştirdi. Erdoğan, "Ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyor muşum. Artık baktılar ki tutmuyor hiçbir şey, bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Utan utan, sen ne terbiyeden muafsın ya?" dedi.

Haberler 08.03.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Partisinin mitingine katlmak üzere öle saatlerinde Mardine, akam da Siirtte adeta çkarma yapan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ilk dura Mardin havaliman oldu. Vali Mustafa Yaman, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafndan karland. Buradan otobüsle kent merkezine hareket eden Erdoan, mitingin düzenlendii 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parkna kadar vatandalarn sevgi gösterisi eliinde geldi. Yol boyunca kendisini bekleyenlere el sallayp selad, çocuklara da çeitli oyuncaklar hediye etti.

Mitingin yapld alana yaklak 1 saatte ulaan Cumhurbakan Erdoan, alanda çalnan Haydi Türkiye isimli seçim arksna elik etti. Mardinden övgüyle bahseden Cumhurbakan Erdoan, Kaderi kaderimiz, yaras yaramz, sevinci sevincimiz olan Mardin. Camiler, kiliseler, yarim geldi deseler. Tende bir canm kald verim isteseler. te böyle diyen vefal Mardini yürekten selamlyorum. 7 bin yllk tarihi, 7 ayr kültürü, 7 ayr dili, 7 ayr inanc bünyesinde ahenkle barndran bu ehir, sadece ülkemizin deil, tüm dünyann gözbebeidir dedi.

Cumhurbakan Erdoan, alann ön bölümünde yüksek sesle Seni seviyorum diyen bir vatandaa, Ben de seni seviyorum. Seviyorum be. Menfaat için deil ha, Allah için seviyorum. Beni yaradan Allah, sizleri yaratt için seviyorum diye cevap verdi.

17 YILDA MARDNE 28 KATRLYON LRALIK YATIRIM YAPTIK

Mardine yaplan ve yapm devam eden yatrmlar anlatan Cumhurbakan Erdoan, 31 Martta yaplacak seçimde gönül belediyeciliine destek isteyerek, öyle konutu: Gelin kardeliimizi Mardinde en yüceye çkaralm. Gelin Mardini maziden atiye kurduumuz köprünün kilit ta haline getirelim. Mardin, 31 Martta istikrarmza, istiklalimize, istikbalimize göz dikenlere dersini veriyor musun? Mardin, 31 Martta milli iradeye sahip çkyor musun? Mardin, 31 Martta tavazzuh, samimiyet ve gayretle, memleket ii, gönül ii diyor muyuz? Mardin, 31 Martta mührü, gönül belediyeciliine vuruyor muyuz? Mardin, 31 Martta büyükehirde ve ilçelerimizde belediye bakan adaylarmza sahip çkyor muyuz? Maallah, mübarekallah.

VATANDAIMA HAYATINI ZEHR ETTLER

Cumhurbakan Erdoan, bölücü terör örgütünün tahrip ettii bölgeleri yeniden ina ettiklerini anlatt. PKKnn destekledii HDPli yöneticilerin, vatandaa hayat zehir edip, yaam hakkn elinden aldn kaydetti. Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bu terörle olmuyor. Bu teröristlerin destek vermi olduu HDP ile olmuyor. Bunlar, buralarda belediye bakanl yapmad m? Yaptklar hizmet hiç. Ama bak kayyuma devrettikten sonra u Mardinin çevresi nasl deiti görüyorsunuz deil mi? 60 bin metrekare Millet Bahçesini de yaptk m? Benim Mardinli kardeime bunlar yakr da onun için. imdi anne, baba ve yavrularmz alp oralarda eleneceksiniz, dinleneceksiniz. Bu sizin hakknzd. Ama terör örgütünün desteklemi olduu HDPli belediyeler, çukur kazdlar, çukur. makineleriyle kanal açtlar, kanal. Niçin? Benim vatandama hayatn zehir ettiler, vatandamn yaam hakkn elinden aldlar.

GÜNEY HIZLI TREN PROJES

Erdoan, Güney Hzl Tren Projesi ile Mardini Ankara ve stanbul ile balayacaklarn ayn hattn Diyarbakrdan da geçeceini açklayarak, unlar söyledi:

Mardin- Yeilli- Ömerli- Midyat yolu ile balant yolunu ise birkaç yla kadar tamamlyoruz. Gaziantep, Karkam, Nusaybin demiryolunu ve enyurt, Mardin arasn komple yeniledik. Yapm süren Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hzl tren projemiz, anlurfadan sonra Mardine, oradan Habura kadar uzanacak. Ayrca bu hatt Diyarbakr ile de balayacaz. Güney Hzl Tren Projesi olarak hayata geçireceimiz bu projemizde hzl trenle Mardini, Ankara ve stanbulla buluturmu olacaz. Diyarbakr Mazda Demiryolu ltisak Hakk projemizi bu yl içinde yapmna balyoruz.

UTAN UTAN, SEN NE TERBYEDEN MUAFSIN YA?

Erdoan, oluturduklar Millet ttifak kapsamnda Denizlide CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile birlikte ilk kez dün ortak miting yapan Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri de kendisine yönelik sözleri nedeniyle eletirdi. Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

imdi bir yalan uydurdular. Ne biliyor musunuz? Ben güya HDPye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyor muum. Artk baktlar ki tutmuyor hiçbir ey, bu yalana bavurdular. Ama aynsn Meral Hanm da yapyor. Meral Hanm da dün Denizlide utanmadan, sklmadan benim Denizlili kardelerime terörist dediimden bahsediyor. Utan utan, sen ne terbiyeden muafsn ya? u anda avukatlarm da görevlendirdim. Asla ve katta. Benim iim yöneticilerle halkmla deil. Ve yöneticilerle derken ekranlarda bakn imdi teröristler burada.

NALLAH 31 MART BUNLARIN SONU OLACAK

Konumas srasnda HDPli milletvekilleri ile PKKnn sözde yöneticilerinin konumalarn içeren görüntüleri alandakilere dev ekrandan izleten Cumhurbakan Erdoan, konumasn öyle tamamlad:

Ne diyor; Kürdistanda oylar HDPye vereceksiniz ama batda da AK Partiyi ve MHPyi yok edeceksiniz Kim bunu söyleyen? HDPnin e bakan. Deerli kardelerim soruyorum sizlere? Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? Ha bu adam çok meraklysa Kuzey Irakta Kürdistan var. Buyursun oraya gitsin. Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan alandakilere kenevir torbasnda Rize çay datt.

ERDOAN, SRTTE KONUTU

Erdoan, Mardin ziyaretinin ardndan Siirte geçti. Siirtte büyük sevgi gösterileriyle karlanan Cumhurbakan Erdoan, partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydannda düzenlenen mitinge katld.

Yamur altnda kendisini dinlemeye gelenlere seslenen Cumhurbakan Erdoan, Siirtlilerin enitesi ve milletvekili olmaktan gurur duyduunu ifade etti. Alandakilerin Regaib Kandilini kutlayan Cumhurbakan Erdoan, Birliimize, dirliimize, kardeliimize sahip çkan Siirt, enitesi ve milletvekili olmaktan daima gurur duyduum Siirt, bugün sizleri bir kez daha yürekten selamlyorum. Tam 11 ay sonra yeniden Siirtin misafiri olmann memnuniyeti içindeyim dedi.

MLLETYLE YÜRÜYEN BR SYASNN AAMAYACAI ENGEL YOKTUR

Milletiyle yürüyen bir siyasinin üstesinden gelemeyecei hiçbir badire olmadn ifade eden Erdoan, öyle devam etti:

Biliyorsunuz muhabbetten Muhammed oldu hasl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasl. Onun için u muhabbet çok önemli. Bize 17 yldr Siirtle beraber tüm Türkiyeye birbirinden önemli eserler kazandrma gururunu yaatan da yine aramzdaki sevgidir. Bizi ayakta tutan, her türlü saldrya kar direnme gücü veren de karmdaki u uhuvvet tablosudur.

DORUDAN CANIMIZA KAST EDLD GÜNLER YAADIK

Erdoan, siyasi hayat süresince pek çok darbe giriimiyle kar karya kaldklarn anlatarak, Bu süreçte birçok saldryla, birçok antidemokratik müdahaleyle, gizli açk pek çok darbe giriimiyle karlatk. 15 Temmuz gecesinde olduu gibi dorudan canmza kast edildii günler yaadk. Burada, Siirtte okuduumuz bir iirden dolay hapis cezasna çarptrlarak siyasi hayatmzn bitirilmek istedii ve istendii dönemleri gördük. Bu meydanda okudum o iiri. Ve o iiri okudum diye bizi içeri aldlar dedi.

Cumhurbakan Erdoan, alandakilerin Bir daha, bir daha sloganlarna karlk Ama birileri rahatsz olabilir yantn verip öyle devam etti: Minareler süngü, kubbeler mifer. Camiler klamz, müminler asker. Bir ey bizi sindiremez. Kar, boran, frtna yüklense, biz yine imanyla övündüümüz ecdadmzla zaferleri taçlandran bir milletiz. Unutmayn deerli kardelerim herkesin bir hesab varsa Allahn da bir hesab vardr. Hiç üphesiz Rabbimiz hesap yapanlarn en hayrlsdr. Rabbimin lütfüyle milli irade dümanlarnn kapatmaya çalt yolu açan da yine Siirt oldu ve yüzde 85 oyla evladn parlamentoya gönderdi. Bu bir rekordu. Muhtar bile olamaz diye manet attlar, kutlamalar yaptlar. Ama 16 yl önce ahsma verdiiniz oylarla yine siz onlarn kursaklarnda braktnz bu düündüklerini. Siirtte sonlandrlmak istenen hikayemize sizler 9 Mart 2003te taze sayfa açtnz. Siz bize inandnz, güvendiniz, bize itimat ettiniz. Bizler de hamdolsun sizlerin güvenini boa çkarmadk, emanetinize asla hyanet etmedik.

DEMOKRASMZ CHP VE HDPYE RAMEN LERLETTK

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin kronik sorunlarna çözüm bulmak yerine onlardan beslendiini söyledii CHP ve HDPye ramen gerçekletirdikleri reformlarla demokrasinin standardn yükselttiklerini kaydetti.

BU VATANI BÖLEMEYECEKSNZ, PARçALAYAMAYACAKSINIZ

Cumhurbakan Erdoan, Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri bir kez daha eletirirken, Bunlarn klavuzu karga. Ben vatandama terörist diyecek kadar enayi miyim ya? Diyor ki Bu HDPye oy verenlere de terörist dedi. Hayr. imdi gelin bakn izleyin diyerek HDPli yöneticilerin konumalarn içeren videoyu alandakilere izletti. AK Partinin kuruluunda Meral Akenerin de kendileriyle birlikte yola çkanlardan olduunu söyleyen Erdoan, konumasna öyle devam etti:

imdi bunlar, akln hrsnn esiri yapanlar hariç bugün herkes gerçei görüyor. Hayata ideolojik kalplarla bakanlar dnda elini vicdanna koyan her bir vatandamz u hakikati kabul ediyor. 2002nin Türkiyesi ile 2019un Türkiyesi arasnda dalar kadar fark var.

MESELE YIKMAK DEL, HYA ETMEKTR

Cumhurbakan Erdoan, sadece bölgeler arasndaki gelimilik farkn azaltmadklarn, biriken sorunlara da çözüm ürettiklerini anlatarak, öyle konutu:

Bu ülkede ta üstüne ta koyann bizim bamzn üzerinde yeri var. Mesele belediyenin kepçeleriyle teröristler için çukur açmak, yol kapatmak deil, altyap yapmaktr. Mesele belediyenin kamyonlaryla bomba tamak deil, çöpü tamak, sokaklardaki pislii temizlemektir. Mesele vatandan vergisini Kandildeki terör baronlarna aktarmak deil, o vergilerle insanmza hizmet etmektir.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn son bölümünde Siirt ve ülke genelinde yaplan yatrmlar anlatt.

Ana Sayfaya Git