Erdoğan'dan Diyanet'e FETÖ eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet'in etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda geç kalınmıştır" dedi.

Haberler 06.08.2017 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Diyanet leri Bakanl Dou ve Güneydou Örencileri Yaz Etkinlii kapan programna katld. Erdoan burada yapt konumada Diyanetin FETÖ ile mücadele konusunda baz eksikliklerinin olduunu belirterek, Defalarca bu ikaz yaptk. Özellikle Dou ve Güneydoudaki çalmalarda çok ama çok geç kalmtr dedi. Erdoann konumasndan satrbalar:

KMLERNN AKSNE YEN NESLDEN ÜMTLYM

çeitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliini dile getirdiini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliim yok. Allahn rahmetinden ümidimizi kesmeyeceiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi ekilde yetitiren bir neslin geldiine inanyorum, bu nesli karmda görüyorum. nallah sizler ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduu yerden çok daha ilerilere tayacaksnz. Bunun için Türkiyenin 2053 ve 2071 vizyonlarn biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceiz ama siz inallah o günleri görecek ve yaayacaksnz.

ÜSTÜNLÜK KÜRTLÜK VE TÜRKLÜKTE DEL

7 Haziran seçimlerinde biraz baar gördüler, hemen ardndan sokaklara çardlar ve 53 kiinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasl i bu? u anda bizim hükümetimizde, partimizde Kürt kardelerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bozda Bey Kürttür. Ayn ekilde Babakan Yardmcmz Mehmet imek Bey Kürttür. Benim genel bakan yardmcm Mehdi Eker Bey Kürttür. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile deil, kim Allaha daha yakn ise o üstündür.

BUNLAR ALçAK, BUNLARDA NSANA SAYGI YOK

Bölücü örgütün çocuklarmza ve gençlerimize vadedebilecei hiçbir gelecek yoktur. Yasinimizi nasl ehit ettiler biliyorsunuz. Yasinimiz 15 yandayd, Diyarbakrda kurban eti datyordu, ne yaptlar? Kaçnc kattan attlar biliyorsunuz. ehit ettiler, ondan sonra araçla üzerinden geçtiler. Bunlar alçak, bunlarda insana sayg yok, bunlar haysiyetsiz. Bunlarn insana saygy bir kenara koyun, bunlarda merhamet, bu tür duygu yok. Tam tersine terör örgütü hayallerimizi çalarak, hayatlarmz karartarak en büyük kötülüü yavrularmza yapt. Örgütün eylemlerinde öncelikle okullar, yurtlar, öretmenleri hedef almasnn sebebi budur.

VAAZ KÜRSÜSÜNDEN TERÖRST çIKMAZ

Örgütün amacnn, bölgedeki çocuklarmz hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkn ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduu açktr. Niye? çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çkmaz.

DYANETN BU KONUDA çOK EKS VAR

Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetimesi birilerinin hep korkulu rüyas olmutur. Bir dönem zirveye çkan imam hatip okulu alerjisinin gerisindeki sebep de budur. Ona da tahammül edemediler. Niye? çünkü imam hatipte farkl bir nesil gelir endiesi tadlar. Srf bunun için eitim sistemimiz defalarca altüst edilmitir. Bunu söylerken dier düz, Anadolu, fen, bunlar asla bir kenara koymak, böyle bir düüncemiz yok, oralarn mezunlarna da bizim iddetle ihtiyacmz var. Onlarn üzerinde de özel çalmalarmz var. Kaliteyi oralarda da arayacaz. FETÖ terör örgütü, ite bu zaaf kullanarak ülkemizde kök salm ve milletimizin bana bela olmutur. Diyanet leri Bakanlmzn aslnda bu konuda ciddi eksiklikleri olduunu da söylemek isterim. Diyanet leri Bakanl bu konuda çok ama çok geç kalmtr. Defalarca bu ikazlar meydanlarda yaptk, özel görümelerimizde yaptk, özellikle Güneydou, Dou, buralardaki çalmalarda geç kaldk.

BUNLARDA YALAN DOLAN çOK, TAKYE çOK

u anda yarg sürecinde ne yalanlar söylüyorlar. Ben o deilim diyor. Görüntüler ortada... çünkü bunlarda yalan merudur. Takiye ise takiye de var. Bunlarda yalan dolan çok. Ümmeti böyle parçaladlar. Ama yalancnn mumu yatsya kadar yanar. Bunlarnki daha erken yanacak inallah.

STSMAR ARAçLARINI ELLERNDEN ALACAIZ

Ayn ekilde DEA... Onlarla da çok ciddi mücadelemiz var. çeride ve darda. PKK ile ayn ekilde, PYD ile ayn ekilde mücadeleyi sürdüreceiz bu can bu bedende olduu sürece... Ayn örgütlerin istismar araçlarn da ellerinden almamz art.

Ana Sayfaya Git