Erdoğan'dan HDP tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'ndan HDP sözcüsünün konuşmasını dinlemeden ayrıldı. Erdoğan, konuya ilişkin soru üzerine, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi.

Haberler 24.04.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ehit cenazesinde saldrya uramasyla ilgili, Burada artk bir gaz skmas var. Bu insanlarn birikmi olan bu gaz skmas karsnda nereye gideceksin, bunlarn hepsini incelemek lazm etraflca. Bunlar bir istismar eyine dönütürmenin anlam yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekiyor dedi.

Cumhurbakan Erdoan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram özel gündemi ile toplanan TBMM Genel Kuruluna katld. Erdoan, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, konumasna balamadan önce genel kurul salonundan çkt. Erdoan, TBMMden ayrlrken gazetecilerin sorularn yantlad. Erdoan, bir gazetecinin, Erken ayrlyorsunuz demesi üzerine, Nasl ayrlmayalm. stiklal Marn u parlamentonun içerisinde okumayanlar dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi ehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi? Benim ne vicdanm ne karakterim ne u topraklar altnda yatan ehitlerimin ruhunu ben muazzeb edemem dedi.

PART KAPATMAK AYRI BR EY, SUç RTKAP EDENLER AYRI BR EY

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bir gazetecinin HDPnin kapatlmas için ayr bir ey olacak m? sorusuna da Parti kapatmak ayr bir ey, suç irtikap edenler ayr bir ey. Parti kapatma konusu farkl bir ey. Ama suçu irtikap edenlerle ilgili hukukun farkl çalmas lazm. CHP Genel Bakan hak, hukuk, adalet diyor. Hak, hukuk adalet kimler için çalacak? Onlara da yarg kararn vermesi lazm diye cevap verdi.

BURADA GAZ SIKIMASI VAR

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ehit cenazesinde saldrya uramasyla ilgili yöneltilen soruyu da öyle yantlad:

Burada bir ehit var ve bu ehidin kimler tarafndan yapld belli. te PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor ve bunun yannda da Türkiyedeki siyasi partiler kol kola veriyorlar. Kol kola verdikten sonra da oraya gidiyorlar. Burada artk bir gaz skmas var. Bu insanlarn birikmi olan bu gaz skmas karsnda nereye gideceksin, bunlarn hepsini incelemek lazm etraflca. Bunun üzerinde de düünmek lazm. Bunlar bir istismar eyine dönütürmenin bir anlam yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ben bile bir cumhurbakan olarak herhangi bir ehit evi ziyaretinde öncelikle soruyorum, Gidiim oray rahatsz eder mi? Eer edecekse gitmeyim diye. Dua yapacaksam duam evimden yaparm. Olay bu kadar basit.

Erdoan, Klçdaroluna sosyal medyadan geçmi olsun dileklerinizi ilettiniz. Arayacak msnz? sorusuna ise Daha niye arayaym, ite yaptk onu diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git