Erdoğan'dan net mesaj: Uyulmazsa harekata devam ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Rize Tanıtım Günleri'nde ABD ile mutabakat için "Buna uyulduğu takdirde ne ala, uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda tekrar harekatı aynen bırakılan yerden devam ettiririz" dedi.

Haberler 21.10.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hemehrileri ile kucaklamann, hasret gidermenin bahtiyarl içinde olduunu belirten Erdoan, 24 Austosta Rizeye gittiini, Rizeli hemehrilerine 31 Mart belediye seçimlerinde AK Partiye verdikleri rekor destek için teekkür ettiini hatrlatt.

Seçimlerde ampiyon olmann artk bir Rize klasii haline geldiini ifade eden Erdoan, Daha önceki seçimlerde olduu gibi 31 Martta da Rize yüzde 73 oy oranyla Türkiye birincisi olarak AK Partiyi zirveye tad. Bu ziyaretimizde ayrca toplam yatrm tutar, 1 milyar 103 milyon liray bulan 28 adet projenin de toplu açl törenini gerçekletirdik. Açln yaptmz eserler arasnda çaykurun 633 milyon liralk yatrmla hayata geçirdii çay paketleme fabrikas da vard. Ayn ziyarette hemehrilerimizle hepsi birbirinden önemli pek çok müjdeyi paylatk. Açln yaptmz eserlerin Rizemize hayrl olmasn diliyorum. diye konutu.

81 VLAYETMZN HER BR KIYMETLDR

Rize Dernekler Federasyonuna Rize Tantm Günlerini düzenlemeleri dolaysyla teekkür eden Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Elbette 81 vilayetimizin her biri kymetlidir. Her biri deerlidir, her biri bir baka güzeldir. ehit kanlaryla sulanm mukaddes vatan toprann her bir karnn, gönlümüzün baköesinde yeri vardr. 40 yllk siyasi hayatmzda asla bölgecilik yapmadk. Ne insanlarmz ne ehirlerimiz arasnda hiçbir ayrma gitmedik. 780 bin kilometrekarenin tamamna ayn nazarla baktk. Türk, Kürt, Laz, çerkez, Alevi, Sünni demeden, Türkiyenin renklerini ayn samimiyetle kucakladk. 82 milyonunun her bir ferdine ayn sevda ile ayn heyecanla hizmet ettik. çünkü yaradlan yaradandan ötürü sevdik.

Ana yurdum, baba ocam Rizenin kalbimizde yeri, tabii ki her zaman farkl oldu. Vefasyla, desteiyle, duasyla Rize bize her zaman yoldalk etti. Rizeli hemehrilerim, siyasi hayatmzn hiçbir döneminde bizi yalnz brakmad. 1994 ylnda stanbul Büyükehir Belediye Bakan olduumuzda, yanmzda sizler vardnz. 2001 ylnda AK Partiyi kurarken, 2002 senesinde iktidara yürürken, Allahn yardmn ve sizlerin desteini daima üzerimizde hissettik. 17 yldr, nice baarlara birlikte imza attk. Nice badireleri yine beraber atk. Hayatmn her safhasnda siz hemehrilerimin dostluunu, sadakatini, duasn yanmda buldum. Bugün de ayn duygularla dolup tayorum. Sizler bizi sevdiniz, bizi hep barnza bastnz. nallah bizler de bu can, bu tende olduu sürece Rizeyi sevmeyi, Rizeli hemehrilerimizle iftihar etmeyi sürdüreceiz.

ÜLKEMZ HEDEFLER VE HAYALLERYLE MUHAKKAK BULUTURACAIZ

Rizeden aldklar cesaretle bugüne kadar olduu gibi 81 ehrin her birine, 82 milyon vatandan her bir ferdine hizmet götüreceklerini dile getiren Erdoan, Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle muhakkak buluturacaz. Türkiyenin ve Türk milletinin ban daima dik tutacaz. Tarihi anl zaferlerle dolu bu necip milleti, dünya siyaset sahnesinde asla hayal krklna uratmayacaz. Rengini ehitlerimizin kanlarndan alan al bayramz daha büyük bir gururla dalgalandracaz. Bamszlmzn timsali olan ezanlarmz daha gür bir nida ile okuyacaz. Her karnda bir ehidin yatt vatanmz daha çok seveceiz. Kardelik türkülerimizi daha büyük bir cokuyla söyleyeceiz. stikbalimizin teminat olan rabiamza daha çok sarlacaz. Tek millet diyeceiz, tek bayrak diyeceiz, tek vatan diyeceiz, tek devlet diyeceiz. 82 milyon bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, beraber olacaz, karde olacaz ve Türkiye olacaz. diye konutu.

SGARANIN ELEKTRON M OLUR?

Cumhurbakan Erdoan, Rizelilerin atmaca gibi atak, Karadeniz gibi kabna smayan insanlar olduunu ifade ederek, unlar kaydetti:

Benim hemehrilerim ayn zamanda son derece zeki ve esprilidir. Rize günlerinin bu seneki temasnda, Rizenin o ince zekasna, pratikliine bir kez daha ahit oluyoruz. Brakalm sigaray, içelim Rize çay. Ama bugün burada bir karar vermemiz lazm. Bu melaneti brakalm, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda. Yazktr, günahtr. Bu israf. Ben Cumhurbakan olarak sevdiklerime diyorum ki; inann bu haramdr. Diyanet leri Bakanmz da söyledi. Haramdr dedi. Niye? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zarar var m? Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram.

Kimi biz zenginletiriyoruz? O malumlar var ya? Adamlar geliyor bize, yok elektronik sigara... Sigarann elektronii mi olurmu? Bunun için bizden özellikle yer istiyorlar, müsaade istiyorlar. Vermedim, vermem. Marka olarak da söyleyeyim, radyo Philips deil, sigarann da bir Philipsi var. Bunlar Türkiyede yatrm yapacakm. Adn da böyle koyuyorlar. Yatrm yapacaz.. O yatrm siz baka yerde yapn. Ama imdi ne yapyorlar? Kaçak olarak bunu ülkeme sokuyorlar. Ticaret Bakanma da söylüyorum, bunlar asla ülkemize sokmayacaz. çünkü bunlar benim vatandam zehirleyerek zengin oluyorlar. Bunlara frsat vermeyeceiz.

Erdoan, devlet ne kadar kararl olursa olsun, sivil toplumun omuz vermedii bir mücadelenin baarya ulama ansnn olmadn söyledi.

BARI PINARI HAREKATI LE ÜLKEMZN TAVZSZ DURUUNU BR KEZ DAHA ORTAYA KOYDUK

Türkiye artk 17 yl öncesinin Türkiyesi deildir diyen Erdoan, u ifadeleri kulland:

Vatanmzn bekas, milletimizin huzuru söz konusu olduunda kimsenin icazetini arama ihtiyac hissetmiyoruz. Bar Pnar Harekat ile ülkemizin bu tavizsiz duruunu bir kez daha ortaya koyduk.

ANLAMAYA UYULMAZSA HAREKATI BIRAKILAN YERDEN DEVAM ETTRRZ

YPG/PKKnn güvenli bölgeden çekilmesi için verilen 120 saati hatrlatan Erdoan, unlar söyledi:

Buna uyulduu takdirde ne ala, uyulmad takdirde 120 saat bittii anda tekrar harekat aynen braklan yerden devam ettiririz. Sadece 9 gün içinde bir ksm üst düzey 765 teröristi etkisiz hale getirerek bin 500 kilometrekarelik alan örgütün zulmünden kurtardk. Güvenlik bölgesini koruma altna alacaz. Dersimizi çaltk, planlarmz, projelerimiz tamam. Admlarmz buna göre atyoruz. Terör örgütüyle anlamadk, ABD ile anlatk. Burada birileri saptrma yapyor, öyle bir ey yok.

Cumhurbakan Erdoan, Amerikal müttefiklerimizden beklentimiz, Türkiyeye verdikleri sözlere bu sefer bal kalmalardr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git