Erdoğan'dan rest: Taciz olursa...

MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rakka'da şu anda ABD iki terör örgütüyle biri siyasi biri eylem ayağı yani YPG ve PYD ile operasyon yapmak istiyor. ABD'lilere şunu bilmenizi istiyorum dedik, oralardan bize bir saldırı, taciz olacaksa kimseyle bu konuyu görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, dedik" diye konuştu.

Haberler 04.06.2017 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan MÜSAD Genel Kuruluna hitap etti: 7 Haziran genel seçimin sonuçlar Türkiyedeki istikrar ve güveni tehlikeye düürdü. Cumhurbakan olarak yetkilerimizi kullandk seçimi tekrarladk. Bunu frsat bilen bölücü terör örgütüne tabii ki aman vermedik. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesiyle bu eylemler amacna ulaamad. Teröristleri açtklar çukurlara gömerek ülkemizin büyük bir tehditten kurtulmasn saladk. Ayn anda DEAta snrlarmz içinde youn saldrlar balatt. FETÖ ise zaten ihanetlerine hiç ara vermiyordu. 1 Kasmda ülkemizin güçlü bir hükümete sahip olmasyla teröre kar mücadelemiz çokdaha etkin bir hale geldi. Bu saldrnn ekonomik aya ihmal edilmedi. Hem terör örgütüyle mücadele ettik hem ekonomiyi toparlayarak yeni bir atlma girdik.

ABDLLERE UNU BLMENZ STYORUM DEDK: KMSEYE DANIMAYIZ

15 Temmuz darbe giriimi ite bu esnada gerçekleti. Milletimizle birlikte darbecilerin üzerine gittik. Verdiimiz ehitler ve gaziler hepimizi can evinden yaralad. Özgürlüümüze, geleceimize, namusumuza el uzatan hainlere ülkeyi brakmadk. Dünyada ei benzeri olmayan bu kahramanl gösteren milletimle gurur duyuyorum. Kamu kurulular, i dünyas, sivil toplum örgütleri, siyasette tespit edilen ne kadar FETÖ üyesi varsa hepsinden hesap sormaya baladk. u anda temizlik harekat yapyoruz. Hemen ardndan Suriyede ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek amacyla Frat Kalkan Harekat balattk. Cerablus, Er Rai, Dabk DEAtan temizledik. Amerika ve Rusyayla yaptmz görümeler neticesinde bir yere geldik. Rakkada u anda ABD iki terör örgütüyle biri siyasi biri eylem aya yani YPG ve PYD ile operasyon yapmak istiyor. ABDlilere unu bilmenizi istiyorum dedik, oralardan bize bir saldr, taciz olacaksa kimseyle bu konuyu görümeyiz, kararmz kendimiz veririz, dedik.

KATO DAINDA AYDOAN PAAMIZLA TELEFONLA GÖRÜMÜTÜK

Suriyenin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa bu konuda hiç kimseyle görümeyiz, gereken adm atarz. Ülke içinde PKK terör örgütüne kar tarihimizin en baarl operasyonlarn yürüttük, yürütüyoruz. Güya yaz aylarnda çok büyük eylemlere hazrlanan terör örgütüne sakland dalar, maaralar dar ediyoruz. Hani inlerine gireceiz demitik ya, ne kadar terör örgütü varsa inine girdik giriyoruz. Srada olanlar var onlara da gireceiz. Bu operasyonlar yürüten kardelerimizden bir tanesi Aydoan Aydn paamzd. Gerçekten att admlarla, kararllyla Aydoan Aydn Paa buralara son tümgeneralliinde hazrlanm deil. Buralara ta üstemenliinden itibaren hazrlanm. Elime bir iiri geçti. Bir hafta önce kendisiyle Kato dalarnn tepesinde Süleyman Soylu Beyle çkmlard. Oradan Süleyman Bey beni arad ve orada Aydoan Paaya telefonu verdi. Bana dedi ki; Sadece burada deil tüm Türkiye bu teröristlerden temizlenecek.

RNDE RAHMETL AYDOAN PAA ÖYLE DYORDU

te 1982de Aydoan Paann maallah hedefini belirledii o iiri: 90 kiiydik biz o gün/Aç susuz, uykukuz/Nasr tutmu ayaklarla yürüyorduk, kaygusuz/Sis, çamur, kanla, terle/Üzerindeydik bulutlarn/Yeerirken umutlarm yürüyorken dalara, ehitlerden selam geldi/Uzaklarm yaknlat, inancmla davamla/Uyan Hanke geliyorum, heybetimle havamla... Adeta buralar ezberlemi. Allah rahmet etsin. onunla birlikte o mücadeleyi veren tüm ehitlerimize Allah rahmet etsin.

ANA MUHALEFET TERÖRLE BRL YAPANLARIN YANINDADIR

Ana muhalefetin ba Gezi olaylarnn dördüncü yldönümünde tweetler atyor. Diyor ki, hak ve özgürlük mücadelesini verenleri selamlyormu. Neyin hak ve özgürlük mücadelesi? Hak ve özgürlük mücadelesi vermek Yeilköydeki havalanndan kaçarak Bakrköy Belediye Bakannnn evine snmak mdr? Zaten 15 Temmuzda kaçaklardansn. imdi bölücü terör örgütünün arkasndaki duranlarla ibirlii yapyorlar. Dün Taksimde yürüyü yapyorlar CHPde onlarla beraber. Gezi olaylarnn yürüyüünü yapyorlar. Gezide ne oldu. Gezide ekipleriyle beraber bunlar da var.

MÜCADELEMZ SÜRDÜRMEYE SONUNA KADAR KARARLIYIZ

Bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmekte sonuna kadar kararlyz. 2013 yln yüzde 8,5luk bir büyüme oranyla kapatmtk. 15 Temmuzun travmasn yaamamza, snrlarmzn içinde ve dnda verdiimiz youn mücadeleye ramen yüzde 2,9luk bir büyüme saladk. Türkiyenin yerle bir olmasn bekleyenlerin heveslerini inallah kursaklarnda braktk. nallah 2018 tarihi bir sçrama yl olacaktr.

Ana Sayfaya Git