Erdoğan'dan sosyal medya üzerinden S-400 ve F- 35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha S-400 savunma sisteminin satın alındığını söyledi. İstanbul seçimlerine dair Erdoğan isim vermeden, gerilim siyasetine tevessül etmeyeceklerini belirtti.

Haberler 14.06.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 23 Haziranda yaplacak stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimleri için sosyal medya hesabndan 6 maddelik bir açklama paylat. Erdoan stanbul seçimlerine dair isim vermeden gerilim tevessül etmeyeceklerini söyledi.

Türkiyenin S -400 savunma sistemini satn aldn bir kez daha vurgulayan Erdoan, Türkiye, F-35 uçaklarnn müterisi deil ayn zamanda ortadr mesajn verdi.

Erdoann yapt 6 maddelik paylam öyle:

* Türkiye S-400 savunma sistemlerini satn almtr.

* Türkiye, F-35 uçaklarnn sadece müterisi deil ayn zamanda üretim ortadr.

* Dou Akdenizde Türkiyenin ve Kbrs Türklerinin hakkn, hukukunu, çkarlarn gözetmeyen hiçbir admn atlmasna izin vermeyeceiz.

* Suriyede snrlarmz boyunca oluturulmaya çallan terör koridorunu, Celabrus-Afrin hattnda, Kuzey Irak sahasnda nasl krdysak, Fratn dousunda da ayn ekilde paramparça edeceiz.

* Bugün ayamza vurulmaya çallan ekonomik prangalar da inallah en ksa sürede parçalayp atacaz.

* Siyasi istikrarszlk oluturmak için çevrilen numaralarnda hepsinin farkndayz ve asla bu tuzaa dümeyeceiz. Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek; demokrasiden mili iradenin üstünlüünden taviz vermeden bu uzun ve ince yolu kat edeceiz.

Ana Sayfaya Git