Erdoğan: 11 Milyon Üyemiz Var, 2 Katına Çıkarsa Devran Farklı Dönecek!

AK Parti'nin 16'ncı yıl kutlamaları için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partimizin 11 milyon üyesi var, 2019'da bunu iki katına çıkarırsak devran farklı dönecek." dedi.

Haberler 15.08.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, kuruluunun 16nc yl dönümünü bugün Ankaradaki Harikalar Diyar Parknda düzenlenen törendeCumhurbakan Erdoan, konumasna balad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumasndan satr balar:

Sevgili dava ve yol arkadalarm, deerli kardelerim, kymetli misafiler sizleri hasretle kucaklyorum. 14 Austos 2001 ylnda çktmz yolda bugün 16. ylmz geride braktk. AK Parti tekilatlarnda yer alm kurucularmza, bakanlarmza milletvekillerimize, belediye bakanlarmza ile genel meclis üyelerimize mahalle ve köy temsilcilerimize tek tek ifade edemediim dava kardelerimize ükranlarm sunuyorum.

AK PART DAVASI BNLERCE YILLIK DAVAYA DAYANIYOR

AK Parti davas Türkiyenin davasdr. Birlikte çaltmz tüm arkadalarmza teekkür ediyorum. Rabbime bana böyle dava arkadalar nasip ettii için ne kadar ükretsem azdr. AK Parti davas binlerce yllk davaya dayanyor. AK Parti gece gündüz çalan bir partidir.

KÜRESEL REKABETTE DDALI BR HALE GELYORUZ

Dava sahibi herkes gibi çaltk çallyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile balayan Cumhuriyet döneminin iddiasn tayan bir partiyiz. Eitimde salkta adalette emniyette enerjide toplu konutta hayata geçirdiimiz hizmetlerle milletimizin gönlünü kazandk. Küresel rekabette iddial bir hale geliyoruz.

2071N TOHUMLARINI ATACAIZ

Tüm gücümüzü 2053 ve 2071 hedeflerine younlatracaz. 26 Austosta Malazgirtteyiz. Bundan sonra her 26 Austosta Malazgirtte olmak sureti ile 2071in tohumlarn atacaz. Milletimizden aldmz destekle bu gücün altndan kalkma gücüne sahibiz yeter ki nerede olduumuzu unutmayalm. Az önce Sayn Bakanmz ifade etti; O gurur kibir var ya, eer biz bunlar ayaklar altna alabiliyorsak, yol açktr. Pnar Hisar Cezaevine giderken Bu ark burada bitmez dedik. Allahn izni ile bitmeyecek.

Milletimiz ile ne diyoruz; Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber slandk yaan yamurda imdi dinlediim tüm arklarda bana her ey sizi hatrlatyor.

DEVRAN FARKLI DÖNECEK

Tüm saldrlar milletimizle göüsledik. AK Partinin hikayesi bir milletin ak hikayesidir. AK Parti tüm hanelerde, tüm ehirlerde hizmeti olan bir partidir. Az önce sayn Babakan söyledi; 11 milyon üyemiz var. imdi 11 milyon üyemize sesleniyorum. 2019un Martnda, 2019u Kasmnda bunu iki ile çarpmaya hazr myz? Bunu çarpnca bilesiniz ki devran farkl dönecek.

Mart 2019da farkl geliecektir. Eitimde neler yapt 2 bin 70 derslik yaptk. 561 bin öretmen atadk. 108 yeni üniversite açtk. Biz geldiimizde gençler 45 lirack alyordu imdi 425 lira. Herhalde sayn Babakanmz artracaktr. 1870 yeni spor tesisi açld. 27 ehrimize 30 büyük stadyum yapyoruz.

NE KADAR SORUN VARSA çÖZDÜK

3480 yeni hastane inaa ettik, 500 bin yeni salk çalan istihdam ettik. Yeter mi yetmez! Yeni tp fakülteleri kurararak doktorlarmz artralm. Hastanelerimizi modern cihazlarla destekledik. Ispartada ehir hastanedi kurduk. Oradaki hastalarmzn dualar bize yetecek. Yozgat ayn ekilde bitti. 4 tane ehir hastanesi yapld. ehir hastaneleri 30u bulacak. 19 bin 100 km bölünmü yol yaptk. Yahu patika yollardan gidiyorduk. Otoyollara geçtik bunlar durup dururken olmad.

29 yeni havaliman inaa ettik. Artk illa otobüsle gitmeye gerek yok. Deerli kardelerim bütün bunlar niye yapyoruz? çünkü biz efendi olmaya deil, hizmetkar olmaya geldik.

Tarmda hükümetlerimiz döneminde verdiimiz destek 100 milyar liray geçti. u anda tarmsal haslada Avrupada bir numarayz, bir numara. Daha iyi olacaz. Bakn çok enteresand garip gureba ülkelere yardmda Amerika bir numara, biz iki numarayz! Veren el alan elden hayrldr. u an 720 bin engelli kardeimize destek veriyoruz. Devletin el uzatmad kimsenin kalmamasn hedeliyoruz. Geçmi dönemlerde ihmal edilimi ne kadar sorun varsa çözdük, çözmeye devam edeceiz.

CHP GENEL BAKANI BR KUMPASLA DET

Bu 16 yl hiç kolay geçmedi. 2002 ylnda seçimlere girdik ama ahsm Meclise giremedi siyasi yasam vard. Muhtar bile olamaz dediler. 9 Mart 2003 tarihinde bu yanl düzeltildi. 2004 ylnda ilk mahalli idareler seçimlerinde büyük baar elde ettik. Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldrlmas söz konusu idi ve biz bunu da baardk. 2005 yl 6 sfr attk paramzdan. Paramza itibar kazandrdk. 2006 ylnda mehur Dantay saldrs ile ve terör olaylar...

2007 ylnda 21 Nisan E-muhtras... Yaplan mitingler karsnda sndmz liman milletimiz oldu. Bu arada cumhurbakannn halkn seçmesini salayan anayasa deiiklii ile önümüze çkan engelleri atk. Hrant Dink cinayeti bata olmak üzere cinayetler bu döneme damga vurdu. 2008 ylnda partimize kapatma davas açld.

Ülkemizde pek çok provokasyon yapld. 2009 yl mahalli idareler seçimlerinde ülkemizdeki tüm kesimlerin sorunlarna çareler aradk. 2010 yl... Buras çok önemli; CHPnin Genel Bakan bir kumpasla deiti.

Ardndan Mavi Marmara saldrs gibi hadiseler önemli olaylard. Siyaseti kasetler yolu ile dizayn edilmesinin en irenç yollarn görüyoruz. 2011 hem annemi kaybetmem, hem de geçirdiim ameliyat nedeniyle benim için zordu. Suriyenin uçamz düürmesi, Gaziantepteki bombal saldr... 53 vatandamz ölmütü. 2013 Reyhanl saldrs ve ayn yl Gezi olaylar, dershanelerin kaldrlmas...

Ana Sayfaya Git