Erdoğan: 2023'te güven tazeleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapılacağını hatırlatarak, "2023'te AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Haberler 18.09.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki akam saatlerinde beraberindeki kafileyle Adana Havaalanna inen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan daha sonra Mersine geçti. Burada bir dizi açl ve toplant programna otel açlyla balayan Erdoan, geceyi Mersinde geçirdi. Dün sabah saatlerinde AK Parti Mersin Geniletilmi l Danma Toplantsna katlmak için Yeniehir ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezine gelen Erdoan, vatandalarn sevgi gösterisiyle karlat. Cumhurbakan Erdoan, burada yapt konumada unlar söyledi:

Yaklak 2,5 yl sonra tekrar tarmn, günein, tabi güzelliklerin ehri Mersinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Dün Ahi Evrann ve Neet Ertan ehri Krehirdeydik. Önceki hafta Rizede Karadenizli uaklarla bir araya geldik. Bugün ise Mersinli kardelerimize misafir oluyoruz. Salgn artlarnn hafiflemesiyle birlikte insanmzla hasret gideriyoruz. Sadece bu ayn bandan itibaren pek çok eser, hizmet ve tesisin açln yaptk. Adli yl açlnda 422 bin metrekare kapal alana sahip yeni Ankarada Yargtay binamz hizmete aldk. Bir taraftan yangn ve sel felaketleriyle mücadele ederken dier taraftan Akncnn Mill Savunma Bakanlna teslimatn gerçekletirdik. Pakistan Cumhurbakan ile birlikte ilk gemi denize indirme törenine itirak ettik. Eitimden çalma hayatna, ulamdan spora kadar birçok alanda açllar gerçekletirdik. Scak demedik, yamur demedik, uzak demedik, milletimizle kavumak için tüm artlar zorladk. Muhalefet genel bakanlar evlerinin odalar arasnda dolarken biz tüm Türkiyeyi geziyoruz. Muhalefet sadece belli illere hapsolmuken biz 84 milyonun tamamna ulayoruz. Onlarn gündeminde iftira var, yalan terörü var. Onlarn gündeminde ykm var, engellemek var. Onlarn gündeminde Türkiyeyi eski karanlk günlerine geri döndürmek var. Onlarn gündeminde sessiz çounluun sesini yine ksmak var. Onlarn gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, insanmz kutuplatrmak var. Bunlarn da yalandan, slogandan, tahrikten baka siyaset vizyonlar yok.

TÜRK EVN AçACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, pazar günü ABDde olacaklarn da hatrlatp, Nasip olursa pazar günü ABDdeyiz ve pazartesi günü New Yorkta BMnin tam karsnda 36 katl Türk Evinin açln da yapacaz. Hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu. Nitekim son günlerde yaananlar, muhalefetin Türkiyenin refah gibi bir derdi olmadn göstermitir. Muhalefetin nasl bir Türkiye hayali kurduunu hepimiz gördük. Seçim öncesinde bol keseden dattklar ne kadar vaat varsa hepsinin altnda ezildiler. Seçim meydanlarnda millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Hiçbir ii doru düzgün yapamyorlar. Artk illerde sular akmyor. En temel belediye hizmetlerini yerine getiremeyen bir beceriksizlikle kar karyayz. Elbette her insan hata da yapar, yanla da düer ama insan dier canllardan ayran akl ve vicdandr. nsan, akln kullanarak yanl dorudan, iyiyi kötüden, zulmü adaletten ayrma kabiliyetiyle donatlmtr. Hatas varsa düzeltmek her bireyin yapmas gereken asgari görevidir. Onlar bitmek tükenmez kavgalaryla babaa brakp biz iimize bakyoruz. Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiyeyi büyütmeye, insanmzn huzurunu artrmaya çalyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarn yükseltmeye devam ediyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. nsanmzn içten söyledii Allah raz olsun ifadesi dünyadaki tüm makamlara deiilmez. Birileri diyor ki Z kua, Y kua muhalefetin yannda Z kua Y kua burada. Gençlerimizin ldayan gözlerinde ahit olduumuz umudu ve özgüveni hiçbir makama deimeyiz. Biz bu aziz millete hizmetkar olmaktan eref duyuyoruz. Bizim hizmet anlaymzda partizanlk yoktur. Bizim nazarmzda insan mezhebine, inancna, diline göre ayrmak da yoktur. Bize oy versin vermesin 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde ayndr. Muhalefetin çapszl, baarszl bizi asla istikametimizden çkartamaz. Bizim ölçümüz bakalar deil. Aldmz oy oranna göre deil ihtiyaca bakarz. ehirlerimize bakarz dedi.

2023TE CUMHURBAKANLII SEçM YAPILACAK

Cumhurbakan Erdoan, Akkuyu Nükleer Santral inaatn denetlemeye geldiini de hatrlatp, Akkuyunun Mersine neler kazandracan düünün. Hamdolsun bu hizmet de bize nasip oldu. 2023 yl ülkemiz ve milletimiz açsndan tarihi önemli bir yol olacaktr. Cumhuriyetimizin 100üncü yln kutlayacamz 2023te Cumhurbakanl ve milletvekillii seçimleri de gerçekletireceiz. AK Parti ve Cumhur ttifak olarak 2023te yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bunun için imdiden planl, programl, aktif bir ekilde çalmaya balamal, önümüzdeki süreyi en iyi ekilde deerlendirmeliyiz. Sadece geçmiteki baarlarmz deil, 2053 ve 2071 vizyonlarmz da milletimizle paylamalyz. Biz dierleri lafla peynir gemisi yürütmeye çalmyoruz. Son 19 ylda ülkemizin 81 vilayetine kazandrdmz saysz eserin referansyla konuuyoruz. Her eletiriye annda cevap vereceiz, her karalamaya annda karlk vereceiz. Allahn izni ve milletimizin desteiyle Türkiye için daha büyük hedeflere de birlikte ulaacaz dedi.

Ana Sayfaya Git