Erdoğan, 21 ilin kanaat önderleri ile iftarda buluştu

Diyarbakır'da, mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Doğu ve Güneydoğu'daki 21 ilin kanaat önderleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğinden sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin, "Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil'deki terör baronlarına vurulan bir şamar" olacağını söyledi.

Haberler 04.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Diyarbakrn, terör örgütünün siyasi uzantlar bata olmak üzere milli irade gaspçlarna bugün çok güzel bir cevap verdiini, birilerinin arka bahçesi olmadn haykrdn ifade ederek, konumasn öyle sürdürdü:

Diyarbakr, istismar siyasetini kaldrp çöpe atmtr. Bugün Diyarbakr, Kürt kardelerimin iradesini elindeki viski iesiyle ahkam kesen bir avuç marjinale peke çekenlere tavrn belli etmitir. CHP ile bir olup siyaset mühendislii yapanlarn hesab inallah önce Diyarbakrda bozguna urayacaktr. Ben Diyarbakrl kardelerimin inancna, imanna bu noktadaki kiminle beraber yol yürüyeceini iyi bildiine inanyorum. Artk bu seçimle benim Diyarbakrl kardeim, genciyle, yalsyla mandr o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansz olan pasl yürek sinede yüktür. diyerek yoluna yürüyecektir. Yavrularn, kzlarn daa kaçranlarn kim olduunu, kimlerin bunu yaptn gayet iyi bilen Diyarbakrl kardeim bunun hesabn soracaktr. Belediyenin önünde hüngür hüngür alayan anneler bunun hesabn soracaktr. Öyleyse u kalan 20 günde el ele, omuz omuza vereceiz ve bu milletin gerçek sahipleriyle beraber bu yolu yürüyeceiz. Buras artk kimlik siyaseti üzerinden bölücülük yapanlarn deil, kardelerin, dayanmann ehridir. Buras artk terör örgütüne yandalk yapanlarn deil, ülkesine akla hizmet edenlerin yönettii bir ehirdir.

Erdoan, Diyarbakrda, artk milletin emanetini korumakla görevli olanlarn, bodrum katlarnda teröristlerin ayakçlar tarafndan tokatland, belediyenin imkanlarnn teröristlerin emrine verildii dönemin sona erdiini, Diyarbakrn yeni bir balangcn, ahlann arifesinde olduunu belirterek, 24 Haziran, kendileri zevk ve sefa içinde yüzerken, Diyarbakrl gençleri bile bile ölüme gönderen Kandildeki terör baronlarna vurulan bir amar olacaktr. 24 Haziran, Kürt kardelerimin inancyla, deerleriyle, tarih ve medeniyet birikimiyle kavgal siyaset tarznn mezara gömüldüü gün olacaktr dedi.

KYÜZLÜ SYASETE BAVURMADIK

Bugüne kadar gönül ve samimiyet diliyle konutuunu, Diyarbakrda nasl bir siyaset anlayn savunuyorsa dier 80 ilde de aynsn savunduklarn söyleyen Erdoan, Bölücü örgütün siyasi uzantlar gibi Douda farkl Batda farkl bir dil kullanmadk. Onlar gibi çift dilli, çift kimlikli, hepsinden öte iki yüzlü siyasi söylemlere bavurmadk diye konutu.

Afrinde Zeytin Dal operasyonunu yaptklarn, Afrinde zaferi yakaladklarn söyleyen Erdoan, öyle kontu:

TEK SORUNUMUZ TERÖR, ONU DA çÖZÜYORUZ

Bazlar Kandilden atp tutuyor. Sra oraya da gelecek. Analar alamasn diye demokratik açlm çözüm sürecini biz devreye aldk. Terör sorununu bu ülkenin gündeminden kaldrmak için terör örgütünün ihanetlerine ramen bu süreci devam ettirdik. Kürt kardelerimin skntlarn çözmeye çaltk. Yüzlerce düzenlemeyi hayata geçirdik. Sadece hakka ve halka güvenerek bu yolda Kürt sorununu çözmeyi baardk. 2018in Türkiyesinde Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Eski Türkiyede Kürtlerin kendileri sorun olarak görülüyordu. Bugünün Türkiyesinde hiçbir vatanda öyle görülmüyor. Bizim tek sorunumuz terör. Onu da çözüyoruz. Üstesinden geliyoruz. 780 bin kilometrekare vatann bir karnda dahi eli kanl terör sürülerine hak tanmayacaz. Sokak çetelerinin bölge halkna musallat olmasna asla müsaade etmeyeceiz. Reformlarmz sayesinde Türkiye en büyük dönüümü gerçekletirdi. Etnik kökeninden dilinden baörtüsünden pousundan dolay ayrmclk yapan devlet anlay tedavülden kalkt. Bu devlet artk vesayetçilerin deil, Türkü ile Kürdü ile 81 milyonundur.

ftar programndan sonra Diyarbakrdan ayrlmak üzere havalimanna giden Cmhurbakan Erdoan, yol üzerinde bulunan bir tatlc salonunda dururarak tatl yedi ve kahve içti. Burada vatandalarla sohbet eden Cumhurbakan daha sonra Diyarbakrdan ayrld.

Ana Sayfaya Git