Erdoğan: ABD'li iki bakanın mal varlıklarını donduruyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa." dedi.

Haberler 05.08.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ankara Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar 5. Olaan Kongresi öncesinde dardaki partililere hitap etti.

Partilileri selamlayan Erdoan, Bugün partimizin Genel Merkez Kadn Kollarnn olaan kongresini yapyoruz. Ayn 18inde de inallah bu defa Genel Merkezin olaan kongresini yapacaz. Bu kongrelerle inallah 2019 yerel seçimlerine hazrlk startn veriyoruz. dedi.

Kongrelerle hücre yenilemesini gerçekletiren parti tekilatnn, gençlik ve kadn kollarnn, ana kademenin seçimlere hazrln sürdüreceini dile getiren Erdoan, Tüm belde, ilçe, il ve büyükehirlerde büyük bir patlama ile neticeyi alacaktr. ifadesini kulland.

Kii bana düen milli gelir artt

Eitim, emniyet, salk, ulam, adalet, enerji alannda birçok çalma yapldn ve bunu partililerin bildiini dile getiren Erdoan, Türkiyede kii ba milli gelir 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çkarldn aktard.

Türkiyenin IMFye olan 23,5 milyar dolarlk borcunun sfrlandn da anmsatan Erdoan, partilililerin hazinenin tam takr olduu noktadan nerelere geldiini de çok iyi bildiini söyledi.

Ülkede sistemin deitiini hatrlatan Erdoan, unlar kaydetti:

Sizinle, siz bunu yaptnz. Bakanlk sistemini geçtik. Bakanlk sistemiyle beraber artk Türkiye çta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacaz. Türkiyeyi muasr medeniyetler seviyesinin üzerine çkaracaz. Demokrasi, özgürlük mücadelemizi bu güne kadar nasl verdiysek bundan sonra da vermeye devam edeceiz. Artk bu ülkede inanç özgürlüü, düünce ve fikir özgürlüü kavgas olamayacak. Herkes inancnda serbest, inancn serbest yaayacak, fikir, düünce özgürlüünde düündüünü, inandn rahatça konuabilecek. Hepsinden öte bu ülkede ba açk, ba örtülü kavgas olmayacak.

Katil sürülerinden iledikleri cinayetlerin hesabn tek tek sorduk

15 Temmuz gecesi ellerinde bayraklaryla ehadete yürüyen kadnlar bata olmak üzere, tüm ehitlere Allahtan rahmet niyaz eden Erdoan, O gece ölümü öldüren, korkuyu sindiren, namlulara meydan okuyan tüm kadnlara ükranlarm sunuyorum. Özel Harekat Daire Bakanlnda, Cumhurbakanl Külliyesinde, Kzlayda, 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit olan, yaralanan, gazilik makamna erien günümüzün Nene Hatunlarn, erife Baclarn, Kara Fatmalarn bir kez daha saygyla yad ediyorum. PKK teröründe kurban verdiimiz, ömrünün baharnda ehit düen al yazmal Aybüke öretmeni, evlatlarnn cann kurtarmak için bombalarn üzerine atlan Hatice Belgini, geçtiimiz günlerde 11 aylk bebei Bedirhan ile ehit olan Nurcan Karakaya kardeimizi özellikle rahmetle anmak istiyorum. Bugüne kadar hiçbir ehidimizin kann yerde koymadk. Er ya da geç, ama mutlaka katil sürülerinden iledikleri cinayetlerin hesabn tek tek sorduk ve sormaya devam edeceiz. diye konutu.

Parlamentoya girsinler diye destek verenler...

Milletin müsterih olmas gerektiini belirten Bakan Erdoan, ehit yaknlarmz, gönüllerini ferah tutsun. te bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceiz. Bu konuda durmak yok, onlar inlere girecek, biz onlar inlerinde takip edeceiz. dedi.

Bakan Erdoan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük olduuna iaret ederek, u ifadeleri kulland:

Bu devlet kime efkat göstereceini kime de kadife eldivenin içindeki demir yumruunu indireceini çok iyi bilir. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalk yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabn verecekler. Nereye gizlenirse gizlensinler, nereye kaçarlarsa kaçsnlar, srtlarn kime dayarlarsa dayasnlar az daha süt kokan masum sabilerin kann döken alçaklardan katliamlarnn hesabn muhakkak soracaz.

Kadnlarmzn o gece gösterdikleri kahramanlk nesiller boyu anlatlacak

15 Temmuzda kadnlarn bir baka önemli yönünün de cesaretlerine, kahramanlklarna, fedakarlklarna, ehadetlerine, gaziliklerine ahit olduklarn belirten Erdoan, Darbeci hainlerin karsna dikilip hesap soran, üzerine yaan kurunlara aldrmadan ezan ve bayra için öne atlan, tanklar elleriyle durduran kadnlarmzn o gece gösterdikleri kahramanlk nesiller boyu anlatlacaktr. diye konutu.

Erdoan, siyasetin yan sra kamu ve özel sektörde çalan kadn saysnn giderek arttna deinerek, unlar söyledi:

Kamu çalanlarnn yüzde 38i kadnlarmzdan oluuyor. Özellikle öretmenler arasnda bu oran yüzde 56y buluyor. Banka çalanlar arasnda kadnlar yüzde 51 ile erkeklerin önüne geçti. Üniversitelerdeki öretim elemanlarmz arasnda kadnlarn oran yüzde 45e yaklat. Serbest çalan mimarlar ve avukatlar arasnda kadn oran yüzde 44e ulat. Dileri Bakanlmzda çalan 249 büyükelçiden 51i kadndr. Hakim ve savclarmzn neredeyse üçte biri kadnlardan müteekkildir. Bu örnekleri olabildii kadar artrmak mümkündür. Kadnlar, hayatn her alannda varlklarn en güçlü ekilde hissettirmekle kalmyor, baarlaryla bulunduklar yeri, hak ettiklerini de gösteriyorlar. Kendileri, aileleri, ülkeleri için gece gündüz mücadele veren tüm kadnlarmza bir kez daha ükranlarm sunuyorum.

Yl sonuna kadar üç ehir hastanesi daha açlacak

Salkta devrim yaptk. diyen Erdoan, hizmete sunulan hastaneler ve teknik donanmla adeta bir devrime imza attklarn aktard.

Bakan Erdoan, Hey gidi Klçdarolu, hey. Onun SSK Genel Müdürü olduu zaman hatrlayn. SSK Genel Müdürü olduu zamanlarda hastanelerimizin halini bilenler var aramzda, ben de biliyorum. Artk böyle bir hastane yok. Artk tüm hastanelerimiz gayet iyi bir konumda. imdi ehir hastaneleriyle salk hizmetlerimizi bir adm daha öteye tayoruz. diye konutu.

Elaz ehir Hastanesinin açlyla birlikte 6 ehir hastanesinin hizmete alndn anmsatan Erdoan, Yl sonuna kadar Eskiehir, Ankara Bilkent ve Manisay da açyoruz. Bunlarla birlikte salkta Türkiye snflar üstü bir yere doru gidiyor. dedi.

Emniyet hizmetleri konusunda adeta devrim yaptk

Bakan Erdoan, adalet alannda ise hizmetlerin kalitesini artrmak için Türkiyenin dört bir yannda adalet saraylar açldn belirterek, FETÖden temizlediimiz yarg sistemimizin ar i yükünü hafifletecek tedbirleri aldk, almaya devam ediyoruz. Emniyet hizmetleri konusunda da adeta devrim yaptk. Hepsini çileri Bakanlmz bünyesinde topladmz polis, jandarma ve sahil güvenlik tekilatlarmz ehirlerimizden denizlerimize kadar her yerde milletimizin emrindedir. ifadesini kulland.

Erdoan, terörle mücadeleden asayie, narkotikten organize suçlara kadar her alanda Türkiyeyi huzurlu, güvenli hale getirecek admlar atmay sürdürdüklerini vurgulad.

Ulatrma alannda dünyaya örnek olacak yatrmlar yapldn belirten Erdoan, Türkiyenin her köesini ulalabilir, eriilebilir hale getirdiklerini, bölünmü yol uzunluunu 26 bin kilometreye kadar uzattklarn, havalimanlarnn saysn 55e, hzl tren hatlarnn uzunluunu bin 213 kilometreye çkardklarn kaydetti.

Erdoan, salonda Selam olsun yiit douran analara. Kocaeliden selam getirdik Bakan Erdoana. yazan pankarta iaret ederek, Bu yolda yürüyen tüm annelere sayglarm, sevgilerimi sunuyorum. Ebediyete irtihal edenlere bir evlat olarak ben de Allahtan rahmet diliyorum. Ayn ekilde anacma da Allahtan rahmet diliyorum. dedi.

Uzay sanayisinde admlarmz atyoruz

Tarmda üretimden donanma her alanda verilen destekler, arazi toplulatrmalar ve dier hizmetlerle tarmsal haslann 189 milyar liraya çkarldn vurgulayan Erdoan, kurulan organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, KOBlere salanan destekler ve savunma sanayisine yönelik üretimlerde katedilen mesafelerle Türkiyenin büyümesine çok önemli katklar saladklarna iaret etti.

Bakan Erdoan, öyle devam etti:

Dün insansz hava aracn hiçbir ülkeden alamazken, stratejik ortamz Amerikadan, Avrupa ülkelerinden alamazken artk insansz hava araçlarmz kendimiz üretir hale geldik. Silahl insansz hava araçlarmz kendimiz üretir hale geldik. Ve imdi daha ileri gidiyoruz, daha güçlülerini de üretir hale geliyoruz. Türkiye olarak birçok alanda, savunma sanayisinde yüzde 65 ihtiyacmz kendimiz karlar hale geldik. 17 yl önce göreve geldiimizde bu, yüzde 25ti. Daha ileri gideceiz, daha güçlü olacaz. imdi uzay sanayisinde admlarmz atyoruz inallah. Burada da Türkiye dier ülkelerle bu mücadeleyi sürdürecek.

Amerika Türkiyeye kar ciddi bir saygszlk yapmtr

Türkiyeyi 16 ylda ekonomide 3,5 kat büyüttüklerini, d politikada ciddi admlar attklarn anlatan Erdoan, Son zamanlarda malum gelimeleri sizler de takip ettiniz, ediyorsunuz. Amerikann özellikle son zmirdeki papaz Brunson olayyla alakal att adm stratejik ortaa yakmayacak bir admdr. Amerika bu admla birlikte aslnda Türkiyeye kar ciddi bir saygszlk yapmtr. Bir taraftan model ortak diyeceksin, öbür taraftan stratejik ortak diyeceksin, müttefik diyeceksin, PKK ile FETÖ ile ilikisi olan buradaki bir papazn savunmann gayreti içine gireceksin. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye bu hukuk devleti anlay içerisinde hukukun gerei neyse bunu yapacaktr. unu söyleyeyim; Bizimle asla bir takas anlay içerisinde 6 kez Amerikaya girip çkan Halk Bankamzn Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkp da bizimle bir takasa girme. Böyle bir anlay bizim anlaymz deildir. Hukuk neyse biz bunun yannda olduk. Sadece bu deil, Halk Bankamza hiçbir alakas olmad halde, bir bedel ödetme yoluna gitmeyi de asla doru bulmuyoruz. diye konutu.

Suçlu varsa bedelini ödeyeceini ama suçu yoksa ona bedel ödetme gayreti içine girmenin kimsenin de haddine olmadn vurgulayan Bakan Erdoan, unu da çok açk, net ortaya koymam lazm. O da udur; Benim kalkp çileri Bakanm, Adalet Bakanm, Brunson ile ilgili olarak, onu yakndan takip etti, ona öyle yaptlar, böyle yaptlar demek suretiyle Amerikadaki mal varlklarna el koyuyoruz mant, mantk deildir. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyedeki mal varlklarn donduracaz

Yani bu Teksastakilerin ii olabilir ama kalkp da burada Amerikada herhangi bir mal varlna sahip olmayan bakanlarmla ilgili böyle bir yaklam kabullenmek asla mümkün deildir. diyen Erdoan, açklamalarn öyle sürdürdü:

imdi ne olacak? Biz dün akama kadar sabrettik. imdi ben de bugün arkadalarma talimat veriyorum; Amerikann Adalet ve çileri Bakanlarnn Türkiyedeki mal varlklarn donduracaz, varsa. Araplarn güzel bir atasözü var, Men dakka, dukka. Biz de bunu yapacaz. Hiçbiri mütekabiliyet anlaynn dnda deildir. Siz böyle yaparsanz, ha bunun mütekabiliyeti budur. Biz de bunu yaparz. Üstelik ben buradan tabii unu söylüyorum; Sayn Trumpa bunlar söyledim. Dileri Bakanm, Singapurda Dileri Bakanna söyledi. Daha yeni. Söylenen ne? Türkiye ile bu alanda bu ekilde bir yaklam doru deil. Eer burada samimi hareket edeceksek, gerçekten stratejik ortaksak, ortaklmzn gereini yapalm. Biz sizlerle Somalide beraber olmadk m? Biz sizlerle Afganistanda beraber deil miyiz? Biz sizlerle dünyann deiik yerlerinde NATOda bir ve beraber olduumuz için ortak admlar atmadk m? Siz ortaklarnza bu tür bir yaklam içerisinde olursanz, biz sizleri nasl tanmlayacaz?

Burada Sayn Trump çok büyük bir oyuna gelmitir

Türkiyenin, bu anlayla, bu ekilde bir yaklamla terbiye edilemeyeceini vurgulayan Erdoan, Bu sadece evangelist, siyonist bir yaklamn tezahürüdür. Olayn asl budur. Burada Sayn Trump çok büyük bir oyuna gelmitir. Oyun kurucular da gayet iyi biliyor. Bu oyunu Sayn Turmpn bozmas gerekir. diye konutu.

Bakan Erdoan, Türkiyenin bu noktada kararl olduunu ve kararl duruunu dürüst olduu için aynen devam ettireceini bildirdi.

Türkiyenin d politikasn hiçbir zaman yalanlar, sahte, düzmece tezgahlar üzerine kurmadn belirten Erdoan, her zaman dik durduklarn, ancak diklemediklerini kaydetti.

Türkiye büyüttükçe, güçlendirdikçe ve kalkndkça eski Türkiyenin zayflklarna, zaaflarna, teslimiyetine alanlarn adeta çldrdn aktaran Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Ülkemize yönelik saldrlarn sebeplerine öyle bir bakn. Ortada bir tane aklla, mantkla, gerçekçilikle, hakla, hukukla izah edilecek husus bulamazsnz. Tamam da siyasi ve ekonomik olarak ülkemizi geriletmeye, sindirmeye, korkutmaya yönelik söylemler ve eylemlerle üzerimize gelenlere cevabmz her frsatta verdik, vereceiz. unu da samimiyetle söylüyorum, biz burada bir kez daha rabiamz ortaya koyacaz. Rabiamzla yürüyeceiz. Rabiam tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Hiç kimse, Türkiyeyi bu dört ilkesinden geriye döndüremeyecektir. Gezi olaylarnda ehirlerimizin, sokaklarn, meydanlar yakp ykarak gözümüzü korkutmaya çaltlar. Sahnelenen oyunu gördük ve kararl duruumuzla vandallar sokaklardan temizledik. Ardndan FETÖyü devreye sokup, 17-25 Aralk emniyet yarg darbe giriimini balattlar. imdi FETÖnün askerleri nerede? Amerikada. Kim var arkasnda, kusura bakmasnlar Amerika var. Nerede? Almanyada. Almanya ile de tabii bunlar konuacaz. Bu nasl dostluktur, bu nasl ittifaktr. Bu ittifak bozmalar, veyahut da sahiplenmeleri gerekir. Milletimizle birlikte biz tezgah bozduk. Hem mahalli idareler, hem de cumhurbakanl seçiminde aldmz sonuçlarla darbecilere ilk derslerini verdik.

Bölücü terörü ülke gündeminden çkarmak için her yolu denediklerini vurgulayan Bakan Erdoan, örgüt mensuplarnn kaçacaklar yeri de bulduklarn söyledi.

Erdoan, Nereye kaçtlar? Ya Amerikaya, ya Almanyaya, ya Belçikaya, ya Fransaya, ya Hollandaya... Buralara kaçtlar ve buradan destek alyorlar. Devletimizin ve milletimizin hüsnüniyetin istismar edildiini gördüümüzde yeniden terör örgütünün tepesine binip tarihinin en büyük darbelerini indirdik. dedi.

çukur eylemleriyle milletin huzurunu kaçranlar, açtklar çukurlara gömdüklerini anlatan Bakan Erdoan, snr ötesinden Türkiyeyi taciz edenleri de bulunduklar yerlerde imha ettiklerini kaydetti.

Bakan Erdoan, Bu ekilde Türkiyeyi ele geçiremeyeceklerini görenler, 15 Temmuzda FETÖ ihanet çetesine mensup teröristler araclyla darbe giriiminde bulundular. Ne ülkemizde, ne de tarihte örnei olmayan bir ekilde, milletimiz bu darbe teebbüsünü sadece iman, cesareti ve çplak elleriyle önlemeyi baard. Zira, mandr o cevher ki ilahi ne büyüktür. mansz olan pasl yürek, sinede yüktür. Ben, 15 Temmuz destannn tüm kahramanlarn bir kez daha saygyla, sevgiyle, hürmetle selamlyorum. Rabbime, bana böyle bir milletin evlad olmay nasip ettii için sonsuz hamd ediyorum. diye konutu.

Kazan-kazan

Türkiyenin tüm devletlerle ve uluslararas kurulularla, kurumlarla ilikilerini kazan-kazan anlay dorultusunda sürdürmeyi ilke edinmi bir ülke olduunun altn çizen Erdoan, unlar söyledi:

Sorunlarn çözüm yolunun krizleri trmandrmaktan deil, diplomasiden geçtii inancyla diyalog mekanizmalarn ön plana çkaryoruz. Bunun için de önümüze çkarlan skntlar karsnda stratejik bir sabrla yolumuza devam etmenin gayreti içerisinde olacaz.

Geçtiimiz 5 ylda kimi Avrupa ülkelerinin Türkiyeye yönelik haksz ve art niyetli politikalar karsnda böyle davrandk. Seçim dönemlerinde ahsmza ve arkadalarmza kar sergilenen saygsz tavrlarla AB kendi deerlerini adeta kendi elleriyle ykt. Avrupa, mülteci krizinden serbest dolam anlamasna, rkç ve ayrmc akmlarn cesaretlendirilmesinden ticari ve bu noktadaki tutarszlklara kadar her konuda snfta kald. Türkiyeyi ve temsil ettiimiz deerleri kendi iç politikalarnn malzemesi haline dönütürenler nasl bir felaketin kapsn açtklarn yaknda anlayacaklardr.

Türkiyenin üzerine titredii konular ABD hiçe sayyor

FETÖ meselesi ve Suriye politikas bata olmak üzere Türkiyenin üzerine titredii konularn ABD tarafndan hiçe sayldn belirten Erdoan, ABDnin çok basit baz meseleleri büyütmesini ve sapla saman kartrmasn üzüntüyle takip ettiini söyledi.

Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Tehdit diliyle ve saçma sapan yaptrm kararlaryla Türkiyeye geri adm attracaklarn sananlar, bu ülkeyi de bu milleti de hiç tanmamlar demektir. Bizi Amerikan sisteminin inceliklerini bilmemekle suçlayanlarn bu milletin tarihinden ve kültüründen bihaber olduklar anlalyor. Biz bu tür basklara asla boyun emedik, emeyiz. Türkiye Avrupann olduu gibi Amerikannn da iç politika malzemesi yaplamaz. Avrupann yapt hatalar tekrarlamak Amerikaya bir ey kazandrmaz. Türkiyenin müttefiklik ve stratejik ortaklk gücü, bu ülkenin iç politika hesaplarnn, kavgalarnn çok ötesinde ve üzerinde bir öneme sahiptir. Biz kaybet-kaybet oyunlarna taraf olmak istemiyoruz. Siyasi ve adli ihtilaflarn ekonomik boyuta tanmas her iki tarafa da zarar verecek yanl bir admdr. Biz her yerde ve her zaman kazan-kazan politikalarndan yanayz. Amerika ile bunun için önümüzde gerekli imkanlar var, ihtiyacmz olan zemin de mevcuttur. Üzüm yemek için her türlü i birliine varz ama derdi bac dövmek olanlara da bu frsat asla vermeyiz, veremeyiz.

Türkiyeyi dün söylediini bugün yalanlayan, rüzgara göre yöne deitiren devletlerle kartranlarn çok yanlacan vurgulayan Erdoan, Hzr Aleyhisselamdan komusunun iki gözünün kör olmas için kendi bir gözünü kör etmesini isteyen kiinin hasisliine, sefaletine, acizliine, akl ve vicdan tutulmasna biz dümeyiz. dedi.

Türkiyenin tarihinde olduu gibi son 16 ylda da yüzletii her türlü sorunu bu prensipten taviz vermedii için baaryla atlattn belirten Erdoan, bugün de Türkiyenin kar karya bulunduu meselelere bu anlayla yaklatklarn dile getirdi.

ABD ile sorunlar çözmemiz mümkündür

ABD ve dier ülkelerle çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadna dikkat çeken Erdoan, Amerikan tarafyla aramzdaki meseleleri, müterek çkarlarmzn çerçevesini oluturan müttefiklik ve stratejik ortaklk anlayn ön plana çkararak çözmemiz mümkündür. Muhataplarmzn bir süredir sergiledikleri o fevri tutumdan vazgeçerek en ksa sürede aklselime döneceklerini ümit ediyoruz. Diplomasi kanallar çok youn bir ekilde çalyor. Yaknda akln yolundan giderek aramzdaki ihtilaf konularnn önemli bir bölümünü geride brakacamz düünüyorum. diye konutu.

Erdoan, Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Milletimizin bu hedefler dorultusunda kararl bir ekilde yürüyebilmesini salayacak olan yine biziz, AK Parti kadrolardr. Türkiyeyi yine sizlerle birlikte yükseltecek, büyütecek, güçlendireceiz. diye konutu.

Arif Nihat Asyann Fetih Marndan, Delikanlm, iaret aldn gün atandan/Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan/Sana selam getirdim Ulubatl Hasandan/Elde sensin, dilde sen, gönüldesin batasn/Fatihin stanbulu fethettii yatasn. dizelerini okuyan Erdoan, partililerin tümünü, milletin önünde yürüyecek bir öncü, birer lider aday olarak gördüünü söyledi.

Partililerin, kendisini iyi yetitirmesi gerektiini, tarihini, kültürünü medeniyetini, AK Partinin yaptklarn ve hedeflerini iyi bilmesi gerektiini aktaran Erdoan, Bunlar bilmeyen bir AK Partilinin braknz milletimize kendine bile hayr dokunmaz. dedi.

Erdoan, büyük kongrenin 18 Austosta yaplacan, ardndan da hiç ara vermeden mahalli seçimlerin hazrlklarna balayacaklarn aktard.

AK Parti için 2014ten bu yana yaanan genel, yerel tüm seçimlerin, halk oylamalarnn sonuçlarnn önemli bir kriter olduunu ifade eden Erdoan, AK Partinin millete tepeden bakan deil, milletle birlikte olan, halka hizmet etmek için gece gündüz çalan kadrolara ihtiyac olduunu, mahalli seçimlerde de ölçülerinin bu olacan ifade etti.

Erdoan, Hedefimiz 2019 Martnda yüzde 50 oy oranna ulamaktr. dedi.

Her alanda mahalli idarelere büyük görevler dütüünü söyleyen Erdoan, yereldeki her eksiklik ve aksaklk dorudan vatandan hayatna yansd için böyle bir olumsuzluun ortaya çkmasna ve yaygnlamasna asla rza gösteremeyeceklerini belirtti.

Erdoan, kongrede görev alacaklara baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git