Erdoğan: Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Döviz kurunu serbest ekonomi kuralları içinde ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır." dedi.

Haberler 23.12.2021 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Döviz kurunu serbest ekonomi kurallar içinde ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açkladmz program amacna ulamtr. Milletimiz tedbirleri, kararl duruumuzu takdirle karlam ve piyasalar buna uygun admlar atmtr. Biz serbest piyasa kurallarna aykr herhangi bir i ya da ilem yapmyoruz. Tam tersine serbest piyasann kendi kurallaryla ilemesini temin etmenin gayreti içindeyiz dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin 10 yllk dönemde her yol ve yöntemle snandn, sokaklarn kaosa sürüklenmek istendiini, kaset kumpaslaryla siyasi partilerin yönetimlerinin dizayn edilmeye çalldn söyledi. Erdoan, Seçimleri etkilemek için akl ve ahlak d yöntemler devreye sokuldu. Terör örgütleri ülkemiz içinde ve snrlarmz boyunca harekete geçirildi. Askeri darbe ile milli irade çinenmek, ülke teslim alnmak istendi. Terörle mücadele için güney snrlarmza snak yapanlar biz devreye girince bu defa terör örgütlerinin hamiliine büründü. Ekonomimize yönelik alenen tehditler savruldu, sinsi tuzaklar kuruldu. Gece yarlar balayan ve kesintisiz süren finans oyunlaryla ülkemiz çökertilmeye çalld. Salgnla birlikte küresel ekonomide balayan dalgalanmalar bile ülkemize yönelik saldrlarn dozunu artrmann amac haline dönütürülmek istendi. Dardan birileri bu oyunu kurarken içeriden birileri de bu kirli oyunun figüranlna ve taeronluuna soyundu. Biz tüm bu süreçte önümüze çkan her engeli aarak mücadele verdik. çine çekilmek istendiimiz sosyal, siyasi, psikolojik ve ekonomik her türlü tuza bozarak yolumuza kararllkla devam ettik. Elbette zor ve skntl günler geçirdik. Elbette canmz yand ve bedeller ödedik. Ama hamdolsun bu milletin izzetine halel getirmedik. Hamdolsun bu ülkeyi hedeflerinden koparmadk dedi.

YEN BR ATILIMIN çNDEYZ

Cumhurbakan Erdoan, CHPyi eletirerek, Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefet sözcüsü bizden kurtulmann gereinden bahsediyor. Yüzde 7ye enflasyonu düüren kim? Biz düürdük biz. Faizi yüzde 4,5lara düüren kimdir? Biziz biz. Ama sizin kitabnzda ne düük faiz ne de düük enflasyon diye bir ey yok. Sizin tarihiniz yüksek faiz ve enflasyonla dolu. Biz ise halkmz ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz Alacaksnz. Ve AK Parti iktidar ile bunlar nasl oluyor göreceksiniz, öreneceksiniz. çünkü AK Partinin iktidar ile hemhal olmak dünden bugüne deil biraz zaman gerektiriyor. te imdi mücadelenin verildii günlerdeyiz. Tüm bu birikimin üzerine yeni bir atlmn içindeyiz. Bugüne kadar girdiimiz mücadelelerden nasl alnmzn akyla çktysak ülkemize ve milletimize nasl kazandrdysak inallah bu defa da istediimiz neticelere ulaacaz. Önümüzde engeller yok mu, var. Ana muhalefetten daha büyük engel olur mu? Tuzaklar, riskler yok mu, var. Bizim azmimiz hepsinden fazladr diye konutu.

ERKEN SEçM YOK, SEçM HAZRAN 2023TE YAPILACAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, erken seçim olmayacan söyleyerek öyle dedi:

Ülkemizde bir kesim birlik, kardelik iklimini dinamitlemenin peinde. Biri çkm, hastanelerde sus diyorlar ya o da onu gösteriyor. Böyle parmak sallamakla da bir yere varamazsnz. Aylardr erken seçim diyor. Cumhur ttifakndan Devlet Bey, seçimlerin Haziran 2023te olacan söylüyor, ben Haziran 2023te olacan söylüyorum. Defaatle söylememe ramen bu da yatyor kalkyor erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devletidir. Belirlenen tarih neyse o tarihte yaplacaktr seçim. Olay bu. Bay Kemal noktal virgül deil, nokta koydum. nallah Haziran 2023te seçimimizi en güzel ekilde yapacaz. Buradan darbe heveslilerine sesleniyorum. Buradan terörle, iddetle, tehditle, ambargoyla Türk siyasetini dizayn etmeye çalan emparyalistlere sesleniyorum. Buradan manetlerle hükümet devirip hükümet kurmaya alm akademisyenlere, siyaset kurumuna ayar vermeye alm vesayet artklarna sesleniyorum; Baaramayacaksnz. Türkiyenin kazanlanlarn heba edemeyeceksiniz. Türkiyeyi eski kötü günlerine geri döndüremeyeceksiniz. Bu milletin aln terini sömüremeyeceksiniz. Bu ülkenin ayana pranga vuramayacaksnz. Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulamaktan alkoyamayacaksnz. Türkiye , Türk milleti kazanacak; ama siz kaybedeceksiniz.

TÜRKYE BU TREN KAçIRMAYACAK

Cumhurbakan Erdoan, ekonomide yaanan gelimelerin sadece Türkiyeye mahsus olmadn, ekonominin sürekli deiim içinde olduunu ve temeli deiirken çatsnn ayn kalmasnn münnkün olmad söyledi. Erdona, Ne yaptmz biliyoruz. Niçin yaptmz biliyoruz. Nasl yapacamz biliyoruz. Nereye gittiimizi, nereye ulaacamz biliyoruz. nallah varacamz yer hem bizlerin hem bizden sonraki nesillerin hayatlarnda olumlu yönde asrlk deiiklik yapacaktr. Dünyada bu uyumsuzluktan kaynaklanan büyük bir kavga yaanyor. Kartlarn yeniden karld bu dönemde gelimi ülkeler ligine yükselen devletler önümüzdeki bir asra damgasn vuracaklardr. Ülkemizin geçmite defalarca bu treni kaçrmasna yol açanlar bugün de ayn niyetle hareket ediyor. Türkiye bu treni kaçrmayacak. Bu trenin birinci snfnda yerimizi alacaz. Bu nedenle döviz kurunu serbest ekonomi kurallar içinde ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açkladmz program amacna ulamtr. Milletimiz tedbirleri, kararl duruumuzu takdirle karlam ve piyasalar buna uygun admlar atmtr. Hazine ve Maliye Bakanlmz bata olmak üzere ilgili kurumlarmz bu pakette yer alan hususlarn uygulama detaylarn paylamaya balamlardr. Biz serbest piyasa kurallarna aykr herhangi bir i ya da ilem yapmyoruz. Tam tersine serbest piyasann kendi kurallaryla ilemesini temin etmenin gayreti içindeyiz. Bu kalbi ve zihni kirlenmemi herkesin memnuniyetle karlayaca bir gelimedir deerlendirmesinde bulundu.

KAZANAN 84 MLYONUN HER BR FERDDR

Cumhurbakan Erdoan, uygulanan ekonomi politikasna ilikin yaplan deerlendirmeleri anmsatarak öyle konutu:

Bugün de Türkiye ekonomisi kur üzerinden çökertilmeye çalrken yüzleri gülenlerin yüzlerinin dütüünü görüyoruz. Uyguladmz ekonomi politikasn anlamyor, katlmyor olabilirsiniz. Ama ülkenin ve milletin hayrna bir gelime yaandnda hiç deilse susma, sükut etme erdemini gösterin. Dün çkm birisi kur düüyor dolar almann tam zaman, bu i kald yerden devam edecek diye açklama yapyor. Bunlarn beyni sulanm. Bunlara gereken cevab inallah en ksa zamanda milletim verecektir. Bunlarla ilgili BDDK yarg yolunu açt. Siz bu ülkenin deerleriyle oynayamazsanz. Merkez Bankasnn banda da olsanz evinin kapsndaki ayakkablarla oynayanlarla yol yürürsünüz. Size bu dönemlerde arka çkanlarla u anda yol kesmeye çalmayn. Bouna yol kesmeye çalrsn, buna ne gücün ne akln yeter. Bir insann kendi ülkesine bu derece düman kesilmesi için akl ve vicdann tamamen kaybetmesi gerekir. Kurun dengeye oturmasnn ekonominin her alann ilgilendiren olumlu bir gelime olduu unutulmamaldr. Burada kazanan sadece bankada paras olan, ihracat yapan deil ülkemizin tamam 84 milyonun her bir ferdidir. Buradan bir kez daha herkesi yatrma, istihdama davet ediyor, ülkemizi cari fazlayla büyütme kararllmz tekrarlyoruz.

3600 EK GÖSTERGE UYGULAMASINI ÖNÜMÜZDEK YIL çNDE HAYATA GEçRYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, kur ve enflasyon basks altnda hiçbir vatandan kazanmlarn kaybetmesine izin vermeyeceklerini belirterek, bunun için özellikle çalanlarn gelirlerini artrmaya yönelik ciddi admlar attklarn söyledi.

Memurlar dahil tüm çalanlarn asgari ücret kadar ücretlerini vergiden muaf tutuklarn belirten Erdoan, Memurlarmza söz verdiimiz 3600 ek gösterge uygulamasn da inallah önümüzdeki yl içinde hayata geçiriyoruz. Özel sektörümüzün de kendi çalanlarna bu gelimeler dorultusunda hak ettikleri ücreti takdim edeceinden üphe duymuyoruz. Bugün bir müjde de orman içilerimize vermek istiyorum. Son 19 ylda, önceki 57 ylda yaplan aaçlandrmann bir buçuk katn gerçekletirerek 5 buçuk milyar fidan toprakla buluturduk. Aaçlandrma çalmalarnda, Avrupada 1inci dünyada ise 4üncü sradayz. Hedefimiz, 2023 yl sonuna kadar da 7 milyar fidan toprakla buluturmaktr. Tabii bu faaliyetleri yürüten orman köylümüze de gereken destei veriyoruz. Ormanlarn bakm ve üretim ilerini yapan orman köylümüzün gelirinde önemli bir art yapyoruz. Bu kapsamda 2022 yl üretim ilerinin birim fiyatlarn ylbandan itibaren yüzde 23 ve temmuz ay itibariyle yüzde 23 olmak üzere yllk ortalama yüzde 51 orannda artryoruz ifadelerini kulland.

URA çALIMALARIMIZ DA BZE YOL GÖSTERECEK

Cumhurbakan Erdoan, önümüzdeki dönemde de eitim ve kültür önceliklerinin ilk sralarnda yer alacan söyleyerek, Bu çerçevede eitim-öretim alannda maziden-atiye köprü kuran yeni ve günümüz ihtiyaçlarna cevap verecek çalmalar yürütüyoruz. 7 yl aradan sonra Milli Eitim urasn topladk. çok geni katlmn saland urada çok önemli kararlar alnd. Bu kararlar, eitimde frsat eitlii, öretmenlerimizin mesleki geliimleri ve mesleki eitimin güçlendirilmesi çalmalarmzda bize yol gösterecektir. Organize sanayi bölgelerinin tamamnda Mesleki Eitim Merkezi kurma sözü vermitik. Milli Eitim Bakanlmz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlmz bu dorultuda gerekli çalmalar tamamladlar. Artk ülkemizdeki 251 organize sanayi bölgemizin tamamnda mesleki eitim merkezleri faaliyete geçmitir. Bu mesleki eitim merkezleri, organize sanayi bölgelerimizdeki iletmelerimizin ihtiyaç duyduklar insan kaynan yetitireceklerdir diye konutu.

TURKOVAC TÜM NSANLIK LE BULUACAK

Cumhurbakan Erdoan, 15 bin yeni öretmen atamas ile ilgili sürecin de devam ettiini belirterek, nallah 31 Ocak tarihinde bu öretmenlerimizin atamalarn tamamlayacaz. Bu atamada arl 7 bin 500 yeni öretmen ile stanbula vereceiz. Eitimdeki; okul, öretmen, sistem eksiklerini büyük ölçüde giderdiimiz için inallah bundan sonra artk enerjimizi kalitenin yükseltilmesine vereceiz dedi.

Ayrca yerli a üretme çalmalarna devam ettiklerini kaydeden Erdoan, Grup toplantmzn ardndan bu konuda bir müjdeyi canl balantyla milletimizle paylaacaz. Turkovac inallah tüm dünya ile tüm insanlk ile buluacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git