Erdoğan, Ahlat'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine geldi. Önce Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Çarho mevkiini giderek buradaki etkinlikleri izledi.

Haberler 26.08.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutan helikopterle Bitlisin Ahlat ilçesine gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ilçe merkezine yaklak 10 kilometre uzaklkta bulunan etkinlik alanna geçmeden önce ei Emine Erdoan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve Salk Bakan Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Kültür ve Turizim Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu ile birlikte bölgenin en büyük Türk ve slam Mezarl olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarln ziyaret etti. Yaklak yarm saat burada kalan Cumhurbakan Erdoan daha sonra beraberindekilerle birlikte çeitli etkinliklerin düzenlidii Carho mevkiine geçti.

AHLAT çIKARMASI

Cumhurbakan Erdoan, burada Han Cadrnda düzenlenen yöresel yemek ikramna katldktan sonra el sanatlar çars, okçuluk müsabakalar kökbörü, cirit, atl okçuluk, okçuluk akrobasi gösterilerini izledi. Cumhurbakan Erdoann etkinlikler sonras ilçe merkezi yaknnda bulunan Cumhurbakanl Külliyesine geçerek bir süre burada dinlenecei belirtildi. Erdoan, Ahlat Gençlik Merkezinin açln da yapt.

Ana Sayfaya Git