Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz." dedi.

Haberler 22.04.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, video konferans yöntemiyle yaplan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda yapt konumada, toplantnn hayrlara vesile olmasn diledi.

Türkiyenin dünya genelinde olduu gibi koronavirüs salgn ile youn mücadele içerisinde olduunu belirten Erdoan, Temelde bir salk sorunu olan bu salgn, ekonomik sonuçlar itibaryla da kinci Dünya Savandan sonraki en büyük kriz haline dönümütür. Özellikle gelimi ülkelerin böyle kapsaml bir kriz karsnda yaadklar çaresizlik, gelecekle ilgili tüm öngörülerin yeniden yaplmasn zorunlu klyor. ifadelerini kulland.

Erdoan, Avrupann tamam ve ran gibi salgnn ar seyrettii ülkelerin yan bandaki Türkiyenin bu sürecin dnda kalmas, iin tabiat gerei mümkün deildi. Ancak bizim dier ülkelerden farkmz, hem güçlü bir salk altyapsna sahip bulunmamz hem de gereken tedbirleri vakitlice alm olmamzdr. diye konutu.

Geldiimiz noktada salgn yatay seyre geçirmeye baladmz görüyoruz. diyen Erdoan, unlar kaydetti:

Ramazan ay boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti salayarak, inallah, bayram sonras ülkemizin normal hayata geçiini hedefliyoruz. Salgnla mücadele etmek kadar, salgn sonras dünyada, bölgemizde ve ülkemizde ortaya çkacak yeni durumlara hazrlkl olmak da önemlidir. Dünkü kabine toplantmzda, tüm bakan arkadalarmza, bu konuda gereken ikazlar yaptk, talimatlar verdik. Türkiye, kinci Dünya Savandan beri ilk defa, küresel düzeydeki bir yeniden yaplanma sürecinin merkezinde yer alma frsat elde etmitir. Bu imkan deerlendirebilmenin yolu, imdiden fikri ve fiziki hazrlklarmz yapmaktan geçiyor. AK Parti olarak bizim de hem kendi siyasi gündemimiz hem milletimizin beklentileri dorultusunda sk bir hazrlk yapmamz gerekiyor. Her bir bakanlmz, kendi sorumluluk alannda, salgn sonras dünya ve Türkiye analizi yaparak, artlarmz ve eksiklerimizi tespit etmelidir. Ülkemizin son 18 ylndaki her büyük adm gibi, yeni dönemin inasnn lokomotifliini de inallah yine AK Parti yürütecektir.

Ana Sayfaya Git