Erdoğan: Amerikalı dostlarımız FETÖ'nün gerçek yüzünü hala anlamadılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKEN Vakfı yemeğinde konuştu. FETÖ ile mücadele konusunda FETÖ'nün DEAŞ'tan farkının olmadığını, örgütün Türkiye dışında Amerika'da da illegal yollara başvurduğunun anlaşılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunu Amerikalı dostlarımız hala anlamadılar veya anlamak istemiyorlar" dedi.

Haberler 22.09.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Mandarin Otelde gerçekleen TÜRKEN Vakf Geleneksel Gala Yemeinde konutu.

Sözlerine bir yllk arann ardndan TÜRKEN ailesiyle tekrar bir arada olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek balayan Erdoan, artk geleneksel hale gelen bu yemek vesilesiyle salonda bulunanlar bir araya getirenlere teekkür etti.

Cumhurbakan Erdoan, vakf geleneinin New Yorktaki temsilcisi olarak gördüü TÜRKENin her geçen yl güçlendiini, Türkiye ile ABD arasnda salam bir köprüye dönütüünü görmenin bahtiyarl içinde olduunu söyledi.

TÜRKEN Vakfnn faaliyetlerini bilhassa da gençlerin eitimine akademik ve ilmi tekamüllerine yönelik hizmetlerini takdirle izlediini belirten Erdoan, vakfn kendini sadece örenci yurtlaryla snrlandrmayarak dayanma ve yardm etkinlikleriyle de hizmetlerini sürdürecek olmasnn ayr bir memnuniyet kayna olduunu ifade etti.

Erdoan, 2014 ylndan bu yana geçen ksa sürede böylesine anlaml hizmetlere imza atan vakfn tüm emektarlarn tebrik ederek, Bugün aramzda Türk örencilerinin yan sra dier toplumlardan örenci kardelerimizin de bulunduunu memnuniyetle görüyorum. Bu kardelerimizle burada hemhal olan ve adeta bir ümmet bilincinin tezahürü olarak meydana çkan bu gençlik, gelecekte çok daha farkl yükleri, yüklenmek suretiyle inallah dünyada ses getirecektir. diye konutu.

Vakfn, Amerikada yaayan dier ülke örencilerine de salad desteklere iaret eden Erdoan, bu kiilerin, dini ve kültürel deerlerini kazanabilecekleri imkanlar sunmaya balamasnn bu alanda ABDde de önemli bir eksikliin giderilmesi bakmndan da faydal olduunu kaydetti.

u kardelik tablosunun herkese örnek olmasn temenni ediyorum

Cumhurbakan Erdoan, salonda bulunanlara, Bu akam davete icabet eden, terifleriyle bizleri onurlandran tüm örenci kardelerime bir kez daha ho geldiniz diyor, her birine en kalbi selamlarm sunuyorum. Adeta bir Birlemi Milletler Genel Kurulu salonunu andran u kardelik tablosunun herkese örnek olmasn temenni ediyorum. diye seslendi.

Salonda farkl ülkelerden gelen gençleri kökenine, merebine, teninin rengine veya siyasi görüüne bakmadan bir araya getiren, ayn masa etrafnda toplayan bu ruhun en büyük güç kaynaklar olduunu vurgulayan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Sevgili gençler, biz çkarlarn, menfaatlerin, kirli hesaplarn bir araya getirdii insanlar deiliz. Biz muhabbetin, dayanmann, karlkl saygnn buluturduu insanlarz. Biz birbirini Allah için seven, Peygamber Efendimizin tabiriyle, bir duvarn tulalar gibi dierine kenetlenmi, 1,7 milyarlk bir kardeler topluluunun temsilcileriyiz.

Bilhassa ayrmcln artt, kin ve nefret atmosferinin yaygnlat zor bir dönemde sizlerin bu muhabbetinizle herkese örnek olduunuza inanyorum. Kiisel ve kurumsal networkünüzü genileterek, yolunuzda ilerlemenizi temenni ediyorum. Burada edindiiniz hasretler, kök salan dostluklar bir ömür boyu yolunuzu ve ufkunuzu aydnlatacaktr.

Sabr, insan maksadna ulatran en hzl klavuzdur

Erdoan, gurbette tesis edilen dostluklarn hasret, çile ve zorluklarla yorularak tpk kor atele dövülen demir gibi çelikletiini dile getirdi.

Salondaki gençlere, asla yaptklar eyleri ve kurduklar dostluklar küçümsememeleri, edindikleri tecrübeleri de asla hafife almamalar gerektii çarsnda bulunan Erdoan, Bizim inancmzda ibadetin bile az da olsa düzenli, sürekli olan makbuldür. Burada yaplan çalmalar kimi zaman meyvelerini 10 yl sonra, kimi zaman 20 yl sonra, belki 50 sene sonra verecektir ama bugün sizlerin yaad zorluklar sizlerin çocuklar, torunlar inallah yaamayacaktr. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, 40 yldr siyaset yaptn, ilk gençlik yllarndan beri hayatnn mücadeleyle geçtiini vurgulayarak, Bu süreçte u gerçee defaatle ahit oldum. Eitime, kaliteye ve insani ilikilere yaplan yatrm, her zaman katlanarak geri döner. Okuyan, aratran, kendi alannda en iyisi olmak için çaba gösteren biri eninde sonunda hedeflerine ular ve bunun da bahtiyarln yaar. unu unutmayn: Sabr, insan maksadna ulatran en hzl klavuzdur. Onun için sabreden kimse zafere ular. Niyeti salam, istikameti muhkem olann baaramayaca hiçbir mücadele yoktur. deerlendirmesinde bulundu.

Salonda bulunan örencilere örnek olmas için dünyaca mehur bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezginin bir anekdotunu anlatan Erdoan, Sezginin ilim çalmalar yannda ülkeye kazandrd slam, bilim ve teknoloji tarihi müzesiyle farkl bir konuma sahip olduunu belirtti.

Erdoan, salondaki gençlerin sabr, azim ve kararllkla çalmalarna devam edeceklerine inandn vurgulad.

Bunlarn ihanet edemeyecekleri hiçbir deer, hiçbir ilke yoktur

Konumasnda, yaklak iki asrdr ülke olarak yurt dna örenci gönderildiini belirten Erdoan, Osmanl Devletinin son döneminde devletin zayflamasnn önüne geçebilmek için idareciler tarafndan Batya örenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüünü anlatt.

Buradaki amacn Batnn ilmini ve fennini almak, yetimi insan kayna ile devleti çöküten kurtarmak olduunu söyleyen Erdoan, Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulalmamtr. diye konutu.

lim ve fen tahsili için Batya gönderilenlerin çou zaman Batnn sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoan, kendilerinden ülkeleri için kurtulu reçetesi hazrlamas beklenenlerin Batnn gönüllü ajanlar haline geldiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git