Erdoğan: Ana muhalefetin adayı neyi ile milletin karşısında

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili olarak, "Şimdi birileri çıkmış diyorlar ya 'Cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek, Cumhurbaşkanı adayı yatırımları ile tanınmış olacak' Nerede o aday? Ziya Paşa, 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri' diyor. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bilemiyorum ana muhalefetin adayı neyi ile milletin karşısında" dedi.

Haberler 06.05.2018 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Meydannda düzenlenen AK Parti Kadn Kollar 5nci Olaan Kongresine, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm, Babakan Yardmcs Recep Akda, Salk Bakan Ahmet Demircan, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, TBMM eski Bakan Cemil çiçek ve MHP Kayseri l Bakan Serkan Tok katld.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Sizlerle birlikte buradan inallah 24 Hazirana yürüyoruz. 16 Nisan halk oylamasnda yüzde 68 gibi rekor bir oyla yanmzda bulunduunu gösteren Kayseri halkna teekkürlerimi sunuyorum. Kayseri inallah 24 Haziranda cesaretle Türkiyeyi ahlandracak illerin banda gelecektir. Ey Kayseri, 24 Haziranda güçlü hükümetiyle, bamsz ve tarafz yargsyla yeni bir Türkiyeye merhaba demeye hazr myz? Birileri bir fitne, fesat kaynatyor. Oyumu Cumhurbakanna vereceim ama parlamentoda Ak Partiye vermeyeceim. Siz ne diyorsunuz ? Bu oyunu bozmaya var myz? Bu oyunun kimlerin olduunu anlyorsunuz inallah bu münafklar çetesini hep birlikte yere gömeceiz. Kayseride bu oyun sökmez. Tabii ki Türkiyede bu oyun sökmez. Kayseri, 24 Haziran geni halk ve özgürlükleriyle daha güçlü bir Türkiyeye götürmeye hazr myz? Benim bilip tandm Kayseri budur. Her zaman milletini ve devletinin yannda olan Kayseri budur. Kayserinin hanmlar, kendiniz, aileniz ve ülkeniz için 24 Hazirana kadar gece gündüz koturmaya hazr myz? Benim bildiim, sevdiim, güvendiim Kayseri budur. Rabbim hepinizden raz olsun diye konutu.

BUNLAR BENM RÜYAMDI

Kayseride yaplan yatrmlara deinen Erdoan, Kayseri bize destek oldu, bizde Kayseriye destek olduk. Kayseriye son 15 ylda 20 milyar liralk yardm yaptk. Eitimde 4 bin 337 yeni derslik, yüksek öretim örencilerimiz için 5 bin kiilik yurtlar açtk. 41 adet salk tesis yaptk. Biraz sonra ehrimize kazandrdmz eine az rastlanr ehir hastanesinin açln yapacaz. Bunlar benim belediye bakanl dönemimdeki rüyamd. Maliyeti 430 milyon Euro. Niye? çünkü Kayseriye yakan bu. Bu dev eserin yatak kapasitesi bin 607. Örnek bir salk kuruluu. Kayseri ile birlikte 5inci ehir hastanemizi açm bulunuyoruz. nallah yl sonuna kadar 4 ehir hastanesini daha hizmete alacaz. ehir hastanemizin ülkemize hayrl olmasn diliyorum. TOK Kayseride 17 bin 800 konut projesi gerçekletirdi. Kayseriye Cumhuriyet tarihinde 83 kilometre bölünmü yol yaplmt, biz 16 ylda 537 kilometre bölünmü yol yaptk. te farkmz bu. Yüksek hatl trenin alt yaps yapld. nallah yaknda inasna balyoruz. Toplamda 642 kilometre uzunlua sahip baka bir hzl tren çalmalarna baland dedi.

ANA MUHALEFETN ADAYI NEY LE MLLETN KARISINDA

Cumhuriyet Halk Partisinin cumhurbakan adayn eletiren Erdoan, imdi birileri çkm diyorlar ya cumhurbakan aday ekonomiyi iyi bilecek, cumhurbakan aday yatrmlar ile tannm olacak Nerede o aday? Ziya Paa, Eek ölür kalr semeri insan ölür kalr eseri diyor. Biz eserlerimizle konuuyoruz. Bilemiyorum ana muhalefetin aday neyi ile milletin karsnda. Bizim millete hizmetimiz belediye bakanl ile balad. Babakanlmz ve cumhurbakanlmz ile devam ediyor. Biz sizinle büyüdük sizinle devam ediyoruz dedi.

BU SYASET TARZI MAZLUM BR BABAKANI DARAACINA GÖTÜRDÜ

Kayserilinin ticareti iyi bildiini belirten Erdoan, Kaliteden de çok iyi anlar. Kayseri siyasetçinin de kalitelisini de çok iyi bilir. Ana muhalefetin ve onunla birlikte hareket edenlerin tavrlarna, hesaplarna, taktiklerine bir bakn. Oyun için de oyun. gördüünüz tek ey tutarszlk, millete saygszlk olacaktr. Haftalarca milleti oyaladlar yok çat, yok kap dediler .Sonrasnda ince siyaset yaptlar. Seçim bu haziranda deil önümüzdeki yln kasmnda olsa da farkl bir ey yaanmayacakt. Bu 2 haftada yaananlar kimlerin siyaseti sadece kendi çkarlar için düündüünü tüm açklyla ortaya koymutur. Bu siyaset tarz mazlum bir Babakan daraacna gönderdi. Bu siyaset tarz 1980 darbesinde bir sadan bir soldan diyerek fidan gibi gençlerin hayatlarn karartt. Bu siyaset tarz ülkemizin bana bir kara bulut gibi çökmesine neden oldu. Tayyip Erdoan tüm siyasi hayat boyunca bununla mücadele etmitir. Yeri gelmi milletvekillii elinden alnmtr, babakanl elinden alnmak istenmitir. Ne yaparlarsa yapsnlar mücadelemize devam ettik dedi.

YARIN STANBULDA MANFESTOMUZU PAYLAACAIZ

Yeni sisteme deinen Erdoan, Artk bu yönetim sistemiyle daha fazla gidemeyeceimi gördük. 15 Temmuz darbe giriimi milletimin de artk dur kararnda olduunu gösterdi. Türkiyeyi ve Türk milletini esir etmek için balatlan darbe giriimi tarihin en büyük dirili hamlesine dönütü. Her olanda hayr vardr. Bizde böyle diyerek ülkemizi bu süreçten en salkl ekilde çkarmak için harekete geçtik. Milliyetçi Hareket Partisi ile kurduumuz ve Büyük Birlik Partimizin desteiyle dün YSKya bavurumuzu yaptk. Yeni Kap ruhu Cumhur ittifakna dönütü. Ayrla, gayrla son. imdi beraberlik zaman. Yarn stanbulda manifestomuzu paylaacaz diye konutu.

NEREDE TERÖRST VARSA YOK EDYORUZ

Terör örgütleri ile mücadelenin devam edeceini kaydeden Erdoan, Terör örgütleri ile mücadeledede zafiyete izin vermeyeceiz. Ana muhalefetin bandaki zat Afrine gitmeyin diyor. Sen bu ülkenin banda olsaydn Allah göstermesin kim bilir imdi Hatayda Gaziantepte, anlurfada ne olacakt? Biz ülkemizi taciz eden kim olursa olsun beklemeyiz üzerine gideriz. Afrine gittiimiz gibi Frat Kalkan harekatnda önce Cerablus, El- Bab dedik ve 2 bin kilometrelik alan kontrol altna aldk. Afrinde de yine 2 bin kilometrelik alan kontrol altna aldk. Afrinde 4 bin 406 terörist etkisiz hale getirildi. Kararmz verdik admmz attk. Bunlarn anlad dile ne ise o dilde konuacaz. Snrlarmz içinde de da ta demeden nerede terörist varsa yok ediyoruz. Türkiyeyi tehdit eden son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceiz diye konutu.

S P HADDN BL

S P derecelendirme kuruluunun Türkiyenin derecesini bir kademe düürdüünü belirten Erdoan, Sözde Türkiyenin geriye gittiini söylüyor. S P kuruluu haddini bil. Türkiye nerede siz nerede. Zaten biz bunlar dehledik. Artk onlara üyeliimiz yok ama bunlar durmuyor Türkiyeye not vermeye çalyorlar. Sen bu ülkenin öretmeni deilsin. Kendi yoluna bak dedi.

Ana Sayfaya Git