Erdoğan: Anlatılır gibi değil..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma'nın 178.kuruluş yılı dolayısıyla kabul ettiği jandarma heyetine hitap etti. Erdoğan konuşmasında jandarmanın başarılarından övgü ile söz ederken "Son zamanlardaki operasyonlar anlatılır gibi değil. Bu başarının artarak devam etmesi bizim için çok önemli" dedi.

Haberler 15.06.2017 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan : Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yllk köklü devlet geleneimizin en son ve en genç temsilcisidir

178. kurulu yl dönümü münasebetiyle Jandarma Genel Komutanl heyetini kabulünde konuan Cumhurbakan Erdoan, Bizim devletimiz nevzuhur bir devlet deildir. Asrlar öncesine uzanan köklü bir gelenee sahiptir. Selçuklu ve Osmanldan beri bu topraklar kendimize yurt edinmek için gösterdiimiz fedakrlklar anlatmakla bitmez, bitirilemez. Gerçekten de biz bu corafyay, kahramanlklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kldk. Bugün de, vatanmz yine kahramanlklarla dolu bir mücadeleyle müdafaa ediyoruz dedi.

Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekleen kabulde çileri Bakan Süleyman Soylu da hazr bulundu. Kabulde yapt konumasnda Jandarma Tekilatnn kuruluunun 178inci yl dönümünü tebrik edip tekilatn tüm mensuplarna ülkeye ve millette yaptklar hizmetler için teekkür eden Cumhurbakan Erdoan, tekilat bünyesinde görev yaparken ehit olan tüm jandarmalara Allahtan rahmet temennisinde bulundu, ülkenin dört bir yannda 24 saat görevi banda olan jandarmalara da kolaylklar diledi.

SON DÖNEMDEK OPERASYONLAR ANLATILIR GB DEL

Cumhuriyetin 94üncü ylnda, Jandarma Tekilatnn 178inci yl dönümünün kutlanyor olmasna dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, bu durumun, devletin nevzuhur bir devlet olmadn gösterdiini belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yllk köklü devlet geleneimizin, corafyamzdaki en son ve en genç temsilcisidir. Selçuklu ve Osmanldan beri bu topraklar kendimize yurt edinmek için gösterdiimiz fedakrlklar anlatmakla bitmez, bitirilemez. Gerçekten de biz bu corafyay, kahramanlklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kldk. Bugün de, vatanmz yine kahramanlklarla dolu bir mücadeleyle müdafaa ediyoruz diye konutu.

Vatan müdafaasnn iki boyutlu olduunu; ilkinde snr dndan ülkeye yönelen tehdit ve saldrlara kar mücadele verildiini, ikincisinde ise ülke snrlar içinde faaliyet gösteren terör örgütlerine ve asayi sorunlarna kar mücadele yürütüldüünü ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Ülkemiz içindeki bu çalmalar, ehirlerde polislerimiz, krda da Jandarma Tekilatmz icra ediyor. Jandarma Tekilatmzn trafikten narkotie kadar geni bir alanda verdii hizmetleri takdirle takip ediyoruz. Hele hele son zamanlardaki operasyonlar anlatlabilir gibi deil. Bu baarnn artarak devam bizim için önemli dedi.

JANDARMA TEKLATIMIZI GÜçLENDRECEZ

Jandarmann asl büyük kahramanlnn terörle mücadele operasyonlarnda görüldüünü vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: 1984 ylndan beri süren bölücü terör örgütüyle mücadelede, en önemli görevleri Jandarma Tekilatmz üstlenmitir. Snrlarn korunmas sorumluluu da, tamamen Kara Kuvvetleri Komutanlna devredilene kadar Jandarma Tekilatmzn uhdesinde bulunuyordu. Bugün jandarmalarmz, snrlarmz içinde yürüttükleri operasyonlarla günün 24 saati, yln 365 günü teröristlere dalar da, maaralar da, ovalar da dar ediyor. Terörle mücadelede görev alan birimlerimiz arasnda, bölücü örgütün çukur eylemleri srasnda younlaan ibirlii ve dayanma ikliminin, 15 Temmuz darbe giriiminin kurumlarmzda yol açt tahribata ramen, giderek gelimesinden, buradaki kararln ald netice sebebiyle memnuniyet duyuyoruz.

BZ TÜRKYEY YASAKLARDAN KURTARDIKçA...

Cumhurbakan Erdoan, Jandarma Genel Komutanlnn çileri Bakanlna balanmasnn, bilgi paylam ve lojistik destek salamas sayesinde, ülke içinde yürütülen mücadelenin yönetimini de kolaylatrdn dile getirdi ve Nitekim son dönemde terör örgütlerine tarihlerinin en ar darbelerinin vuruluyor olmas, atlan bu admn ne derece isabetli olduunu da göstermektedir. Teknolojik altyaps giderek güçlenen Jandarma Tekilatmzn, önümüzdeki dönemde çok daha büyük baarlara imza atacandan üphe duymuyorum sözlerine yer verdi.

OHAL Hç BR VATANDAIMIZI ETKLEMED

Jandarmann, kültürde de bir karlnn olduuna, eskiden beri, acsyla, tatlsyla, milletin hayatnda önemli bir yere sahip olduuna iaret eden Cumhurbakan Erdoan, Her ne kadar, özellikle tek parti döneminde devletin ceberrut yüzünün temsilcisi olsa da, milletimiz, jandarmann huzurumuzun ve güvenliimizin salanmasndaki hakkn daima teslim etmitir diye ekledi.

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Biz Türkiyeyi yasaklardan kurtarp özgürlüklerin ülkesi haline getirdikçe bu konudaki skntlar ve ikyetler de giderek azalmtr. Bugün ülkemizde demokrasi, insan haklar, hukuk diyerek ahsm, hükümetimizi, elbette polisimizi ve jandarmamz eletirenlerin, hatta hatta güvenlik korucularmz eletirilenlerin çou ideolojik saplantyla hareket etmektedir. Elini vicdanna koyan herkes, Türkiyenin demokrasi ve özgürlükler konusunda nereden nereye geldiini gayet iyi bilmektedir. Ülkemizde 15 Temmuz darbe giriinden bu yana mevcut bulunan olaanüstü hal yetkileri sadece ve sadece terör örgütlerine kar uygulanmtr. Yani biz bunu yapmayacaz da terör örgütlerinin iini mi kolaylatracaz? Tabi ki terör örgütlerine kar mücadelede her türlü arac kullanmak durumundayz. Tabi ki bunlarn hepsinin de bir hukuk içinde yasal düzenlemelerle yapmamzn gereine de inanm olan bir kadroyuz. Hiçbir vatandamzn günlük hayat olaanüstü halden dolay bugüne kadar etkilenmemitir.

SZLER U ANDA BR TARH YAZIYORSUNUZ

Jandarma bata olmak üzere tüm güvenlik güçlerinin ve devletin dier birimlerinin bu konudaki hassasiyetlerinin takdire ayan olduunu kaydeden Cumhurbakan Erdoan, jandarmalara hitaben, Sizler u anda bir tarih yazyorsunuz ve bu kaytlara çok farkl bir ekilde geçecektir. ehitlerimiz bu tarihin inanyorum ki mezar ta olmaktan öte köe talar olacaktr. Ve medeniyetimizin güç kaynaklar oluyorsunuz, çünkü bu ülkenin medeniyeti çok çok güçlü, çok çok farkl. Ve ben bu düünceler içerisinde birliinizin, beraberliinizin daim olmasn özellikle istiyorum. Birbirinizi bu vatan için sevin, birbirinizi Allah için çok sevin eklinde konutu.

TARH YAZIYORSUNUZ

Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti: Bu mücadelenin sonunda gidilen o makam eer bir ahadet varsa malum, ondan daha büyük bir makam olmaz. Rabbim inallah bize de o makam nasip etsin. Ve onlarn güler yüzle gittiini biliyorum ve her an bizim yanmzda olduklarn da biliyorum. Ve sizler zaten bu meslei seçerken inanyorum ki o makam görerek bu meslei seçtiniz. Bu sadece aldm maa öyledir, bu maan karlnda ben buradaym mantyla deil, askerimiz, jandarmamz, polisimiz, hepsinde de bu meslein tercih edilmesinin ardnda ben bu düüncenin yattna inanyorum.

Konumasnn sonunda Jandarma Tekilatnn 178. kurulu yl dönümü tebriklerini yineleyerek, ülkemizin güvenlii, milletimizin huzuru için canla, bala mücadele eden tüm jandarmalara teekkürlerini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, ziyaretleri için teekkür ettii heyetin Ramazan ayn ve yaklamakta olan Ramazan bayramn kutlayarak sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git