Erdoğan: Artık doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen Marmara Üniversitesi'nin 135. Yıl programına katıldı. Programa Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Marmara Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Arat, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Prof. Dr. Suat Sezgin, üniversitenin öğretim görevlileri de katıldı.

Haberler 13.01.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan programda yapt konumasnda, Türkiyenin geçtiimiz 15 ylda yaad büyük dönüüm, hayata geçirdii tarihi reformlarn en müahhas örneklerini görebileceimiz alanlardan biri de yüksek öretimdir. Biz hükümete geldiimizde milyonlarca gencimizin girmek için kapda bekledii, ancak çok aznn bu imkan elde edebildii bir yüksek öretim sistemi vard. Arz talep dengesi bu kadar bozuk olunca, ister istemez dershaneler gibi frsatç bir takm ara eitim mekanizmalar domutu. Dershaneleri ele geçiren FETO zihniyeti, bu ekilde ülkemizin dört bir yanndaki en zeki, en parlak örencileri devirebilecei bir zemin bulmutu. Evlatlarmzn üniversiteye girilerini kolaylatrarak, bu çarpkl ortadan kaldrmak için attmz her admda birilerinin tehditleriyle, saldrlaryla, kumpaslaryla kar karya geldik. Bata emniyet sistemi, öbür tarafta yarg sistemi, buralardan tehditler. Yllar boyunca hükümet deiikliklerinde göreve gelen her milli eitim bakanna ilk talimatm dershaneleri kapatn. olmutur. Buna ramen allem edilmi kallem edilmi bin bir hile ve hurdayla dershanelerin varln sürdürmesi salanmtr. En sonunda Nabi Avc Hocamzn bakanl döneminde bu meseleyi kökten çözme imkan bulduk. Türkiyenin 17-25 Aralk ve 15 Temmuz darbe giriimlerine giden yolu dershane tartmalar üzerinden takip etmek mümkündür. FETÖ, bu milletin çocuklarna yapt kötülükle geleceimizi gasp etmitir. Geleceimizi çalmtr ve bu ümmeti parçalamtr dedi.

YARDIMCI DOçENTLK AçIKLAMASI

Cumhurbakan Erdoan, Yardmc doçentlik unvanyla ilgili çeitli ikayetler vard. Birçok yardmc doçent kardelerim var, yakn çevremde ahbaplarm, akrabalarm var. Tabii dinlediimde ben de tatmin olmazdm. Bunun bir aldatmaca olduunu da bilirdim ve yardmc doçentliin sadece bir siyasi karar olduunu bilirdim. Yani bununla bir gönül çalmak, gönül almak... Bunun için yapld belliydi. Dedik ki Biz öyle bir adm atalm ki bu ara unvan ortadan kaldrp, doktoradan dorudan doçentlie geçilebilmesini temin edecek bir çalma yapalm. YÖK Bakanmza bu talimat verdik. Doçentliin artlar da buna göre yeniden düzenlenerek inallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceiz. Artk doktoradan sonra bir de yardmc doçentlik olmayacak. Doktoradan kazanan doru doçentlie gidecek eklinde konutu.

Erdoan, Türkiyede imkan sorunu, para sorunu, kaynak sorunu yok. Bunlarn hepsine de hamd olsun artk sahibiz. çünkü, israf ekonomisini bir kenara koyan, bilim ekonomisine uygulamaya sokan bir iktidar var. Biz böyle çalyoruz. Bizim en önemli handikabmz bu imkanlar en iyi ekilde kullanarak neticeye ulaacak insan gücünün eksiklii sorunudur. nallah bu sknty da en ksa sürede aarak, dünya çapnda söz ve yer sahibi çok sayda üniversiteye kavuacamza inanyorum diye konutu.

FARKLI GÖRÜLERE TAHAMMÜLSÜZLÜK ÜZERNE KURULU BR SSTEMDEN ÖZGÜR BLM çIKMAZ

Erdoan, Türkiye uzun yllar boyunca her alanda milletin deerinden kopuk, halka ramen halk için anlayyla hareket eden, söylemi sosyalist, zihniyeti faist kadrolarn tasallutu altnda kald. Üniversitelerimiz de bu alanlardan biri olmutur. Ben rektörümüz Emin bey ile üniversite yllarmzda ite bu çileleri çok çektik. Yalnz söyleyeyim, rektörümüz üniversiteye benden daha fazla giderdi ve ben onun kadar gidemezdim. Benim skntm daha fazlayd. Benim oyumla çobann oyu iyi olabilir mi? diyen bir zihniyetin olduu yerde demokrasiden söz edilemez. Kendi tarihini karalamak için zayf kaynaklara dayanarak hezeyanlar tayan bir zihniyetin olduu yerde millilikten söz edemeyiz. Belli görülerin dayatlmas, buna karlk farkl görülere tahammülsüzlük üzerine kurulu bir sistemden özgür bilim çkmaz. Nitekim de yaklak bunca yldr çkmyor, çkmamtr diye konutu.

BLM ADAMI SIFATINI ARTIK KAYBETMSNZ DEMEKTR

Erdoan, Bu millet tarihiyle böyle bir inanc, böyle bir ilmi ve onun mensuplarn, güya çadalk adna aalayan hiç kimseye gerçek bilim insan nazaryla biz bakamayz. çünkü bilim demek, özgür bir zihin demektir. Siz zihninizi belirli kalplar, belirli ideolojilerin, belirli tezlerin emrine vermiseniz, bilim adam sfatn artk kaybetmisiniz demektir dedi.

PROFESÖR DE OLSAN HçSN

Erdoan, te Pensilvanyann emrine, her yanyla cehalet kokan bir adamn emrine her eyinizi teslim etmiseniz, ipotek altna vermiseniz profesör de olsan hiçsin. Ne bileyim çok farkl reklamn, u ve bu da olsa hiçsin. Bunlar da var. Kapnzdaki tabelada öyle yazyor olmasnn bir anlam yoktur. Yanl anlalmasn, ben demiyorum ki tüm bilim insanlar bizim istediimiz gibi düünecek veya hepsi böyledir. Haa. Ben akln ve ilmini bu tür adamlarn emrine kiraya verenler için bunu söylüyorum. Bundan çok çektik. Bunlar zaten sizlerde gayet iyi biliyorsunuz. Bizim isteimiz bilimin özünü oluturan objektiflikten, hakkaniyetten, saygdan uzaklalmadan hareket edilmesidir. Meczuplukla mümbitlik arasndaki o ince çizgiye dikkat etmek lazm eklinde konutu.

EN çOK DESTEK VEREN BABAKAN VE CUMHURBAKANININ BEN AHSIM OLDUUNU DDA EDYORUM

Cumhuriyet tarihinde bilimle, bilimsel çalmalarla, bilim kurulularyla, aratrmayla, gelitirmeyle teknolojik atlmlarla en yakndan ilgilenen, bu yöndeki çalmalara en çok destek veren Babakan ve Cumhurbakannn ben ahsm olduunu iddia ediyorum dedi.

135. Yln kutlayan Marmara Üniversitesinin Maltepede kurulan yeni binasna deinen Erdoan, nallah Maltepedeki külliyenin de süratle bitirilmesi en büyük bizim hedefimiz, heyecanmz olacaktr. Üniversitemizin kurucusu olarak gördüüm Sultan Abdülhamid-i Saniden bugüne idareci ve hoca olarak okulumuza emek vermi herkese ükranlarm sunuyorum. Ebedi aleme irtihal etmi olanlara Allahtan rahmet diliyorum eklinde konutu.

PEK KURAN-I KERM HEDYE EDLD

Programn sonunda Erdoana Marmara Üniversitesi sanat tarihi dalnda doktora yapan Azerbaycanl Tunzale Mammadzadenin ipek üzerine yazd Kuran- Kerim hediye edildi. Kuran- Kerimi öperek alnna koyan Cumhurbakan Erdoan, Sevgili örencimize, kardeimize bu ipek üzerine yazlm Kuran- Kerimdeki bu baars sebebiyle, ki 3 yl süren gayreti sebebiyle çok çok teekkür ediyorum. Bu fakir de böyle bir hediyeye layk olduu için bundan ayrca mutluluk duyuyorum. Böyle bir Kuran- Kerimi layk olabilecek yer bulmak zor. Bütün gayretimle inallah bizler de güzel bir müze hazrlyoruz, o müzemizin müstesna bir köesini inallah bu güzel eserle zenginletireceiz dedi. Kuran- Kerimin 3 ylda tamamland ve 50 metre ipek kullanld örenildi.

Ana Sayfaya Git