Erdoğan: Aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çin'in dışında Rusya ile görüşmeler var. Bu konuyla ilgili şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Erdoğan çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberler 05.12.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çinin dnda Rusya ile görümeler var. Bu konuyla ilgili ahsen benim de a olma konusunda herhangi bir skntm söz konusu deil dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cuma namazn Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinde kld.

CHPNN BR DEFA RAZES KAYBOLMUTUR

Cuma namaznn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlayan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun açklamalar ile ilgili soruya, u anda Cumhurbakanl makamnda bulunan bir kii olarak, her eyden önce eletiri deil, hakaret seviyesine çkan ifadeleri ile hukuk içerisinde tabii ki bu kiiye gerekli hesap sorulmaldr. Nitekim avukatlarm da u anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabn bu ahsa soruyorlar. Olay budur. çünkü edep denilen bir ey var. Haddini bilmesi lazm. Bu ülkede Cumhurbakanna, cumhurbakanl makamna nasl konuulur, bunu da örenmesi lazm. u an avukatlarmn yapt budur diye yant verdi. Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Bu konularla ilgili bandan itibaren her zaman temiz, ahlaki belediyecilik vs. bu tür eyleri konuan bu zat ne yazk ki tabanna, seçtii elemanlarna sahip olamadnn çok açk net uygulamasn ortaya koymu vaziyettedir. Hatta daha da ileri gidiyorum, u anda stanbul l Bakanln yürüten bayan biliyorsunuz çok ciddi bir cezai durumla kar karyadr ve buradan da ne çkaca belli deil. u çok açk ve net ortadadr, CHPnin bir defa irazesi kaybolmutur. irazeden çkm bir siyaset anlayyla CHP istikametini kaybetmitir. Ve bu istikameti toparlamas da bu saatten sonra çok çok zordur. Biliyorsunuz terör örgütleri ile dirsek dirsee, kol kola Ankaradan stanbula yürüyen bir CHP ile bu dönemde tantk. Ve millet ittifak ad altnda ne bulursa yanna alp, burayla bir eyler oluturmaya gayret eden CHP bundan sonraki süreçte de kendisini toparlayamayacaktr

BENM DE AI OLMA KONUSUNDA HERHANG BR SIKINTIM SÖZ KONUSU DEL

Koronavirüs alar ile ilgili soruya ise çeitlilik kesinlikle var. Uur bey ile ben de bizzat görütüm, Salk Bakanm da görütü. Olay sadece çin deil, çinin dnda Rusya ile de görümeler var diyen Cumhurbakan Erdoan, Ve bu konu ile ilgili olarak da ahsen benim de a olma konusunda herhangi bir skntm söz konusu deil. çünkü burada salk söz konusudur. Saln söz konusu olduu yerde, tabii ki bizler de salmz korumak için ne gerekiyorsa bunu yapmak zorundayz. Hele hele kovid noktasnda, ülkede tüm vatandalarmza örnek olma noktasnda bir defa böyle bir adm atmamz gerekiyor. Temennimiz bir an önce bu tedavi yollaryla vatandalarmz bu beladan kurtarmaktr diye konutu.

MACRON LE FRANSA çOK TEHLKEL BR DÖNEM YAIYOR

Fransa senatosunun kararnn sorulmas üzerine Erdoan, Her eyden önce minsk grubu, bir arabulucu gruptur. Arabulucu olan bir grubun kalkp da balaycl olmayan böyle bir yola tevessül etmi olmas manidardr dedi.

Erdoan öyle devam etti:

Yani Fransann, bir defa arabulucu hüviyeti bu saatten itibaren zaten kaybolmutur. Niye? Sen arabulucusun. Öbür tarafta arabuluculuk yapt yer ile alakal kendi meclisinde, tabii bu meclisin bir defa devlete bir tavsiye karardr ayn zamanda. Fakat Macron tabii Fransann bana beladr. Macron ile Fransa aslnda çok çok tehlikeli bir dönemi yayor. Temennim odur ki biran önce Macron belasndan Fransa kurtulsun. Aksi takdirde sar yeleklilerden kurtulamayacak. Bu sar yelekliler daha sonra krmz yeleklilere dönüebilir. Böyle bir bela ile kar karya. Ve u anda kendileri yönetim olarak ne tür bir karar alacak onu da göreceiz. Nitekim bakanlar içerisinden de zaten u anda olumsuz karar alanlar var biliyorsunuz. u anda deerli kardeim lham Aliyevin Franszlara bir tavsiyesi oldu biliyorsunuz. Ne dedi? Ermenileri bu kadar seviyorlarsa, Marsilyay Ermenilere versinler dedi. Ayn tavsiyede ben de bulunuyorum. çok seviyorlarsa, Marsilyay Ermenilere versinler. Olay bu kadar basit. Kald ki bu topraklar, Karaba, Azerbaycanl kardelerimizin topraklardr. Ve 22 yldr buralar igal altnda. Ve igal altnda olduunu Amerika da kabul ediyor, Rusya da kabul ediyor, Fransa da kabul ediyor idi, imdi ise farkl yollara tevessül ettiler. Tabii göbeini bizzat Azeri kardelerimiz kendileri kestiler. Ve u andaki duruma gelindi. Hayrl olsun diyoruz. Ve Sal günü nasip olursa ben de oradaki törenlere inallah eim ile beraber katlacam

KADR TOPBAIN SALIK DURUMU

Kadir Topban salk durumu ile ilgili soruya ise Erdoan, Bu sabah olu ile, Hüseyin bey ile görütüm. u anda daha iyiye gidiyor dedi ama maalesef skntl bir dönemi atlatt. Ben de 15-16 gün önce kendisiyle görütüümde durum böyle deildi. Tabii fakat ondan sonra bir olumsuz hava esti. Temenni ederiz ki youn bakmdan da biran önce çkar. Rabbim ifalar versin diyoruz. Duadayz dedi.

Ana Sayfaya Git