Erdoğan: Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum

Kovid-19 aşılarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda zaten elimizde aşı var. Rusya'ya yaptığımız görüşmeleri yaptık Sputnik aşısı geliyor gelecek." dedi. Erdoğan yerli aşının ise Eylül-Ekim gibi üretime geçeceğini söyledi.

Haberler 01.05.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, A tedarikinde ben herhangi bir sknt yaayacamz kabul etmiyorum. u anda bir defa elimizde zaten amz var, yeteri derecede var. Rusyadan u anda yine yaptmz görümelerle Sputnik as inallah geliyor, gelecek. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, cuma namazn kld Üsküdardaki Hz. Ali Camisi çknda basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlad.

Alama sürecinin seyrine ilikin bir soru üzerine Erdoan, A tedarikinde ben herhangi bir sknt yaayacamz kabul etmiyorum. u anda bir defa elimizde zaten amz var, yeteri derecede var. Rusyadan u anda yine yaptmz görümelerle Sputnik as inallah geliyor, gelecek. diyerek yant verdi.

Erdoan, görümelerin yapldn, gerekirse Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile de görüme yapacaklarn ifade ederek, unlar kaydetti:

Yani ben Sayn Putin ile yapacamz görümeden de bu ile ilgili çok ciddi bir miktarda Sputnik as inallah Rusyadan gelecek. Bu arada Biontech Almanyadan onun verilmi sözü var, o da inallah gelecek. Baz ihtimaller diyorum çünkü görümeyi henüz yapmadm ama (çin Devlet Bakan) i Cinping ile de bizim önümüzdeki ayn ilk yarsnda bu konuyla ilgili bir görümemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi bir miktarda ann gelmesiyle zaten bu sayy yakalam olacaz. Yani ben inallah fevkalade bir durum olacana inanmyorum.

Yerli ann ne zaman kullanma sunulacana ilikin soruya da Erdoan, yerli a konusunda u anda üniversitelerin, baz ilaç firmalarnn youn bir çalmann içerisinde olduklarn belirterek, Yani bana öyle geliyor ki onlarn bana verdikleri söze dayanarak konuuyorum, eylül-ekim gibi onlarn üretime geçeceine inanyorum. Üniversitelerimizin Erciyes gibi, ayn ekilde Ankaradaki üniversitelerimiz onlarn çalmalar var ve büyük ihtimalle eylül-ekim gibi oralardan da inallah alarmz üretime geçmi olacak. deerlendirmesinde bulundu.

DÜRÜST DAVRANMADIKLARI SÜRECE BUNLARLA ANLAMAYA VARMAK MÜMKÜN DEL

Cenevredeki Kbrs görümelerine ilikin deerlendirmesi sorulan Erdoan, unlar kaydetti:

Ben Güney Kbrsa güvenmiyorum, inanmyorum, onlar hiçbir zaman dürüst davranmadlar. Doru konumadlar. imdi 2-3 ay sonrasna atld. Ben yine bir netice alnabileceine ihtimal vermiyorum. çünkü dürüst deiller. Bunlar Bürgenstock Zirvesinde yapm olduumuz görümede de yalan söylediler, aldattlar ve onun neticesinde yaplan referanduma da sayg duymadlar. Kuzey yüzde 65 evet derken, güney tam aksine bir o kadar hayr dedi. Bunlar yalanc, dürüst deil. imdi yine ayn eyleri yapyorlar. Geçenlerde biliyorsunuz baz görümeler dileri bakanlarmzn arasnda yapld. Yine geldiler farkl farkl eyler söylüyorlar. Dürüst davrandklar zaman bizden dürüstlüü görecekler ama dürüst davranmadklar sürece de bunlarla bir anlamaya varmak mümkün deil.

Erdoan, tam kapanma döneminde stanbulda kalp kalmayacana ilikin soru üzerine de, u anda daha henüz kesin kararm vermedim ama buralardaym. En kötü ihtimalle Türkiyedeyim. dedi.

Ana Sayfaya Git