Erdoğan: Atılan başlık terbiyesizlik

25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ''Karargah rahatsız'' başlıklı habere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir.

Haberler 01.03.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

25 ubatta Hürriyet gazetesinde yaymlanan Karargah rahatsz balkl habere tepki gösteren Cumhurbakan Erdoan, Atlan balk bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Bu bal atmaya gazetenin ne yönetimi, ne de patronaj kadrosu muktedir deildir, olamaz. Bunun için baz admlar atlm vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacaz. Bu, bunlarn eski alkanlklar. Herkes yerini, konumunu bilecek dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Pakistan ziyareti öncesinde havaalannda basn toplants düzenledi. Hürriyet gazetesinde 7 soruya 7 cevap ve Karargh rahatsz balklaryla yaymlanan habere ilikin deerlendirmesi sorulan Erdoan, öyle konutu:

Genelkurmay Bakanmzla Beylerbeyi Saraynda dün görütük. Birinci derecede El Bb operasyonuna ilikin baz çalmalar var. Öncelikli olarak ona ilikin görümeler yaptk.

çeride atlan balk çok çirkin. Bunlar tabii bizleri rahatsz ettii gibi TSKy da hayli hayli rahatsz etmitir. Bizlerin rahatsz olduu konuda, TSKnn rahatsz olmamas mümkün deil. Bu iin ba devlettir, hükümettir ve TSK devletin bir uzvudur.

Atlan balk bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Bu bal atmaya gazetenin ne yönetimi, ne de patronaj kadrosu muktedir deildir, olamaz. Bunun için baz admlar atlm vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacaz.

Atlan balk terbiyesizliktir

Bu, bunlarn eski alkanlklar. Bu eski alkanlklar artk geride kald. Herkes yerini bilecek, herkes konumunu bilecek ve yerini konumunu bilerek adm atacak. imdi siz kalkp da 7 soruya 7 cevap derken bir defa Silahl Kuvvetlerimizi zan altnda brakyorsunuz, öbür tarafta kalkp ii daha ileri götürüp, Cumhurbakanyla beraber Genelkurmay Bakan ite nereye giderse yannda gidiyor gibi ifadelerle ayrca bir terbiyesizlik daha yapyorsunuz. Bir Genelkurmay Bakannn Cumhurbakanyla hatta hatta Babakanla herhangi bir uluslararas toplantya gitmesi noktasndan daha tabii, daha doal ne olabilir?

Bizi kendi içimizde kim birbirimize düürmeye çalyorsa bunun bedelini de ar ödeyecektir. Bizler u anda ekonomik zirve toplantsna gidiyoruz. Birçok konuyu görüeceimiz zirvedir. Bunun içinde savunma vardr, ekonominin, ticaretin birçok alan vardr, bunun yannda turizm vardr her ey vardr. Bunlar biz görüürken bu iin sorumlusu olan kiilerin bizim yanmzda olmasndan daha tabii, daha doal ne olabilir, bu ne densiz bir yaklamdr, böyle bir ey olabilir mi?

TSKda baörtüsü yasann kaldrlmas

Erdoan, TSKda baörtüsü yasann kaldrlmasyla ilgili soruya öyle yant verdi: Bu konu tabii yeni bir konu deil. Beklentiydi. Bu konuda arkadalarmz deerlendirmelerini yaptktan sonra hükümet olarak ve konuyla ilgili olarak adm atld. Hayrlsyla u anda balam vaziyette. Temennimiz odur ki hazrlanan bu noktadaki mevzuata göre hanm kardelerimiz de kendilerinin inanç hürriyetinden bütün bu noktadaki emek noktasnda, i temini noktasndaki özgürlüklerinden, hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir. Bu Silahl Kuvvetlerimizde de, Emniyet Tekilatmzda da, yargda da, eitimde de, her yerde malum bu ön açlm vaziyette. Bundan sonraki süreçte de bütün bu madur mazlum hanm kardelerimiz bundan istifade etmek suretiyle tüm kurumlarda yerlerini alabileceklerdir.

DEAla olan mücadelemizde samimiyseler...

Cumhurbakan Erdoan, Frat Kalkan Harekt hakknda da Bizim buradaki mücadelemiz DEAladr. Dolaysyla DEAla olan bu mücadelemizde, eer hakikaten müttefiklerimiz DEAla olan mücadelemizde samimiyseler, biz de diyoruz ki Sizinle birlikte hareket ederiz. Yeter ki DEA Rakkadan da temizleyelim. Buray da gerçek sahiplerine teslim etmi olalm. Yani Türkiye olarak bizim buralarda kalma diye bir derdimiz, bir amacmz yok. Buralarn sahipleri kimlerse onlar gelsin. çünkü buralar bize tehdit oluturuyor. Bize tehdit oluturacak bir bölge çevremizde istemiyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git