Erdoğan: Aynı senaryoda ısrar edenlere, anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoruyla, bizi dize getireceğini sananlara attığımız adımlarla bunun mümkün olmadığını gösterdik. Buna rağmen hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz, bunu da söyleyeyim" dedi.

Haberler 11.04.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Gölba Özel Harekat Bakanlnda, Türk Polis Tekilatnn 174üncü kurulu yl dönümü nedeniyle Özel Harekat Bakanl yeni hizmet binasnn açl törenine katld. Erdoan, Türk Polis Tekilatnn 174üncü kurulu yl dönümünü kutlayarak, açl yaplan hizmet binasnn hayrl olmasn diledi.

Erdoan, 15 Temmuz darbe giriiminde Gölbandaki Özel Harekat Bakanlnn bombalandn ve binalarn tahrip edildiini hatrlatt. FETÖcü darbeciler tarafndan ele geçirilen uçaklarla bombalandn belirten Erdoan, Havaclk biriminde 7 arkadamz, nizamiye önünde de 44 arkadamz ehit olmutu. Her insan ayr bir dünyad fakat az önce sayg deer hocamzn da okumu olduu ayetlerde, Rabbimizin bize malum bir müjdesi var. Burada Rabbimiz, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz buyuruyor. Bizim 51 ehidimiz de burada. Ama bizim yüzlerce, binlerce geçmiten bugüne ehitlerimiz var. Onlar bizi u anda da izliyorlar ve bizi görüyorlar, onlar sevgililer sevgilisi Peygamber efendimize komu dedi.

DARBENN BASTIRILMASINDA çOK ÖNEML GÖREV FA ETT

Erdoan, darbe giriiminin yaand her yerde farkl kahramanlk hikayelerinin yaandna dikkat çekti. Polis tekilatnn darbenin bastrlmasnda çok önemli görevler ifa ettiini kaydeden Erdoan, Genelkurmay Bakanl çevresinde, Ankara Emniyet Müdürlüü binasnda, Cumhurbakanl Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanl çevresinde, Mamaktan Etimesguta kadar her yerde milletimizle birlikte destan yazan polislerimize, ahsm, milletim adna ükranlarm sunuyorum diye konutu.

TAM OLARAK TEMZLEYEMEDMZ DÜÜNÜYORUM

Cumhurbakan Erdoan, darbe giriiminin ardndan FETÖ mensuplarnn devletten temizlenmesi için gece gündüz çaltklarn belirtti. Cezaevlerinde 20 bin 226s hükümlü, 10 bin 333ü tutuklu olmak üzere toplam 30 bin 559 FETOcunun bulunduunu kaydeden Erdoan, öyle konutu:

Tutuklu ve hükümlülerden, 4 bin 446s da maalesef emniyet tekilatmzn içinden çkan hainlerdir. FETOnun en bandan beri en çok örgütlendii yerlerin, emniyet, ordu, yarg ve milli eitim olduunu görüyoruz. Bugüne kadar emniyetin içinden ihraçlarn says 31 bini amtr. Ordudan ihraç edilenlerin says 15 bini, yargdan ihraçlarn says da 4 binin üzerindedir. Dier kurumlarmzda da hukuk devleti ilkesinden asla sapmadan benzer temizlikler yapld, yaplyor. Açk konumak gerekirse, FETO ihanet çetesi mensuplarn kurumlarmzdan hala tam olarak temizleyemediimizi düünüyorum. Bazlar zaman zaman gelip alyorlar. Kusura bakmayn, bu i için hukuk içinde, yargmz gereini yapyor. Ama unu bir ilke olarak söylüyorum, acrsak acnacak hale geliriz.

MÜCADELEY SÜRDÜRÜYORUZ

FETÖ mensuplarnn kendilerini gizlemeleri, inkar stratejileri ve hücre sistemi faaliyet yöntemleri sebebiyle tespitinin güç olduunun altn çizen Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Yurt dna kaçan aa babalarnn tersine buradakiler bukalemun gibi her ortama ayak uydurarak ayakta durmaya çalyor. Buna ramen biz titiz bir çalmayla kimseyi madur etmeden ama tek bir haini de cezasz brakmama azmiyle mücadeleyi sürdürüyoruz. Aksi takdirde 251 ehidimize, 2 bin 193 gazimize bunun hesabn nasl veririz? Ülkemize yaplan bu ihanetin peini asla brakmayacaz. Devletimizi ve milletimizi bu melanetten tamamen kurtarana kadar bize durmak, dinlenmek haramdr.

TÜRKYE CUMHURYET SON DEVLETMZDR

Cumhurbakan Erdoan, bazlarnn Türkiyenin tarihini srarla 1919dan veya 1923ten balatmaya çaltn söyledi. Erdoan, öyle konutu:

Halbuki Türkiye Cumhuriyeti binlerce yllk tarihimizin ve bin yldr yaadmz bu corafyadaki son devletimizdir bu böyle biline. Malazgirtten çanakkaleye ve 15 Temmuz bata olmak üzere son yllarda yaadmz hadiselere kadar neredeyse her günümüz vatanmz savunmakla geçmitir. Ecdadmz 3 kta 7 iklimde hüküm sürerken bile gücünü hep buradan almtr. Bugün Emniyet Tekilatmzn 174üncü yl dönümünü kutluyor olmamz tarihimizdeki sürekliliinin ifadelerinden biridir. Bir milletin büyüklüü birlik ve beraberliiyle, bunun yannda devletinin siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik imkanlaryla orantldr. Bölgemizde son dönemde yaanan hadiseler, bize milletin birliiyle devletin gücünün ne kadar önemli olduunu tekrar tekrar hatrlatmtr. Devleti dalan milletlerin, ne tür felaketlere maruz kalacan görmek için çevremize bakmamz yeterlidir. Terör örgütlerinin ve güya onlarla mücadele etmek için gelen d güçlerin insanlara yaptklar zulümler adeta birbirleriyle yaryor.

SONUç ALAMADILAR

Cumhurbakan Erdoan, devleti ayakta tutan güvenlik, adalet, ekonomi gibi deerlere sk skya sahip çklmas gerektiine vurgulad. Bunun için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini söyleyen Erdoan, öyle konutu:

Son dönemde ezanmza, bayramza snrlarmza, ekonomimize yaplan saldrlarn amac, istiklalimizi ve istikbalimizi üzerine bina ettiimiz bu temelleri sarsmak ve mümkünse ykmaktr. Milletimizi birebirine düürmek isteyenler, çkarmadk fitne, çevirmedik oyun brakmadlar. i darbe giriimine vardrmalarna ramen, Allaha hamd olsun sonuç alamadlar. Snrlarmz boyunca oluturulmaya çallan terör koridoruyla, bizi dize getireceini sananlara attmz admlarla bunun mümkün olmadn gösterdik. Buna ramen hala ayn senaryoda srar edenlere çok yaknda, anlayacaklar dilden yeni mesajlar vereceiz, bunu da söyleyeyim.

Ana Sayfaya Git