Erdoğan Bakü'de konuştu: Ey Arap Birliği, ey AB!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki askeri harekatla ilgili konuşurken ABD için "Dost bildiklerimizin ayak oyunlarına maruz kaldık" ifadesini kullandı.

Haberler 15.10.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AByi ve harekat knayarak Suriyeyi yeniden üye yapmak isteyen Arap Birliine de tepki gösteren Erdoan teröristleri etkisiz hale getirdiklerini söyledi ve Ey Avrupa Birlii bunu görmüyor musun? Ay Arap Birlii sen bunu görmüyor musun? Ya bu Arap Ligi Suriyeyi Arap Liginden çkaranlar deil miydi? dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Baküdeki Türk Konseyi Bakü Bulumasnda Suriyenin kuzeyindeki harekatla ilgili mesajlar verirken ABD, AB ve Arap Birliini eletirdi.

Bizler corafi konum nedeniyle terör tehdidine daha fazla maruz kalyoruz. DEAtan FETÖya PKKdan El Kaidesine kadar dünyann en kalle terör örgütlerinin hedefi olmu vatandalarn kurban vermi bir ülkeyiz. 40 yllk terörle mücadelemizde pek çok hadise yaadk. Dost bildiklerimizin ayak oyunlarna maruz kaldk diyen Erdoan, ABDnin SDGye silah vermesiyle ilgili de DEA ile mücadele gerekçesiyle vahi bir terör örgütü TIRlar dolusu silahla donatld. Dünyann gözü önünde yaand ifadesini kulland. Erdoan öyle devam etti:

DÜNYA BUNU GÖRMÜYOR

Dergilerinin kapaklar terörist fotoraflaryla süslendi. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan yaptrma kadar akla hayale gelmedik tehditle ka karya kaldk. u attmz son admn tek bir sebebi var. Suriyenin kuzeyini PYD, YPG ve DEA terör örgütlerinden temizlemek ve oray gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Babda yaptk, 3 bin 500 terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdik. Dünya bunu görmüyor. Ey Avrupa Birlii bunu görmüyor musun? Ay Arap Birlii sen bunu görmüyor musun? Ya bu Arap Ligi Suriyeyi Arap Liginden çkaranlar deil miydi? Dün Suriyeyi Arap Liginden çkaranlar bugün geri alma adm atyor. Türkiye NATOnun üyesi mi? Üyesi Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine kar savunulur hale geldi. Dün basn toplantsnda onu söyledim. Dedim Siz bu terör örgütlerini NATOya aldnz da benim mi haberim olmad. Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir.

NADINA BUNU YAPIYORSUNUZ

Orada kimin resimleri var? Terörist bann resimleri var. te ispat bunlar, hala onlar PKK deil diyor. Siz inadna bunu yapyorsunuz. Niye güçlenen bir Türkiyeye kar bu adm atyorsunuz. te onun için biz bu attmz admdan vazgeçmeyeceiz siz ne derseniz deyin. Biz Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu ile oradayz. Ve bu mücadele devam edecek. Bu mücadeleden ylmayacaz. u anda milletimiz yekvücut halinde. Hep beraberiz. u anda Türk milleti yekvücut. Terör örgütlerine ve onlarn er odaklarna ramen terörü kaynanda yok etme hedefimizi asla sekteye uratmadk.

3 MLYON 650 BN ARAP MSAFR

700ü akn havan topu bizim ülkemize ilçelerimize atld. 18 ehidimiz var. Bunun yannda 200e yakn yaralmz var. 9 aylk Muhammedimiz ehit oldu. Sivil öldürmüyordu hani bunlar? Bunlar her zaman sivil öldürdü. Sivil vatandalarmz öldürmedikleri zaman m var? Malum partinin önünde haftalardr alayan anneleri neden görmüyorsun ey Avrupa. Farkl olduu zaman gönderiyordunuz, gelsinler o anneleri de dinlesinler. Gelse de gelmese de biz bu yola kararllkla devam ediyoruz. Bunlar etnik temizlik yaptlar. bar Pnar Harekat baladndan bu yana 700ün üzerinde havan ve roket atld. 18 insanmz hayatn kaybetti. Ey Arap Ligi, u anda 3 milyon 650 bin Arap bizim topraklarmzda misafir. Neden görmüyorsunuz bunlar? Nereden kaçt bunlar? Suriyeden varil bombalarndan kaçtlar. Bir kardelik görevi yapyoruz. Siz bir kuru destek mi verdiniz bunlar için. imdi Türkiye ile ilgili ileri geri kararlar alyorsunuz. Alsanz ne yazar almasanz ne yazar.

PARTMDE 50 KÜRT ORJNL ARKADAIM VAR

9undan bu yana 500ün üzerinde 500ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirmi bulunuyoruz. Bunlarn 26s yaral, 23ü teslim olmu durumda. Benim partimde 50 Kürt orijinli arkadam var. Böyle bir ayrmclk olsa heralde biz de olmazd.

Ana Sayfaya Git