Erdoğan: Binlerce canı karanlık sulardan kurtardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan Tatbikatına canlı bağlantı ile katılarak, "Kendilerini gelişmiş, modern, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarını batırarak öldürmeye kalkarken biz deniz kuvvetlerimiz ve sahil güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık" dedi.

Haberler 22.04.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Devlet Konukevinden Mavi Vatan Tatbikatna canl balant ile katld. Cumhurbakan Erdoan, vatan topraklarnn, denizlerinin ve semalarnn güvenliini salamak, vatandalarn huzur içinde yaamalarn temin etmek için gösterdikleri gayretlerden dolay kuvvet komutanlarna teekkür etti.

Erdoan, dünyann en köklü devlet ve ordu geleneine sahip millet olarak hazarda ve seferde daima vatan müdafaasna, ülkenin menfaatlerinin korunmasna hazr bir silahl kuvvetlere sahip olduklarn kaydederek, Ölürsem ehit kalrsam gazi anlayyla gece gündüz görev banda olan kahraman askerlerimizin varl bugünkü huzurumuzun ve geleceimizin en büyük teminatdr.

LGL HABER

Kahraman ordumuz bir yandan snrlarmzda ve ötesinde pek çok önemli görevi baaryla ifa ederken dier yandan da hazrlklarn gözden geçirdii tatbikatlarn planland ekilde sürdürüyor. Mavi Vatan 2022 Tatbikat da hem harekata hazrlk eitimlerini tamamlamak hem de yerli ve milli silah sistemlerimizin etkinliini test etmek amacyla 11 Nisandan beri devam etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlmz Karadeniz, Ege ve Dou Akdenizdeki unsurlarnn dier kuvvet komutanlklar ve kamu kurumlaryla koordinasyon halinde yürüttüü tatbikatmz hamdolsun baaryla neticelenmitir. Tatbikata katlan gemiler, uçaklar, helikopterler, insansz hava araçlar ve özel görev personelimiz vazifelerini yerine getirerek her zaman harekata hazr olduklarn göstermilerdir diye konutu.

KARANLIK SULARDA KAYBOLMAKTAN KURTARDIK

Cumhurbakan Erdoan, 3 taraf denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiyenin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olmasnn tercih deil, zorunluluk olduunu vurgulayarak öyle konutu:

Bunun için deniz kuvvetlerimizi hem araç gereç hem personel bakmndan sürekli gelitirmeye, vatan savunmasna en üst düzey katk vermeye hazr halde tutmaya özel önem veriyoruz. na ettiimiz yeni gemilerle, denizaltlarla, gemilerimiz için gelitirdiimiz silah sistemleriyle, bölgesinin ve dünyann en güçlü deniz kuvvetine sahip ordusu olana kadar bu çalmalar kararllkla devam ettireceiz. Bizim ordumuz tüm unsurlaryla vatan savunmas yannda pek çok yerde dünyann en kapsaml insani yardm operasyonlarn da yürüten bir askeri güçtür. Kendilerini gelimi, modern, çada addeden ülkeler snmaclar denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarn batrarak öldürmeye kalkarken biz deniz kuvvetlerimiz ve sahil güvenliimizle yüz binlerce can karanlk sularda kaybolmaktan kurtardk.

PRUVANIZ NETA, DENZLERNZ SAKN OLSUN

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin Ukraynadan Libyaya, Afrikadan Orta Asyaya kadar kriz bölgelerinde yürütülen insani kurtarma ve yardm operasyonlaryla dünyann takdirini kazandn bildirerek, Kahraman askerlerimiz halen Irakn kuzeyindeki terör unsurlarna yönelik kapsaml bir harekat yürütüyor. Bu vesileyle Pençe-Kilit Harekatnda ehit düen askerlerimiz bata olmak üzere tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Her kar ehit kanlaryla yorularak vatan yaplan bu ülkenin bekas için vazife banda olan tüm kahramanlarmz Rabbim korusun ve esirgesin diyorum. Mavi Vatan 2022 Tatbikatn baaryla icra eden deniz, kara, hava, jandarma ve sahil güvenlik komutanlklarmz ile dier kurumlarmzn mensuplarn yürekten tebrik ediyorum. Denizcilerimize pruvanz neta, denizleriniz sakin, bahtnz açk olsun diyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git