Erdoğan: Biz bir dinde reform aramıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, din konusunda son günlerde yaşanan tartışmalara ilişkin, "Birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir. Bu konularda konuşma yetkisi benim değil. Ben Diyanet İşleri Başkanı değilim.

Haberler 10.03.2018 - 12:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir Müslüman olarak sorumluluu olan bir insan olarak dinime getirilen bu zafiyete de tahammülümüz yok. Bildiimizi, inanmadmz söylemek durumundayz. Din leri Yüksek Kurulumuz, Diyanet leri Bakanmz alan bo brakmamas lazm. Hiç kimsenin dinimizi böyle karikatürize etmeye hakk yoktur. Biz bir dinde reform aramyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Haddimize mi? Asla. Ama önüne gelen böyle çkp da kadnlarla ilgili genç yal bunlarla ilgili ileri geri konumalarnn slama getirdii lekeyi, gölgeyi görmemezlikten gelemez dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrm, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisinin açlnda konutu.

ARTLARA GÖRE YENLEMEZSEK SADECE KEND KENDMZ KANDIRMI OLURUZ

Din konusunda son günlerde yaanan tartmalara ilikin Erdoan öyle konutu: Bizim tarihimiz de tpk admz gibi aktr. Bu kadro sicili ak, aln ak, ba dik bir kadrodur. Zaman zaman bize 15 yllk iktidarmzn srrn soruyorlar. Milletiyle beraber yürüyeni alaa edebilecek hiçbir fani güç yoktur diyoruz. Ne zaman ölürsek ite o zaman yoruluruz diyoruz. Deiimi inkar etmek kafasn kuma gömen devekuu misali kendi kendini kandrmak demektir. Deimeyecek olan kurallar, ilkeler de vardr. slamn son din olduu asla deimeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz. Dinimiz slam ve kitabmz Kuran- Kerim kyamete kadar caridir. Kyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar karsnda söyleyecek sözü olduu anlamna gelir. Kitabmz Kurann her zaman söyleyecek sözü var. Ama bunlardan hareketle yaplan içtihadlar ve gelitirilen kurallar uygulamadaki karlklar zamana artlara göre deiecektir. Zamann deimesi ile ahkamn da deiecei inkar edilemez. Kurallar bunlar. Uygulamaya ilikin kurallar içinde bulunduumuz artlara göre yenilemezsek sadece kendi kendimizi kandrm oluruz.

KMSE DNMZE FATURA KESME HAKKINA SAHP DEL

Birilerinin çkp hayatn gerçekleriyle ilgisi olmayan sözler edip kafalar kartrmas yanltr. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkna sahip deildir. En çarpc örnekleri de son günlerde kadnlar konusunda yaand. Sadece ilmi bir zeminde teorik konunun tartmas olacak konularn toplum önünde alelade konuulmasn içerikten öte yöntem olarak da doru bulmuyoruz.

BU KONULARDA KONUMA YETKS BENM DEL BEN DYANET LER BAKANI DELM

Bu konularda konuma yetkisi benim deil. Ben Diyanet leri Bakan deilim. Bir Müslüman olarak sorumluluu olan bir insan olarak dinime getirilen bu zafiyete de tahammülümüz yok. Bildiimizi, inanmadmz söylemek durumundayz.

DN LER YÜKSEK KURULUMUZ, DYANET LER BAKANIMIZ ALANI BO BIRAKMAMASI LAZIM

Din leri Yüksek Kurulumuz, Diyanet leri Bakanmz alan bo brakmamas lazm.

Hç KMSENN DNMZ BÖYLE KARKATÜRZE ETMEYE HAKKI YOKTUR

lahiyatçlarmzn muteber alimlerimizin ise ya sesleri çkmyor ya da duyulmuyor. Ya da korkuyorlar. Niye korkuyorsun? Bizim itirazmz hatta isyanmz ite bu hadsizlikleredir. Hiç kimsenin dinimizi böyle karikatürize etmeye hakk yoktur. Bizim itirazmz, isyanmz böyle hadsizlikleredir.

BZ BR DNDE REFORM ARAMIYORUZ. BÖYLE BR DERDMZ DE YOK

Biz bir dinde reform aramyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Haddimize mi? Asla. Ama önüne gelen böyle çkp da kadnlarla ilgili genç yal bunlarla ilgili ileri geri konumalarnn slama getirdii lekeyi, gölgeyi görmemezlikten gelemez.

DYANET LER BAKANLIIMIZ, LAHYATçILARIMIZ MEYDANI FETÖ GB ALçAKLARA BIRAKTILAR

Türkiyede din eitim ve öretiminin salkl temel üzerinde yaygnlatrlmasna ihtiyaç vardr. Diyanet leri Bakanlmz, ilahiyatçlarmz meydan FETÖ gibi alçaklara braktlar. Toplum bu hale geldi. Bu bize örnek olamayacak da hangisi bize örnek olacak? El Kaide, DEA, Boko Haram gibi terör örgütleri, slamn öretilmesi konusundaki eksiklii kullanarak ortaya çkm ve palazlanmtr. Dünkü konumadan sonra birileri sosyal medyada konumaya baladlar. Siz bu fakiri korkutamayacaksnz, hak neyse onu söylemeye devam edeceim.

DNMZE FATURA KESTRMEYE HAKKINIZ YOK

Kurann ve slamn hükümlerini saa sola evirip çevirmeye hakknz yok. Dinimize fatura kestirmeye hakknz yok. Bu örgütlerin arkasnda falanca, filanca var demek derdimize derman olmaya yetmiyor.

SON GÜNLERDE ATILAN ADIMLARI ASLA AFFETMYORUZ

Biz AK Parti olarak Türkiyenin Cumhurbakan olarak sözüm udur; kucaklayc olacaz. Dinimize gölge, leke düürmek isteyenlere asla frsat vermeyeceiz. Sosyal medyada, urada, burada saldranlar olacak, unutmayn eer hakszlk karsnda susarsanz dilsiz eytan olursunuz. Bu konuyla ilgili olarak da yaplmas gerekeni yaptk yapmaya da devam ediyoruz. Son günlerde atlan admlar asla affetmiyoruz.

ETKSZ HALE GETRLENLERN SAYISI 3 BN 171 OLDU. AFRN MERKEZ KUATILMI VAZYETTE

Erdoan, imdi biz kitabmzdan aldmz heyecan, ak ile Afrine yürüyoruz. u anda hedef Afrin. yi bir noktaya geldik. Girerken sordum, etkisiz hale getirilenlerin says 3 bin 171 oldu. Afrin merkez kuatlm vaziyette. Her an Afrin merkeze girmekle kar karyayz dedi.

Ana Sayfaya Git